Nevydání souhlasu s focením

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1949
6.9.13 09:36

@poppaea Myslíš, že je správné, že přijde rodič dva dny před uzavřením klasifikace a ptá se, proč bude mít jeho dítě na vysvědčení 3, když má průměr 2,7??? Všechny známky má v žák. knížce a když mu vysvětlím, že má dvě pětky z toho a toho, řekne mi onen rodič, že tohle učivo není důležité a neměla bych na něm bazírovat? Stála bys na straně rodiče? Ano, rodič se má právo zeptat, ale ne říkat… měla byste dělat to či ono…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
6.9.13 09:40

@Hvězdinka
Jojo, to by bylo téma na jinou diskuzi a bylo by to furt dokola. Naštěstí se čím dál víc setkávám s názorem typu: Nešel bych to dělat ani za zlatý prase… Jo, ještě miluju tu větu: Co si stěžujete, vždyť máte furt prázdniny. :D Ale to je vážně jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1949
6.9.13 09:44

@Camael Jo jo, prázdniny nám tady do obličeje ještě nikdo nevmetl, a ředitelská volna a pracovní dobu atp. Vždycky říkám, běžte si to na týden zkusit, nejlepší věc na tyhle kecy!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
6.9.13 09:55

@Camael Jsem ráda, že jsem tě pobavila :) A je možné, že můj dojem z tebe je stejně chybný jako tvůj ze mě, ale argumenty tomu příliš nenasvědčují.
Domácí výuku jsem zvažovala, ale jednak si prostě nemyslím, že mám tak široký záběr, abych dokázala dítěti vyložit různé oblasti, které se ve škole probírají, za druhé ho nechci izolovat od ostatních, za další, nechci ho uvykat na to, že všude jsou báječní lidé, se kterými si bude rozumět (případně nesnesitelní rodiče :mrgreen: :( ), ale naopak ho učit, že existuje obrovské množství lidí, ještě více názorů, a je potřeba se s tím na určité slušné úrovni umět vypořádat. To, že žádný učitel nebude vyhovovat na 100%, je normální. Ale je to jako s politickou stranou - i když program žádní z nich mi nevyhovuje na 100%, přece jen jsou takové, jejichž názory jsou mi bližší.
Na operaci jsem byla - na císaři, a samozřejmě jsem věděla, kdo ji bude provádět, jakou má praxi atd. Pro případ, že by to byl akutní císař a já dopředu nevěděla, kdo bude operovat, vybrala jsem si takové pracoviště, které je celé na výborné úrovni a patlaly tam pravděpodobně nevedou.
Za další, absolvovala jsem léčbu nádorového onemocnění - chemoterapii a radioterapii - a to si piš, že jsem se zajímala, kdo mě léčí a jaké má zkušenosti.
Nakonec, když jsem uvažovala o zapsání nějaké přednášky na VŠ, podívala jsem se na profil učitele na stránkách katedry, kde bylo jeho vzdělání, praxe a publikační činnost. Snad nebyl přílišný „opruz“ pro toho učitele to tam psát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
6.9.13 09:59

@Hvězdinka Myslím, že ten rodič byl asi blbec. Ale ano, myslím, že mám právo říct, co je podle mého názoru důležitější učivo než jiné. To, jak ty klasifikuješ, je tvoje věc, pro mě jsou známky jenom jisté vodítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1949
6.9.13 10:03

@poppaea Je to pořád dokola, prostě se neshodneme, ty nejsi učitel, tudíž je na skutečném učiteli, co bude učit. Řídí se ŠVP, nejede podle vlastního zájmu. Přeji hodně kvalitních učitelů pro tvé děti, kteří budou mít pevné nervy a trpělivost, budou to hodně potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
6.9.13 10:04

@poppaea
K tomu zdravotnictví jsem přesně čekala tvou odpověď, proto jsem taky do své otázky napsala ten pro mě podstatný závěr ohledně kafrání do všeho. To, že si člověk zjišťuje informace, je normální, ale že kafrá všem do všeho, to je tedy už moc. Ale z tvých příspěvků cítím, že hodnotíš kvalitu lidí hlavně podle toho, kolik mají škol, certifikátů, titulů apod., což je zrovna u učitele věc mimo mísu. Mám kolem sebe spoustu skvělých učitelek a představ si, že mají jen ten tebou opovrhovaný pedák a celý život jen učí děti, a přesto bys mohla všech deset olíznout, kdyby se tvé dítě dostalo právě k nim. Jsi jak stroj, vše máš naplánované a žiješ v představě, že když si vše prověříš, bude to klapat podle tebe. Necítím z tebe lidskost, srdce, city, nadhled, nic, a ač argumentuješ inteligentním stylem, vím, proč si nerozumíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
6.9.13 10:10
@poppaea píše:
Ale ano, myslím, že mám právo říct, co je podle mého názoru důležitější učivo než jiné.

Jistě, na to máš bezpochyby právo, ale nechoď s tím zbytečně za učitelem. S tím musíš na ministerstvo s dotazem, zda by nebyli tak laskavi a neupravili kvůli tvému pocitu Rámcový vzdělávací plán a Standardy, kde jsou udány výstupy, co má který žák na daném stupni umět. A když to vezmu z reálného pohledu, paní Vomáčková má názor, že by radši víc pravopisu, paní Tatárková by zase více slohu, pravopis není potřeba, opravuje PC, pan Horáček nevidí smysl ani v jednom, tak jestli by paní učitelka neosekala mluvnici a nepřitlačila víc literatury, a co pak? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
6.9.13 10:15

Myslím, že se shodneme na tom, že se neshodneme :)
Musím ale napsat, že s diskuzí končím, protože mi bere poněkud více času, než je mi milé.
Takže, děkuji za vaše pohledy na věc, děkuji za možnost s vámi diskutovat. Mějte se dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
6.9.13 10:19

@poppaea
Ty taky a přeju úspěch při hledání školy (učitele). A nemyslím to ironicky, protože pokud nenajdete, bude to katastrofa pro všechny zúčastněné, a to bych nepřála nikomu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová