Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BohunkaP Ale s tím naprosto souhlasím - když je dám na rajče a rodině a pár důvěryhodným přátelům poskytnu heslo, vlk se nažere a koza zůstane celá.
Pokud jde o školní a zájmové weby - řešením by třeba mohlo být - fotky dětí souhlasících rodičů dát veřejně na web, a pak tam třeba napsat „další fotky zde“ - a prokliknutí na zabezpečenou část webu.
Nečetla jsem předchozí příspěvky, ale souhlasit s uveřejnováním fotek na školních stránkách mi přijde přirozené. Dávají se tam fotky z výletů, vítězové soutěží, atp. tak proč ne? Děti jsou na to pyšné a rodiče také.
Ted šel syn do první třídy, měli slavnostní zahájení, za 2h už byly fotky na netu a syn hned že se musíme kouknout na jakých fotkách je vyfocenej takže kdyby jsme nedali souhlas tak by byl hodně smutný proč tam neni když ostatní ano, to samé u fotek ze zápisu a když chodil do školky tak taky jsme koukali jestli tam mají fotky a hledal kde je. To už je větší problém facebook tam se dostane kde kdo ale na ty školní věci nikdo moc nekouká, ono na nich neni nic moc vidět, vždy je to celá skupina dětí
jen to chce přemýšlet kam fotky svých dětí vystavit a hlavně jaké. Mě hodně vadí nahé fotky už i mimin
to jsou ty lákadla ne děti co stojí v hloučku na hřišti. A když rodiče dají zákaz tak i dětem by to měli nějak vysvětit at pak děti nejsou smutné proč je tam celá třída a on ne ![]()
@poppaea píše:
Ale s tím naprosto souhlasím - když je dám na rajče a rodině a pár důvěryhodným přátelům poskytnu heslo, vlk se nažere a koza zůstane celá.
Pokud jde o školní a zájmové weby - řešením by třeba mohlo být - fotky dětí souhlasících rodičů dát veřejně na web, a pak tam třeba napsat „další fotky zde“ - a prokliknutí na zabezpečenou část webu.
Čímž se ovšem dostáváme zpět k mé původní otázce… co je na fotce ze hřiště či z nějaké školní události tak ošemetného, že ji smí vidět pouze nejbližší pod heslem? ![]()
@Camael jenže u nás se dává jeden souhlas na uveřejnění fotek jak na školní volně přístupný web tak na propagaci města v místních novinách nevidím důvod proč by fotky mého dítěte měly propagovat např. nový městský aquapark
@BohunkaP Samo o sobě na tom nic ošemetného není, ale jde o to, že nechci, aby moje dítě třeba dlouhodobě sledoval nějaký (nebezpečný)) člověk.
Jak jsem psala - kdybych viděla, že moje dítě hrající fotbal fotí nějaký člověk, a řekl by mi, že jenom proto, aby se na ty fotky doma díval, nedovolila bych to. Takhle bych mu ty fotky akorát poskytla sama, a to nechci.
Samozřejmě to není zrovna pravděpodobné, ale za to, abych fotky dávala jen na zabezpečené místo, mi to stojí.
Nečetla jsem všechny komentáře. Já souhlas školce dala, ale co mě hodně naštvalo, tak fotky ze školky, nezablokované, na Rajčeti. Byly to fotky z hasičského dne, kde byly děti jen ve spodním prádle, navíc mokrém od pěny… Nešli jsme s tím hned za vedením, ale paní učitelka se po upozornění, že se nám to nelíbí tvářila, že jsme divní my.
@poppaea
Pokud nazýváš pouze zábavou to, že se dozvíš, jak aktivně tvoje dítě tráví čas ve škole a na aktivitách se školou spojených, prosím, pro mě je to zajímavá informace, určitě podstatně zajímavější, než jak vypadá škola zevnitř.
@anickadomnik
Aha, no tak to jo, to taky nevidím důvod, to bych taky nesouhlasila. Na propagaci ať si zaplatí dítě z agentury, matky jich tam cpou hafo. A ptali jste se, proč takhle spojují dvě věci do jedné? To je jako ano, prodám vám chleba, ale šup, pěkně k tomu přiberte dva květáky.
@Kaczenka píše:
Nečetla jsem všechny komentáře. Já souhlas školce dala, ale co mě hodně naštvalo, tak fotky ze školky, nezablokované, na Rajčeti. Byly to fotky z hasičského dne, kde byly děti jen ve spodním prádle, navíc mokrém od pěny… Nešli jsme s tím hned za vedením, ale paní učitelka se po upozornění, že se nám to nelíbí tvářila, že jsme divní my.
Přitom tyto typy fotek jsou pro uchylaky nejlepší. Skoro kazda matka dává dítě na Fb zamatlane na puse a kamoska teď dávala holčičku úplně nahou na koupalku.
@Camael Ještě jednou: lze přece zpřístupnit fotky jen přes heslo. Zadruhé, ano, pro mě je důležité vědět, jak vypadá prostředí, kde moje dítě stráví čtvrtinu svého dne.
@poppaea
Mně to jen přijde, že všechno zbytečně hrotíš do extrému. Aby někdo hledal zrovna tvýho bobánka v hromadě školních fotek..
Pro mě je hlavně podstatný, a na 1. stupni obzvlášť, jaká je jeho učitelka, jak mají vymalovaný chodby, mi je fuk. To, že je aktivní a snaží se, abychom i my viděli, co dělají, jen vítám, určitě jí nebudu komplikovat život. Když vidím tvoje nápady a důvody, nechtěla bych být v kůži vaší budoucí učitelky, co ty si na ni všechno budeš vymýšlet. ![]()
Camael -
Bohužel poppaea je ta jedna vyvolená, o takové podobné mamině píšu výše, která to bude za každou cenu hrotit a dítě bude pak nešťastné. Jako ten chlapeček od nás ![]()
Evaa1974
No to když jsem četla, tak mi bylo smutno za něj, a to ho ani neznám. Tohle musí být pro dítě děsný. Taky zastávám názor, že je lepší dítěti ukázat a vysvětlit rizika, než něco prostě zakázat. A v dnešní době ho třeba tímhle slušně izoluješ od ostatních. Přijde mi to to samý, jako když někdo, kdo neumí nastavit ani základní soukromí na FB, řve, jak je FB strašnej, veřejnej a vidí všichni všechno. ![]()