Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nimie píše:koneckonců ač to zní divně, velmi často se říkávalo „klidné dítě = divné dítě“ - příliš klidné dítě má často i nějaký mentální problém, ne všechny samozřejmě, ale je to takové prvotní trknutí „zda náhodou není něco špatně“
Tak tak. Mám o 17 let mladší sestru. Naprosto bezproblémové dítě, celé dny si malovala, rovnala hračky nebo koukala na pohádky. Na jednu stranu byla mamka nadšená, že má „na stará kolena“ klidnej rodičák, na druhou stranu jsme měli všichni strach, že něco není v pořádku(umocněno tím, že do tří let malá vůbec nemluvila). Celou tu dobu jsem si říkala, co na tom mateřství ty ženský vidí tak hroznýho, že je to leháro… Až dcera mi otevřela oči. ![]()
@Anonymní píše:
Já vím snažím se dělat co můžu ale ona to prostě nechápe navíc se fakt bojim že si třeba vymyslí že miminko týráme proto třeba tak řve a budeme mít z toho popotahovačky kvůli takový starý krav..
Klid, i na socialce ví, co to je mít mimino. Poptali by se u dr jak se staras a nazdar. Pokud vůbec.
@Samamama píše:
Jako bezdětná jsem měla naprosto, ale naprosto přesnou představu, jak se mají chovat slušně vychované děti, co si smí a nesmí dovolit, jen je třeba jim to oznámit. Ještě jako majitelka mimina jsem měla celkem jasno, které dítě na ulici je smrad a které není (čti- kteří rodiče jsou a kteří nejsou neschopní). Pak syn povyrostl, narodil se druhý, ještě horší…už nemám představy vůbec žádné, jen doufám, že se uchytí aspoň stopy mých snah o výchovu. Takže se nezlobte, že nedokážu brát dost vážně názory na chování dětí u bezdětných matek či matek miminek, i kdyby měly „spoustu zkušeností z okolí“ (čti- potkaly možná spoustu dětí, ale strávily s nimi tak omezený čas, že děti nestihly ukázat veškerý arzenál svých „zbraní“). Ale samozřejmě i já uznávám „vocaď, pocaď“, řvoucí, dupající dítě v pravé poledne je jedna věc, o půlnoci už to normální není, pokusila bych se domluvit, apelovat na noční klid.
@mojmira píše:celé dny sedí, moc toho nenamluví, moc se nehrnou do pohybu nebo do jakékoliv činnosti? Ale jak jsem zmínila, samozřejmě ne všichni, jen jsem si na to zpomněla
nesouhlasím, mám 3 děti,2 kluci velmi klidní, hlavně mladší. A opravdu žádný mentální problém nemají. Dcera, tu tedy nevím, kde jsem vzala,ne za 10,ale za 20 kluků
Tak já zakladatelku i chápu. Pod námi bydlel mladý pár a měl doma dva psi. Bohužel je nechávali doma samotné a psi štěkali třeba 5 hodin v kuse. Byla jsem těhotná a vyspat jsem se ke konci těhotenství jezdila k našim. Takže paráda. Teď máme 16 měsíční holčičku a jsem ráda, že se odstěhovali. Malá je moc hodná a tak si nikdo kolem nemá proč stěžovat. Ale bohužel bytové domy takové jsou…prostě je vše slyšet. U nás to trvalo 2 roky, než se odstěhovali a teď je doma pohoda a klídek. Takže buď se odstěhovat(také už jsem to vážně zvažovala) nebo doufat, že se odstěhují oni…
Promiň, ale nemůžeš srovnávat 3m mimino a dvouletý dítě. Chápu, že je to náročný, ale až tvůj chlapeček bude v tomhle věku, uvidíš sama, že jsou kolikrát situace - co situace, někdy i dny - kdy je to fakt na palici, a tvoje představy o výchově dvouleťáka se ještě několikrát změní.
@xjuklickova
Ono každé dítě je jiné, já netvrdím, že je normální aby byl nadměrný hluk od rána do noci, ale neznám jediné dvouleté dítě, které by bylo doma jako „myška“…
Děti jsou živé, hravé, bezprostřední a sousedi je netrápí, možná tak 10 vteřin potom, co jim to maminka vysvětlí, ale prostě neumím si představit jak udržet v klidu dvouleté dítko… ![]()
@Ignácie píše:
Tak tak. Mám o 17 let mladší sestru. Naprosto bezproblémové dítě, celé dny si malovala, rovnala hračky nebo koukala na pohádky. Na jednu stranu byla mamka nadšená, že má „na stará kolena“ klidnej rodičák, na druhou stranu jsme měli všichni strach, že něco není v pořádku(umocněno tím, že do tří let malá vůbec nemluvila). Celou tu dobu jsem si říkala, co na tom mateřství ty ženský vidí tak hroznýho, že je to leháro… Až dcera mi otevřela oči.
Koneckonců dětské OCD může někomu připadat jako skvělá vychytávka, ale to až do doby než zjistí, že to ignoroval a z dítěte vyroste dospělák, který to bude mít v mnohem větší míře. A dospělák, který do ideálu přerovnává věci a po ostatních řve, když nechají někde špinavou kapku není moc sexy…
@andelka83 píše:
Klid, i na socialce ví, co to je mít mimino. Poptali by se u dr jak se staras a nazdar. Pokud vůbec.
Děkuji moc
je to mé první dítě a ta sousedka mě dost vystrašila moc jsem se bála
@bjetuschka píše:
Promiň, ale nemůžeš srovnávat 3m mimino a dvouletý dítě. Chápu, že je to náročný, ale až tvůj chlapeček bude v tomhle věku, uvidíš sama, že jsou kolikrát situace - co situace, někdy i dny - kdy je to fakt na palici, a tvoje představy o výchově dvouleťáka se ještě několikrát změní.
Přesně tak 3měsíční je super kam ho položíš tam ho i najdeš ![]()
@Nimie píše:
Koneckonců dětské OCD může někomu připadat jako skvělá vychytávka, ale to až do doby než zjistí, že to ignoroval a z dítěte vyroste dospělák, který to bude mít v mnohem větší míře. A dospělák, který do ideálu přerovnává věci a po ostatních řve, když nechají někde špinavou kapku není moc sexy…
Ale zase ty děti neruší sousedy
Nemůže být vše perfektní…
![]()
@Dendaaa No ja tehotna chodila jsem musela poslouchat jak sousedka praktikuje vyrvavaci metodu, takze mezi treti a ctvrtou to byl hodinu v kuse rev „tatiiii“ a „mamiiii“. Ale oni se k nemu ani nepriblizili. Ale moc to nepomohlo asi, protoze doted nas budi v noci svym revem, ale to chapu, treba ma spatne sny nebo co.
Ale kdyz jsem byla tehotna a musela v sedm vstavat do prace, poslouchat hodinovy rev proste vadi!
@kacenka8 píše:
Přesně tak 3měsíční je super kam ho položíš tam ho i najdeš
To byly zlatý časy!
![]()
@Nimie píše:
celé dny sedí, moc toho nenamluví, moc se nehrnou do pohybu nebo do jakékoliv činnosti? Ale jak jsem zmínila, samozřejmě ne všichni, jen jsem si na to zpomnělai vychovatelky ze speciálních školek zmiňovaly, že je to poměrně častý jev, navíc jsou „poruchy“, které běžný rodič až tolik nepozná už protože se projevují velmi mírně.
ale jo, může být. Jen jsem ráda, že moje děti už vystudovaly, a pořád jsou hodné a nejsou mentálně zaostalé
.Nic ve zlém. ![]()
@Kocicule hele z vlastní zkušenosti a sedí to i na mé okolí to dost často bývá takto: dítě, které je do roka miláček, hodné, spavé se s prvními krůčky stává příšerou hyperaktivní a opačně. Aby za rok nepouštěli sousedi hlasitou hudbu na polední spaní Tvému dítěti. ![]()
jinak pomůže nejvíce odstěhovat se do domu s dostatečným pozemkem okolo