Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásný den všem…již nějakou dobu sleduji Vaše diskuse a jsou báječné…dnes ale poprvé píši a žádám Vás o názor......
Již dva roky se s manželem pokoušíme o mimi a nic…máme za sebou všechna možná vyšetření a vše je, jak má být..prý je to mezi nebem a zemí…Pak mě kamarádka poslala místo sebe na imunologii a tam mi potvdili zvýšenou imunitu na manžela…"zkrátka jsem na něj alergická…
"
Užívám prednison a mezitím jsem již prodělala inseminaci.Konkrétně 28.3. (pro učitelku docela příhodné datum
),nasadili mi utrogestan.Datum posledních měsíčků: 15.3.2011
4 dny po inseminaci mi začali bolesti v podbřišku jako při menzes a ty už nepřestaly. MS měla přijít 11.4, se zpožděním jsem počítala…od 14.4 slabý hnědý výtok a větší bolesti.TT nic. 15.4 kvůli kontole HCG 58, TT // až o víkenu a jen velmi slabě. V po 18. již žádný výtok…ale 19 krev a silné bolesti…mazala jsem na ambulanci…na UTZ jen zvětšená sliznice(10mm), HCG 168…bolesti celý den, i dnes mě břicho pobolívá,takže ležím, nohy položené výš.Krvácela jsem slabě (spíš jsem krev jen utřela) pouze včera ráno..od té doby žádný výtok ani krev......nemám prý házet flintu do žita......nemáte někdo podobný zážitek? S mimi asi moc nepočítám děkuju moc
nezoufej já jsem na tom obdobně,od soboty tak asi obden lehce zakrvácím,jela jsem na pohotovost tak mi dali ascorutin ten se dá koupit i bez receptu a beru poctivě denně 2-2-2 jestli máš někoho tak ať ti pro něj zajde do lékarny já ho brala již několikrát naposledy před dvěma roky,jinak to musíme nechat na přírodě ona sama nejlíp ví…
Děkuji za podporu…ascorutin lékařka zmínila,ale tím, že jsem v nemocnici již žádný výtok ani krev neměla, mi ho nenapsala......spíš nechápu ty bolesti a malé HCG v krvi…jestli dobře chápu, měla bych být v 5tt....... ![]()
Hmm tak to nevím já jsem na HCG nešla vůbec,minulý týden jsem byla ve středu na gyndě a to jsem byla 4+4tt,pošlu ti odkaz kde můžeš kouknout jaké má být HCG,bohužel mi to nešlo zkopírovat tak jak jsem si přála tak snad tito pomůžeWomenZone.cz - Poradna a menstruační kalendář online Přihlásit Registrace
* WomenZone * Kalendář * Poradna * Pokec * Profily
* Nová otázka * Otázky * Hledám * Encyklopedie * Ukázky grafů *
Hladina hCG
Potvrďte si své těhotenství
Pod zkratkou hCG se skrývá lidský choriový gonadotropin vznikající po oplození vajíčka. Zvyšující se hladina tohoto hormonu v krvi a později v moči prokazuje u ženy těhotenství.
Lidský choriový gonadotropin, známý pod zkratkou hCG, vzniká po oplození vajíčka. Je vytvářen vyvíjejícím se embryem, působí na žluté tělísko, které pak ve velkém množství uvolňuje estrogeny a progesteron zabráňující příchodu menstruace a tvořící základ placenty.
Po 7 až 9 dnech po početí (cca 3. týden po poslední menstruaci) je možné hCG zjistit pomocí krevního testu, to ale platí pouze pro 5% těhotných žen, ve většině případů lze těhotenství prokázat 11. den po oplodnění. O další 2 dny později lze hCG nalézt i v moči. Koncentrace hCG v krvi ukazjící na počátek těhotenství je přibližně 2mIU/ml, jistota je však až u hodnoty nad 5mUI/ml.
Na začátku těhotenství hCG rychle narůstá, každé dva dny dvojnásobně. Maxima dosahuje v 8. až 12. týdnu. Následně se už jen mírně snižuje a asi od 20. týdne přetrvává jeho hodnota stejná až do porodu, po kterém se hCG vylučuje z těla močí ještě přibližně sedm dní.
Na přítomnosti hCG v moči jsou založeny domácí těhotenské testy, které si může žena provést sama, nejlépe na ranní moči. Prokazatelná hodnota je pak 20 až 100 mIU/ml, záleží však na jednotlivých testech. Takto ale nelze zjistit, zda se je jedná o děložní nebo mimoděložní těhotenství, nelze z něho ani odhadnout, jestli probíhá těhoteství v pořádku či se plod přestal vyvíjet. Může se také stát, že je test falešně pozitivní.
Pro lepší určení slouží krevní testy prováděné lékařem nebo v laboratoři. Lékař pak podle změřené hodnoty usoudí, zda je vše v pořádku nebo hodnota hCG pomalu narůstá, stagnuje či klesá a může se tedy jednat o mimoděložní těhotenství, nevyvíjející se plod nebo hrozící potrat. V obou případech se přikročí k ultrazvukovému vyšetření, kde se např. mimoděložní těhotenství projeví absencí gestačního váčku v děloze. Většinou bývá na ultrazvuku nález až při hCG nad 1000 mIU/ml, a to záleží také na kvalitě přístroje. Při vaginálním vyšetření může být i dříve.
Od poslední menstruace Hodnota (mIU / ml)
3 týdny 5 - 50
4 týdny 5 - 426
5 týdnů 18 - 7 340
6 týdnů 1 080 - 56 500
7 - 8 týdnů 7 650 - 229 000
9 - 12 týdnů 25 700 - 288 000
13 - 16 týdnů 13 300 - 254 000
17 - 24 týdnů 4 060 - 165 400
25 - 40 týdnů 3 640 - 117 000
Líbil se Vám tento článek?
Hlasujte pro něj v soutěži o nejlépe zpracované téma encyklopedie.
* Bezplenková metoda * Bolestivá menstruace * Bylinky pro ženy * Cysty * Děložní čípek a hlen * Dětská výživa * Druhy antikoncepce * Endometrióza * Gynekologická prohlídka * Hladina hCG * Hormonální antikoncepce * Kojení * Kvasinky * Mateřská * Menstruační cyklus * Menstruační kalíšek * Měření bazální teploty * Mimoděložní těhotenství * Nápověda k encyklopedii * Ovulace a plodné dny * Pohlavní nemoci * Porodné * Použití ovulačních testů * Pravidelná péče o pleť * Premenstruační syndrom * Problémy s ovulací * První menstruace * Příprava do porodnice * Přirozená antikoncepce * Příznaky těhotenství * Psychika v těhotenství * Rozvod manželství * Snažilkovské metody * Strava v těhotenství * Těhotenská vyšetření * Těhotenské testy * Umělé oplodnění * Vložky a tampóny * Výbavička * Vyšetření při snažení * Vývoj plodu * Zápis dítěte na matrice * Zdravá výživa
ZprávyJendice1 píše:
Děkuji za podporu…ascorutin lékařka zmínila,ale tím, že jsem v nemocnici již žádný výtok ani krev neměla, mi ho nenapsala......spíš nechápu ty bolesti a malé HCG v krvi…jestli dobře chápu, měla bych být v 5tt.......
děkuji moc…pokud je to zatim jen 5tt, mam sanci,ale pokud uza začinam 6tt…tak nevim nevim…mno, uvidime zitra…trochu me vydesili mimodeloznim…takze se uvidi.......ale nerviky to jsou..uz od zacatku po inseminaci… ![]()
Jendice1 píše:
děkuji moc…pokud je to zatim jen 5tt, mam sanci,ale pokud uza začinam 6tt…tak nevim nevim…mno, uvidime zitra…trochu me vydesili mimodeloznim…takze se uvidi.......ale nerviky to jsou..uz od zacatku po inseminaci…
tak moc velká gratulace…ja verim, ze to nejak dopadne, bud ted a nebo proste priste...... ![]()
Tak mimísek tam pořád je, mimoděložní nepotvrzeno…ale HCG pořád žalostné, takže další čekání do úterka…držím mimískovi palec,aby bojovalo, když to ostatní vidí spíš černě(a já se k nim bohužel pomalu přidávala…grrr.) ![]()
Jendice držim moc palecky aby se mimisek držel a bylo vse OK .JA sem po dvou ZT a take problem se zvýšenou imunitou na mažela ..prednison beru od zaří a ted se konecne zlepšili výsledky a dnes jdu k doktorovi aby na me juknul jestli se uz chysta ovulka a vrhneme se do sanženíčka .
Doufam že ti to vy jde a ja budu mit další kousek nadeje že se to podaří i me
![]()
Ahojky, určitě podaří..kamarádka měla imunitu dokonce na samotné mimi…dvakrát potratila a brala taky prednison…a je skoro v 6. měsíci a vše OK!;)
No nám to na 90% nevyšlo…hcg už skoro přestalo stoupat, stoupá jen hoooodně vlažně, právě jsem se to dozvěděla(HCG vzrostlo z 240 na 390 za 5 dní), tak se ještě z nějakého důvodu čeká ještě na srovnávací testy, ale tohle už opravdu nikdo z nás nevidí dobře…takže další čekání,ale naději, co mi daly holky ještě na jiné diskusi už pomalu odevzdávám…ale rozhodně to nevzdám a zabojuji dál!
![]()
Ahojky Jendice - tak to me mrzí že to nevypadá dobře
ale tak sance jete je ne ?
Děkuji moc za podporu - je fajn vedit o nekom komu to vyslo …dneska se vrhame do snaženícka tak doufam že to tento mesic vyjde ![]()
Je dobře že to nevzdáváš a vrhneš se do toho znova …budu držet pěstičky aby ti to co nejdříve vyšlo ![]()
Tak sem se právě dozvěděla, že se mi imunita dokonce zhoršila!Prednison, jako bych ani nebrala, naopak…na dítě prej můžu ted zapomenout a vůbec nechápou na imunologii, jak mě mohli inseminovat, že to tím vším akorát zhoršili…
Takže snad najdeme příčinu zhoršení stavu, jestli ne, tak mám asi smůlu…
.....a mé těhotenství?Spíš to vypadá na zamlklé nebo mimoděložní, i když nic nevidí na vaječníkách…no tedy, to je jobovek prakticky za pár hodin, jen co je pravda!
Takže zbývá se jen modlit a doufat, že se najde brzy příčina a já se přeci jen někdy dočkám miminka (Čekám na něj celý život, jen nebyl partner, teď je a moc touží po miminku - dva roky bojujeme- ale splnit mu to nemůžu.......Doufám, že najdeme řešení…anembryomolaám ale moooooc držím alečky, aby to vyšlo.....teď už by Vám v tom nemělo co bránit;) ![]()
Jeje tak to me moc mrzi
a k tomu prednisonu jsi mela neco - me nejdriv nasadili jen prednison a vysledky byly taky spatne - dr. na imunu mi rek že mi muj gynekolog mel rict že k tomu prednisonu mame použivat kondom - a teprve pak lecba zabrala a vysledky se do 2 mesicu zlepsily .
Kde jste byli na imunologii a polik beres prednisonu ????
Beru jen jeden denně a to už 4 měsíce…chráněný styk máme od začátku, ale je nám na prd, protože nám už 4× praskl kondom…dle doktorky mohl být stav zhoršený tou inseminací, že se mé tělo opakovaně setkalo se spermiemi, takýže ode dneška užúplný celibát, když jsou kondomy k ničemu a ještě si mám zajít na testy na nějaké chlamiddie (asi vyvolané opakovanými záněty močáku a ledin…) dodnes nevím, zda mi je někdo kdy dělal…pokud bude zakopaný pes tady, mám napůl vyhráno..stačí antibiotika, pak alespon 6´. týdnů prednison a pak se pokusit znovu..jenže to taky nevím kdy, když půjdu na 99% na potrat…hm…snad to bude poslední jobovka a věci naberou správný směr...... ![]()
tak to nam nastesti nepraskl ani jednou - jen ted se bojim když na to vlitneme obden tak jestli se to zase nerozhodi ![]()
Chlamidie mi dr.dělal hned po prvním zamlk.tehu …je to doktor od doktora takže je to děsně těžké …co si pamatuji tak to byli chlamidie ,trombofoni mutace, imuno, genetiku mimca …
TAk přeji at se das brzo do poradku a at se ti povede vytoužené mimčo ![]()