Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda maminky, budoucí maminky, řidičky a prostě všichni ![]()
Holky prosím-poraďte některá...........
Asi jsem poprvý v životě udělala kopanec ![]()
Jde o to, že když včera v telce mluvili o výměně řidičáků-tak jsem si uvědomila, že jsem si nevyměnila od svatby řidičák
Nejde o platnost-ale o změnu příjmení.....
Já vím, že neznalost zákona neomlouvá, ale fakt jsem měla asi nějaký zatmění mozku-nebo co a najednou mi docvaklo, že nikoho nezajímá, že ho nepotřebuju a nepotřebovala jsem ![]()
Já vim, zní to blbě, ale já jsem prostě po svatbě šla-vzala jsem si formulář na OP-ten jsem hned vyplnila a podala a vzhledem k tomu, že oddělení pro řidičské průkazy je o dvě patra vejš a mně se tam fakt nechtělo-tak jsem si vzala jenom formulář stím-že ho „někdy pozdějc“
vyměním, že ho prostě stejně nepotřebuju.......
Přiznám se, že už jsem 2 a půl roku neseděla za volantem, pač po tom, co do mě napálil jednou málem idiot z vedlejší silnice-jsem se začala bát, navíc jsem pak byla těhotná a tak se mi to hodilo do krámu.......No a nějak jsem si odvykla
![]()
Ale chápu, že tohle nikoho nezajímá…achjo já jsem kůň.....jednou je to úřední doklad…
Hledala jsem zákony o přestupcích-ale nějak jsem z toho nevyčetla-co mi hrozí ![]()
Prohlížím už poněkolikáté ten formulář na Vydání řidičského oprávnění a tak mi podle těch údajů, který se tam vypisujou-nikde tam není kolonka oddací list, nebo tak něco, tak nevim, jestli se při změně příjmení někam do tý žádosti vypisuje Oddací list, nebo ho ta úřednice jenom okoukne?Protože u Občanského průkazu tam ten údaj je-tudíž ho musí úřednice vypsat-jde mi o to, že to, že jsem nedodržela tu lhůtu pro výměnu vlastně zjistí jenom ta konkrétní úřednice, která tu žádost bude přijímat-že by to nikde oficiálně psáno být nemělo(datum vydání Oddacího listu)
Achjo připadám si jako pako.............
Holky stalo se Vám to některé?Víte některá, jak asi vysoká pokuta mi hrozí?
Díky za jakoukoli odpověď ![]()
Nevim,co hrozi, ale urcite to zalezi na tom, kdy ses vdavala. Jestli chces jeste nekdy jezdit, radeji si ho vymen co nejdriv. myslim si, ze nic nez nejaka prumerna pokuta Ti nehrozi.
Nehrozí ti nic, já jsem byla také v té samé pozici jako ty, vdávala jsem se v polovině roku 07 a řidičák jsem si nechala měnit až v dubnu 09, kdy jsem si byla pro novou občanku a říkala jsem si, že už by asi bylo načase (také neřídim, ale bála jsem se pokuty) Šla jsem tam se staženým zadkem a v pohodě, nikdo nic neřešil, dali mi nový s novým jménem a bylo. Mají tam toho tolik, že kdyby měli řešit takéto drobnosti, tak se asi picnou:)
Podle mého nic, jen řidičák je momentálně neplatný a ty bys neměla za volant … pak by ti pokuta hrozila…
Rychle jej vyměň a neřeš to
.
Ahoj, já jsem si normálně šla před dvěma měsíci vyměnit řidičák z důvodu změny příjmení, bylo to osm let po svatbě a vůbec nic se nedělo, dostala jsem nový řidičák za standardní správní poplatek
Stačila mi k tomu jen občanka a starej řidičák.
Ahoj, myslím, že pokud jsi neřídila- resp. si někde nebyla kontrolována a pod. tak ti nic nehrozí a jdi si ho vyměnit.
Holky všem moc děkuju
![]()
Snad je to tak..já si taky říkám, že přeci jen jde o h… a kdyby měli řešit také prkotiny, tak by se museli zbláznit-navíc jsem bezúhonej občan, poctivej-takže by se to taky mělo zohlednit.....jenže mě spíš děsí, jak to chodí v tomto státě-dyk víte, že je to tu Kocourkov
příšerná byrokracie, všechno na hlavu postavený ![]()
Ale snad máte pravdu ![]()
No toto jsem okopírovala ze zákoníku:
Držitel řidičského průkazu je povinen všechny změny povinně zapisovaných údajů uvedených v ŘP oznámit nejpozději do 5 pracovních dnů ode dne, kdy ke změně došlo, příslušnému obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností.
Me2dova teda jsem se zasmála-jsme na tom stejně-teda skoro…já se vdávala v srpnu 09 ![]()
Holky fakt dík-všem ![]()
Petulko fakt 8 let jo?
týýýý jo…tak snad to bude v pohodě
![]()
ahoj, nehrozí ti nic ani kdybys jela a kontrolovali tě, předkládáš i občanku a v té je uvedeno i tvé rodné příjmení, takže to je ok. K výměně potřebuješ jen starý řidičák a občanku, kde už jak píšeš nové příjmení máš. nikdo se tě ptát nebude, kdy ses vdávala, takže to je OK ![]()
Jen tedy, jestli máš ten starý, co se má teď do konce roku vyměnit, tak to je potřeba, pak tam za to nějaké sankce jsou.
ufff to jsi na tom jak já, vdávala jsem se 10.10.09 a taky dote´d namám vyměněnej řidičák, a to jsme i jezdila, teď už tak půl roku nejezdím
asi si ho taky vyměním ![]()
jejda-já ho taky ještě nevyměnila a to jezdím.vdávala jsem se v litopadu 2010 tudíž před 1,5měsícem a taky tam musím zajít a popravdě už několikrát mě v autě napadla myšlenka,kolik by to stálo kdyby mě chytli. ![]()
Hanni děkuju, tak jste mě holky celkem uklidnily-já si právě říkám, že by vlastně nikdo ani neměl zjistit, kdy že jsem se vdávala
dyk přece snad nebudou chtít oddací list-to chtěj u OP, ale řidičák??? ![]()
A starej typ nemám-dělala jsem řidičák v květnu 2004 a byli jsme úplně první kurs, kterej dostal nový řidičáky dle EU
![]()
já jezdila s řidičákem na původní jméno od r. 2002 až do letoška a nikdo nic neřešil, ale m,ožná jsem měla štěstí, že jsem nenarazila na BLBCE ![]()
Holky to je sranda-ještě, že Vás tu na Emimi člověk má…dycky, když mám nějakou starost, dycky zjistim, že v tom nejsem sama ![]()
nehrozí ti nic neboj, já udělala kdysi větší kopanec a to s cestovním pasem, změnila jsem trvalé bydliště, ale pas jsem si nevyměnila a to jsem cestovala. Nikdo na nic nepřišel a já se docela divím i když je fakt, že trvalé bydliště v pasu zapsané není, ale to mám pocit že snad není ani na řidičáku ne? Každopádně, pokud chceš jezdit, radši ho vyměň:-D