Nevyžádaný dárek od prababičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2595
28.3.22 18:04

Asi mám kliku, že moje dcera by si tablet hned rozbila a já bych se nijak nesnažila, něco proti tomu udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
28.3.22 18:06
@Anonymní píše:
Ahoj prosim anonym, jdu se spise vypsat
Vcera jsme slavili narozeniny 4letaka… prababicka uz nekdy pred mesicem prisla s tim, za pravnouceti koupi tablet. My s muzem jsme byli proti a brali to jako uzavrenou vec. Syn ma povoleny dvakrat denne pul hodku na ytoube a to nam prislo dostatecne. Nikdy krom nemoci se nedozadoval na delsi dobu. Vidim kolem sebe tolik zavislych deti i mladsi na elektronice, ze jsme se tomu chteli vyhnout. Ale ejhle vcera babicka donesla tablet i pres nase prani, ze jeste ne. :pocitac: Ze tak za dva roky… no syn uplne happy, vsechny darky sly mimo, bojkot dortu. Samozrejme, kdyz jsme mu ho vzali tak hysterie zrala na sprchu. :roll: Babicku mam rada, ale todle proste delat nemela. :,( Tablet ji zitra jedi s nediky vratit a budeme doufat, ze syn zase zabehne do nasich koleji a „zapomene“

Ja nevim, tablet bych normalne nechala a nastavila hranice.Ale treba nase dcera muze na tablet kdy chce a nikdy ani jedinkrat se mi nestslo ze bych ji rekla pojd ven, nebo si zahrat nejakou hru a ona by rekla ze chce radsi koukat na tablet.Jsou dny ody je na nem vic jak hodinu, ale na druhou stranu dny kdy ho ani nezapne.Ono i tady plati porekadlo odrikanyho chleba, nejvetsi krajic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
28.3.22 18:08

@Nika079 Ale vzdyt tohle dite stejne u elektroniky hodinu denne sedi, takze zakladatelka ma asi jiny nazor nez ty. Pak uz je uplne sumak, jestli PC nebo tablet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
28.3.22 18:09

Tak vy radši seberete dítěti tablet, jen abyste prostě nemuseli párkrát (vlastní zkušenost), vydržet scénu, když mu ukončíte sledování. Naopak je to daleko víc výchovné, než ho posílat od PC a vymlouvat se, že,, vy musíte pracovat". Obě moje děti 3 a 4,5r tablet mají a stejně dají přednost stavění Lega a běhání venku. Pár dní nekoukají vůbec a pak třeba i dvě hodinky. Využívám to i v době odpočinku u staršího, přes den už nespí, ale u pohádky se zklidní. Připrav se, že tenhle podraz si bude hodně dlouho pamatovat. A chudák babi teda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
28.3.22 18:09

@zrcadlo Jo! Ta nase to dela furt! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
28.3.22 18:10

@Ivana 85 přesně.. Ja mám kluky teda už 13 let a 8 let, ale nikdy u náv nebyly váleci a vztekaní, kvůli tabletů..
Ten starší to je už o něčem jiném, ale určitě to neni o tom, že sedí vpokojíku, s hromady jídla a nikde nejde..
Myslím, si, že záleží na začátku na rodičích jak si to naučí.. jak se k tomu postaví..
Když vídím v restauraci tatinka, jak hned vytahuje mobil, a by se 2 leté najedlo, tak si říkám, počkejte třeba v první třídě a dal,, pak vás sežere.. že chce mobil, tablet..
U nás se jedlo co se snědlo, a le nic se takové nevytahovalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
28.3.22 18:13
@Anonymní píše:
@Uslava ne, to jsem videla vcera, ze by nefungovalo… mame s muzem jeden spolecny pocitac a syn proste vi, ze pul hodinka rano, pul hodina po veceri, ze ten pocitac my potrebujeme k praci a respektoval to takto. A vazne nechci mit 4 letaka prilepeneho nonstop k tabletu a dostavat zachvaty kdyby ho mel odlozit a jit ven.

Jasně, protože na začátku si to chce užít. Všechno odzkoušet, pohrát si. Myslím, že tak to mají všichni i dospělí.

Časem se mu to okouká a bude na pohodu dodržovat půl hodinu ráno a večer…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
28.3.22 18:16
@Magical-eyes píše:
Proč ti vadí, že rodiče spolužáků tvého dítěte mají tvou mejlovou adresu? :think:

Je to prostě neprofesionální. Poskytuju kontaktní údaj škole, aby mě kontaktovala, neposkytuju ho dalším 50 lidem (protože si učitelka udělala seznam všech e-mailů z dotazníku, takže obou rodičů). Někteří rodiče si jako kontakt pro urychlení zvolili pracovní e-mailovou adresu, ale opravdu nechtěli sdělovat ostatním rodičům, kde pracují (uznávám, je to jejich naivita a chyba, ale je to zbytečné). Další věc jsou děti z rozvrácených nebo neúplných rodin, kdy skupinka slepičích matek řešila, ke kterému dítěti může asi tak patřit mužská e-mailová adresa, ke které žádné dítě nesedí.
Já to prostě beru tak, že kolektiv jsou ty děti, ne rodiče. A rodiče o sobě navzájem mají vědět jen to, co si dobrovolně sdělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
28.3.22 18:23

Moje děti taky mají tabety. Mají tam Familylink, na něm nastavený limit 30minut a hotovo. Prostě se po té době tablet zablokuje a musí čekat do dalšího dne. Tak mu to nainstalujte a hotovo. Můžete mu tam nastavit i časovače na různé hry, zablokovat hry/aplikace co nebudete chtít, aby měl. Spíš by jste se měli naučit s tím pracovat, než to takhle zatracovat. Kluk na to bude myslet dlouho, no a nedivila bych, kdyby babička už pak raději nic vnukovi nekupovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16572
28.3.22 18:23

Detske aplikace na tabletu mohou byt zabavne i vyukove. V porovnani tabletu a youtubu je tablet k necemu, youtube jen na koukani. A navic muzes presne urcit a regulovat, jake aplikace bude pouzivat. Take jsme merili cas na kuchynske minutce, kdyz byl problem, propadlo pristi hrani, takze problemy nebyly. Kluci si skladali puzzle, hledali rozdily, ucili se aj nebo pisnicky, pismena, prvouku… Babicce bych rekla, ze me mrzelo, ze se nedomluvila, ze priste bych to tak fakt nechtela, ale ze nakonec je to skvely vyukovy darek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
28.3.22 18:25

Holky a máte tip na nějakou dobrou výukovou aplikaci třeba pro předškoláky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
28.3.22 18:27
@Anonymní píše:
@Uslava ne, to jsem videla vcera, ze by nefungovalo… mame s muzem jeden spolecny pocitac a syn proste vi, ze pul hodinka rano, pul hodina po veceri, ze ten pocitac my potrebujeme k praci a respektoval to takto. A vazne nechci mit 4 letaka prilepeneho nonstop k tabletu a dostavat zachvaty kdyby ho mel odlozit a jit ven.

a proč by měl mít záchvaty vzteku? Dcera má tablet od 5ti let a prostě je tablet u mě. A má ho taky na určitý povolený čas. Neumíte se synem jednat? Neumíte si nastavit pravidla? My ji to nastavili od začátku, že to bude podle nás… teď jsme doma s covidem už přes týden…tak tam je ráno i 2 hodiny… a k večeru další 2 hodiny… díky bohu za tablet :D :D A dcera ráda chodí ven, na kolo, koloběžku, na procházky… není závisla.. korigujeme to. Má stažený youtube aplikaci a tam jsem dala povolené jen videa do 7mi let. Pár dětský her, a teď právě kouká na hledá se nemo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33706
28.3.22 18:31
@Anonymní píše:
Ahoj prosim anonym, jdu se spise vypsat
Vcera jsme slavili narozeniny 4letaka… prababicka uz nekdy pred mesicem prisla s tim, za pravnouceti koupi tablet. My s muzem jsme byli proti a brali to jako uzavrenou vec. Syn ma povoleny dvakrat denne pul hodku na ytoube a to nam prislo dostatecne. Nikdy krom nemoci se nedozadoval na delsi dobu. Vidim kolem sebe tolik zavislych deti i mladsi na elektronice, ze jsme se tomu chteli vyhnout. Ale ejhle vcera babicka donesla tablet i pres nase prani, ze jeste ne. :pocitac: Ze tak za dva roky… no syn uplne happy, vsechny darky sly mimo, bojkot dortu. Samozrejme, kdyz jsme mu ho vzali tak hysterie zrala na sprchu. :roll: Babicku mam rada, ale todle proste delat nemela. :,( Tablet ji zitra jedi s nediky vratit a budeme doufat, ze syn zase zabehne do nasich koleji a „zapomene“

To nebylo dobré. Byl to jeho dárek k narozeninám a vy jste mu ho vzápětí sebrali. Prababičku to muselo hodně mrzet,, když měl radost a pak kvůli tomu brečel.
Chápu, proč jste mu ho nechtěli dávat, ale když už ho babi donesla, nekazila bych jim oběma radost. Vy jste rodiče, vy si nastavíte pravidla. Hodinu denně jako doteď. Že jste mu doteď říkali, že PC potřebujete k práci, tím jste si to sami zkomplikovali. Navíc se určitě i tak stane, že syn musí od PC, ale vy nepracujete. Jak mu to vysvětlite?
Musí si zvykat na pravidla a hranice.
Nikdy jsem neříkala prababicce, co má naším dětem dávat. Bylo jí 70, když se narodily, jiná generace, byla jsem ráda, že má chuť jim dát dárek. I když to byl pytel sladkosti, tak jsme jim to doma zredukovali, dostávali na příděl. Neodmítá jsem to Babi by to bylo líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
28.3.22 18:38
@Šmoulice píše:

to by mě taky zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
28.3.22 18:41
@Šmoulice píše:

GCompris od Linuxu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí