Nevyměnila jsem po svatbě řidičák - co mi hrozí?

4239
28.12.10 16:01

Nevyměnila jsem po svatbě řidičák-co mi hrozí?

Ahojda maminky, budoucí maminky, řidičky a prostě všichni :hug:
Holky prosím-poraďte některá...........
Asi jsem poprvý v životě udělala kopanec :-?
Jde o to, že když včera v telce mluvili o výměně řidičáků-tak jsem si uvědomila, že jsem si nevyměnila od svatby řidičák :zed: :nevim: :-?Nejde o platnost-ale o změnu příjmení.....

Já vím, že neznalost zákona neomlouvá, ale fakt jsem měla asi nějaký zatmění mozku-nebo co a najednou mi docvaklo, že nikoho nezajímá, že ho nepotřebuju a nepotřebovala jsem :nevim:
Já vim, zní to blbě, ale já jsem prostě po svatbě šla-vzala jsem si formulář na OP-ten jsem hned vyplnila a podala a vzhledem k tomu, že oddělení pro řidičské průkazy je o dvě patra vejš a mně se tam fakt nechtělo-tak jsem si vzala jenom formulář stím-že ho „někdy pozdějc“ :think: :roll: vyměním, že ho prostě stejně nepotřebuju.......
Přiznám se, že už jsem 2 a půl roku neseděla za volantem, pač po tom, co do mě napálil jednou málem idiot z vedlejší silnice-jsem se začala bát, navíc jsem pak byla těhotná a tak se mi to hodilo do krámu.......No a nějak jsem si odvykla :roll: :think:
Ale chápu, že tohle nikoho nezajímá…achjo já jsem kůň.....jednou je to úřední doklad…
Hledala jsem zákony o přestupcích-ale nějak jsem z toho nevyčetla-co mi hrozí :?:

Prohlížím už poněkolikáté ten formulář na Vydání řidičského oprávnění a tak mi podle těch údajů, který se tam vypisujou-nikde tam není kolonka oddací list, nebo tak něco, tak nevim, jestli se při změně příjmení někam do tý žádosti vypisuje Oddací list, nebo ho ta úřednice jenom okoukne?Protože u Občanského průkazu tam ten údaj je-tudíž ho musí úřednice vypsat-jde mi o to, že to, že jsem nedodržela tu lhůtu pro výměnu vlastně zjistí jenom ta konkrétní úřednice, která tu žádost bude přijímat-že by to nikde oficiálně psáno být nemělo(datum vydání Oddacího listu)

Achjo připadám si jako pako.............
Holky stalo se Vám to některé?Víte některá, jak asi vysoká pokuta mi hrozí?
Díky za jakoukoli odpověď :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10726
28.12.10 16:04

Nevim,co hrozi, ale urcite to zalezi na tom, kdy ses vdavala. Jestli chces jeste nekdy jezdit, radeji si ho vymen co nejdriv. myslim si, ze nic nez nejaka prumerna pokuta Ti nehrozi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
28.12.10 16:09

Nehrozí ti nic, já jsem byla také v té samé pozici jako ty, vdávala jsem se v polovině roku 07 a řidičák jsem si nechala měnit až v dubnu 09, kdy jsem si byla pro novou občanku a říkala jsem si, že už by asi bylo načase (také neřídim, ale bála jsem se pokuty) Šla jsem tam se staženým zadkem a v pohodě, nikdo nic neřešil, dali mi nový s novým jménem a bylo. Mají tam toho tolik, že kdyby měli řešit takéto drobnosti, tak se asi picnou:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
28.12.10 16:12

Podle mého nic, jen řidičák je momentálně neplatný a ty bys neměla za volant … pak by ti pokuta hrozila…
Rychle jej vyměň a neřeš to :hug: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
28.12.10 16:13

Ahoj, já jsem si normálně šla před dvěma měsíci vyměnit řidičák z důvodu změny příjmení, bylo to osm let po svatbě a vůbec nic se nedělo, dostala jsem nový řidičák za standardní správní poplatek :wink: Stačila mi k tomu jen občanka a starej řidičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
28.12.10 16:16

Ahoj, myslím, že pokud jsi neřídila- resp. si někde nebyla kontrolována a pod. tak ti nic nehrozí a jdi si ho vyměnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
28.12.10 16:18

Holky všem moc děkuju :hug: :hug: :hug: :hug:
Snad je to tak..já si taky říkám, že přeci jen jde o h… a kdyby měli řešit také prkotiny, tak by se museli zbláznit-navíc jsem bezúhonej občan, poctivej-takže by se to taky mělo zohlednit.....jenže mě spíš děsí, jak to chodí v tomto státě-dyk víte, že je to tu Kocourkov :nevim: příšerná byrokracie, všechno na hlavu postavený :nevim:

Ale snad máte pravdu :hug:
No toto jsem okopírovala ze zákoníku:
Držitel řidičského průkazu je povinen všechny změny povinně zapisovaných údajů uvedených v ŘP oznámit nejpozději do 5 pracovních dnů ode dne, kdy ke změně došlo, příslušnému obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností.

Me2dova teda jsem se zasmála-jsme na tom stejně-teda skoro…já se vdávala v srpnu 09 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
28.12.10 16:21

Holky fakt dík-všem :hug:

Petulko fakt 8 let jo? 8-o 8-o 8-o :lol: :lol: :lol: týýýý jo…tak snad to bude v pohodě :think: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
28.12.10 16:22

ahoj, nehrozí ti nic ani kdybys jela a kontrolovali tě, předkládáš i občanku a v té je uvedeno i tvé rodné příjmení, takže to je ok. K výměně potřebuješ jen starý řidičák a občanku, kde už jak píšeš nové příjmení máš. nikdo se tě ptát nebude, kdy ses vdávala, takže to je OK :wink:
Jen tedy, jestli máš ten starý, co se má teď do konce roku vyměnit, tak to je potřeba, pak tam za to nějaké sankce jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
28.12.10 16:26

ufff to jsi na tom jak já, vdávala jsem se 10.10.09 a taky dote´d namám vyměněnej řidičák, a to jsme i jezdila, teď už tak půl roku nejezdím :mrgreen: :lol: asi si ho taky vyměním :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441

jejda-já ho taky ještě nevyměnila a to jezdím.vdávala jsem se v litopadu 2010 tudíž před 1,5měsícem a taky tam musím zajít a popravdě už několikrát mě v autě napadla myšlenka,kolik by to stálo kdyby mě chytli. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239

Hanni děkuju, tak jste mě holky celkem uklidnily-já si právě říkám, že by vlastně nikdo ani neměl zjistit, kdy že jsem se vdávala :think: dyk přece snad nebudou chtít oddací list-to chtěj u OP, ale řidičák??? :think:
A starej typ nemám-dělala jsem řidičák v květnu 2004 a byli jsme úplně první kurs, kterej dostal nový řidičáky dle EU :dance: :dance: :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
28.12.10 16:28

já jezdila s řidičákem na původní jméno od r. 2002 až do letoška a nikdo nic neřešil, ale m,ožná jsem měla štěstí, že jsem nenarazila na BLBCE ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
28.12.10 16:29

Holky to je sranda-ještě, že Vás tu na Emimi člověk má…dycky, když mám nějakou starost, dycky zjistim, že v tom nejsem sama :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
28.12.10 16:47

nehrozí ti nic neboj, já udělala kdysi větší kopanec a to s cestovním pasem, změnila jsem trvalé bydliště, ale pas jsem si nevyměnila a to jsem cestovala. Nikdo na nic nepřišel a já se docela divím i když je fakt, že trvalé bydliště v pasu zapsané není, ale to mám pocit že snad není ani na řidičáku ne? Každopádně, pokud chceš jezdit, radši ho vyměň:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová