My máme dítě, sousedi mají dítě...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5894
16.10.15 13:19

@Kocicule @lovesmile @_Kaczenkaa_ @andelka83 @sunshinegirl a další…
Já mám dvouleté dítě je tu klid… doma se prostě neběhá a neskáče…
Samy sousedi říkají, že je tu klid a jak jsou rádi, že se jim nehoupe lustr a neskáčou skleničky… To ti nad námi co chodí v dřevákách udělají víc hluku než naše dcera…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677

Mě to normální nepřijde, měli jsme něco podobného v podobě dvojčat u sousedů a větší řev jsem u dětí neslyšela, ječení, hvízdání, řev, brekot, dupání o půlnoci, děti jim dokonce utíkali z bytu a řvali po chodbě, byly trošku histerické, no jako muka. O víkendu jste neměli šanci si přispat, ptž ani ne v 6 už jste to slyšeli. Hrůza, uřvanější a ufňukanější děti jsem nezažila a to už jsem v prá bytech bydlela a měli jsme za sousedy i malé děti. Horší bylo, že to nevadilo jen nám, ale i ostatním sousedům, kteří bydlí na konci chodby, která je poměrně dlouhá, když si s nima sousedi snazžili promluvit, tak to sousedi bojkotovali tím, že se žádný řev neodehrává a pokud ano, tak chtějí přesný čas a datum kdy, tak tomu se soused vysmál, zaťukal si na čelo, že nemá smysl se bavit s de**lem a že se nediví, že jsou děti takový… no děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
@Kocicule píše:
Ahoj lidi,mozna vice lidi maji podobnou situaci. A ne ze bych cekala konkretni radu, spis se potrebuji vypsat. Mozna mate stejne pribehy, alespon se podelime a ulevi se nam. Ja vim, ze to nejde vyresit nijak nez asi odstehovanim.
Mam 3m mimino a sousedi 2 leteho chlapecka. Ja mam teda trochu jinou predstavu jak se maji chovat deti ve dvou letech i kdyz je to asi problem rodicu. Ale neustaly vriskot, dupani jako kdyz beha slon, hazeni hracek o zed mi prijde moc. A kdyz k nim prijde navsteva jako dnes, tak je to uplne na :pocitac: Cely rano to byl takovy bordel, ze svoje mimino jsem musela ulozit spat v kuchyni (mame 1+1), jinak by neusnul. Ted asi sli spat tyto deticky a ja si hraju s myslenkou, ze zapnu jim hudbu a plny pecky a pujdu se projit. Ale asi to neudelam, protoze z druhe strany mame sousedi, slusny mlady par a vuci nim by to nebylo fer.
2× jsme u nich byly, jednou deti delali kraval v 23 vecer a to jsme nevydrzeli, moc to nepomohlo. Teda jsem slysela jak ona jim rika „deti budte ticho“, ale detem to bylo fuk a vesele pokracovali dal. Ja nerikam, ze je ma mlatit, ale snad nejaky vliv by ne ne mit mela. Vlastne dite sousedky, co obcas bere na hlidani, po tom nic chtit nemuzu. Jeho otcim huli nam pod balkonem a pousti psa aby se vys..l na ten balkon a kdyz jsem napocitala u nich na balkone 13 kupek sami-vite-ceho jsem pochopila, ze s nima domluva nebude. Pritom mam stesti, ze nas malej je klidny a v noci nerve.
Ale celkem premyslim nad tim, ze pravidlo nocniho klidu 22-6 je asi pro debily, aby to bylo alespon nejak regulovatelne. Protoze jinak slusny clovek se chova slusne cely den. Ja nevim, ja jsem vzdy tlumila po vecerech telku, protoze jsem chapala, ze maji mimino, a kdyz se mu rezali zubu nebo sousedka praktikovala vychovne vyrvani, tak mi ji bylo lito, protoze jsem s ni soucitila a rikala jsem si, ze chudak se moc nevyspi. A kdyz mase v noci se probouzelo, jsem se vzdy ho snazila zacpat dudlikem behem prebalovani aby nebudilo to jeji. Nejaka ta sebereflexe mi rikala, ze az ja budu mit ditko, bude take mit pochopeni, ale h…o. Je to cim dal horsi.
Bud se ostehuji anebo az malej poroste, tak mu koupim vuvuzelu a bubny, at rozviji hudebni sluch, zatimco ten vedle bude potrebovat udelat ukoly. :pankac:

Chapu te, je to tezky. Taky me stvaly deti od sousedu, kdyz je „neumela usmernit“.A ted postupne prichazim na to, ze to neni zas tak jednoduch. Mame prcka 1,5 roku a momentalne si oblibil pisteni. Ten zvuk je hroznej, ale jemu se libi. Nepisti cely den, ale kdyz si vzpomene, musela bych mu zalepit pusu izolepou, nebo mu narezat a to by pak zrejme jeste k tomu rval. Co s tim, nic nepomaha. Cekam sousedku kazdym dnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
16.10.15 13:20
@Nimie píše:
@sunshinegirl je hrozně hezké, že tě to dojímá, ale kdyby každé dítě šlo jinak než týráním vychovat do stavu „sedím celý den na zadku a ani nepípnu“, tak svět vypadá dost jinak. Každé dítě je unikát a když jdeš bydlet do bytu, musíš si zvyknout na to, že dělá bordel.U známých sousedi nad nima mají psa. Ten nedělá NIC kromě toho, že se pár krát za den zvedne a jde k misce nebo se přitulit, nicméně bordel to dělá šílený, protože to prostě není odhlučněné. Když jsem luxovala kolem 6 - 7 hodiny (klidnější doba), tak sousedka pod náma to pokaždé slyšela. U jiných známých zas sousedi nad nima velmi intenzivně pracují na miminku (evidentně :mrgreen:) a je to slyšet tak do 2 do rána několikrát týdně. A co uděláš? Zakážeš jim sex? :roll:

Ano, všechny děti nejsou stejné, ale já taky mám zkušenosti s hodně dětma…všechny se dříve či později naučili co smí a co ne. I v tomhle věku. Ale to je jedno. Jinak co se týče sousedů a sexu…no asi bych je zastavila na chodbě a narovinu jim to řekla. Slušně bych je poprosila, zda by to mohli trošku krotit, co se týče zvuku, protože bytovka není dobře odhlučněná a prostě je to strašně slyšet.

• Citovat
  • Upravit
32929
@sunshinegirl píše:
@Natálka26 No možná zkušenosti místo výmluv víš. Prostě dvouleté dítě, kterému se někdo věnuje nelítá a neřve jak v pavilonu opic.

To je nesmysl, nemůžeš se mu věnovat 100% času, a pokud je to živé dítě, tak běhat a zvukove se projevovat bude, jinak by snad ani nebylo normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
@Kocicule píše:
@sunshinegirl
no dekuji, ze tady je alespon par lidi nazoru, ze deti se davaji vychovavat. Ja jsem take videla spoustu normalnim 2letych deti a dospela jsem k nazoru, ze to vzdy zalezi na rodicich a co mu dovoli. Drive mi taky vsichni rikali, az budes mit dite tak uvidis. No a ted mam a porad si nemyslim, ze by kvuli tomu sousedi nemeli spat a nemit klid „protoze je to prece dite“

Promiň, ale viděla jsi ty děti, jak se chovají doma, nemyslím chvilku, ale třeba celý den? I ten největší andílek dokáže pěkně pozlobit. Taky mám dítě, které ve školce a na návštěvách bylo zlaté. Vybíralo si to až doma a učitelky mi to vůbec nevěřily :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557

Hm myslim ze jedina pomoc je sa odstahovat do domecku niekam na samotu u lesa :).
Chválabohu nase dieta je naucene zaspat aj pri vyssej hlucnosti.
Ja teda nie ale co uz sa da robit. A klopat susedom kde to akurat robia a prosit ich aby sa stisili, lebo kricia na cele sidlisko, si myslim zbytocne. Asi by mi ani neotvorili :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
@xjuklickova píše:
@Kocicule @lovesmile @_Kaczenkaa_ @andelka83 @sunshinegirl a další…
Já mám dvouleté dítě je tu klid… doma se prostě neběhá a neskáče…
Samy sousedi říkají, že je tu klid a jak jsou rádi, že se jim nehoupe lustr a neskáčou skleničky… To ti nad námi co chodí v dřevákách udělají víc hluku než naše dcera…

To je dobře, prostě jsi se mu věnovala a dítě má mantinely a taky je zřejmě zabavené a díky tomu nemá čas vymýšlet lumpačiny.

• Citovat
  • Upravit
32022
16.10.15 13:22
@Kocicule píše:
@sunshinegirl
no dekuji, ze tady je alespon par lidi nazoru, ze deti se davaji vychovavat. Ja jsem take videla spoustu normalnim 2letych deti a dospela jsem k nazoru, ze to vzdy zalezi na rodicich a co mu dovoli. Drive mi taky vsichni rikali, az budes mit dite tak uvidis. No a ted mam a porad si nemyslim, ze by kvuli tomu sousedi nemeli spat a nemit klid „protoze je to prece dite“

Ty jsi s těma 2 letýma byla 24 hodin denně? A kolik jsi jich potkala? ;) já taky byla klidné dítě, sestra byla extrémně živá, vychovávali nás obě úplně stejně, úplně stejní lidé ;)

Teď máš dítě, které nedělá nic jiného než leží a spí a ještě ke všemu sis vylosovala „to hodné“. Hrozně by mě zajímalo, co bys dělala, kdyby sis z porodnice přinesla uzlíček, který v jednom kuse řve a řve a řve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
16.10.15 13:23

@sunshinegirl Děkuji za pochvalu, ani jsem to nečekala, moc děkuji :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
16.10.15 13:23

@martina.se až něco vymyslite dej vědět. Uvažovala jsem o sadrokartonu, sice by to ubralo prostor a pokoj je už tak nudle, ale je to nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
16.10.15 13:24
@sunshinegirl píše:
@Natálka26 No možná zkušenosti místo výmluv víš. Prostě dvouleté dítě, kterému se někdo věnuje nelítá a neřve jak v pavilonu opic.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6856
16.10.15 13:26
@Amys píše:
Píše, že nemá děti, takže je jasné, proč je něco takového schopna napsat :lol:

Tohle fakt nesnášim když někdo kdo nemá děti má určitou představu o výchově a pak tady dává moudré rady ale praxe žádná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fialovákoala
16.10.15 13:26
@sunshinegirl píše:
Dojímají mne řeči o tom, že „až budeš mít dvouleté, sama uvidíš“. To může napsat jen ten, jehož děti se taky chovají jak urvané ze řetězu. I dvouleté dítě jde úplně v pohodě vychovat a zvládnout. Vím to z vlastní zkušenosti, i když ne s vlastním dítětem. A žádné sousedy opravdu nemusí zajímat, že někdo nezvládá své dítě uklidnit!!! Takhle mi dělat bordel vedle mého bytu, tak jim budu dělat naschvály tak dlouho, dokud jim to nedojde. Já vím, je to blbé, ale co s nima jiného. A tomu mladému páru bych vysvětlila jak se věci mají a poprosila je o kooperaci. Myslím, že by to té povedené rodince brzy došlo.

Proc bych dite klidnila? Nesmi mlatit dverma, umyslne hazet vecma, ale ze dupe, lita do mci a porad rve, to mu prece zakazovat nebudu.Taky mame sousedy debily, ale ani dum neni zaruka klidu. Vecne stekajici psi, sekani travy a dreva,cirkularka.Kor na vesnici je sikenej hluk.Leda na samotu, ale kdo by to dekal :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11117
16.10.15 13:27
@sunshinegirl píše:
To je dobře, prostě jsi se mu věnovala a dítě má mantinely a taky je zřejmě zabavené a díky tomu nemá čas vymýšlet lumpačiny.

a jak si predstavujes to venovani se diteti 100% casu, kdy je vzhuru? ja mam dve - 22m a cerstve 3r. venuju se jim fakt hodne, nicmene ten starsi vstava v 8 a chodi spat v 10, pres den nespi a je jak urvany z retezu. on teda na to uz ma i diagnozu, ale ver tomu, ze jsou i „normalni-zdrave“ deti, ktere proste v klidu nebudou i kdybys jim cely den stala za zadkem.
toho naseho sundava z nabytku i psycholozka ve sve ordinaci, protoze proste zatim neni cesty, jak mu vysvetlit, ze ma sedet a byt v klidu… kdyz si k tomu prictu tu mladsi a jejich vzajemne potycky o hracky, tak jsem rada, ze mame jen jedny sousedy a ti jsou v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová