Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Realityismore bože to je komentář toto. A co když to chápe z důvodu, protože je pc obsazené? Tablet je volný.. Proč by tedy na něm nemohl hrát. Hm?
@Uslava píše:
Jestli si to kluk bude pamatovat, bude mít moc rád své narozeniny.A tipuju, že k tomu bude mít časem víc důvodů. Přijdeš mi hodně chladná matka.
Cože? Neříkám, že to bylo správne vyřešené, ale hned obviňovat z toho, že je chladná matka? Vy mi zas přijdete hloupá když dokážete takhle soudit z jednoho příspěvku.
@Zuzana5n12 píše:
@Realityismore bože to je komentář toto. A co když to chápe z důvodu, protože je pc obsazené? Tablet je volný.. Proč by tedy na něm nemohl hrát. Hm?
Protože to rodič proste řekl? Hm?
Chudák prababička fakt. Kdyby koupila oblečení, tak to bude špatně protože to má blbý barvy. Se jeden nezavděčí.
Tablet nevracet, to by mohlo být babičce líto. To ho radši schovejte a dejte dítěti později, nebo zave´dte pravidla, kdy tablet bude mít dítě třeba dvakrát denně po půlhodině.
@jahuhudka píše:Řidič mu bere jeho vlastní věc. Je jeho dostal ji.
Protože to rodič proste řekl? Hm?
@Zuzana5n12 píše: Řidič mu bere jeho vlastní věc. Je jeho dostal ji.
Dítěti jsou čtyři roky
Takže za mě cajk
Jesteze mu babicka nepřinesla třeba par tisíc na šetření
Takovej ctyrketak v obchodaku s desítkou v kapse by mohl být taky zábavný ![]()
Proto jsme se naučili mluvit abychom to teba tomu dítěti mohli vysvětlit. Třeba i 4× ale vysvětlit proč to tak je..hm?
@Anonymní píše:
Ahoj prosim anonym, jdu se spise vypsat
Vcera jsme slavili narozeniny 4letaka… prababicka uz nekdy pred mesicem prisla s tim, za pravnouceti koupi tablet. My s muzem jsme byli proti a brali to jako uzavrenou vec. Syn ma povoleny dvakrat denne pul hodku na ytoube a to nam prislo dostatecne. Nikdy krom nemoci se nedozadoval na delsi dobu. Vidim kolem sebe tolik zavislych deti i mladsi na elektronice, ze jsme se tomu chteli vyhnout. Ale ejhle vcera babicka donesla tablet i pres nase prani, ze jeste ne.Ze tak za dva roky… no syn uplne happy, vsechny darky sly mimo, bojkot dortu. Samozrejme, kdyz jsme mu ho vzali tak hysterie zrala na sprchu.
Babicku mam rada, ale todle proste delat nemela.
Tablet ji zitra jedi s nediky vratit a budeme doufat, ze syn zase zabehne do nasich koleji a „zapomene“
To jsi teda magor vzít dítěti jeho dárek
a vracet babičce. Jste s manželem hysterky.
@Le_lenaz samozřejmě to jistě ale ne vždy se to obejde bez scén. A těm šlo předejít. Je to prekerks docela. Prostě neměl být tablet koupený pokud si to rodiče nepřáli. Je těžké to teď řešit bohužel se to bez scén neobejde. Žádné řešení nebude úplně správně. Babičce vracet je truc a mohlo by ji to naštvat a být líto. Klukovi ho dávat jen na půl h taky není úplně ok. On to dostal přeci jako dárek. Je to jeho tablet který dostal on jako dar. Bude se mu honit hlavou proč si o nem nemůže rozhodovat sám. Babička ho dala jemu nemusí se s nikým dělit jako o PC. Prostě mu to řidiče sebrali. A jak se toho bude chtít dítě dozadat. Scénou. A to zakladatelů evidentně štve. Nechat mu ho nonstop je taky špatně. Babo raď
@jahuhudka píše:
Dítěti jsou čtyři rokyTakže za mě cajk
Takovej ctyrketak v obchodaku s desítkou v kapse by mohl být taky zábavný
Když je dle vás cajk vzít dítěti jeho darek tak fajn. Za mě ne. A proto jak už tu jedna dotyčná psala umíme mluvit a na darkach dětem se muzem domluvit. Důležité je se akceptovat Chceme, aby nás chápalo 4lete dítě, tak to mužem chtít i po babičce přece.
@Zuzana5n12 píše:
Když je dle vás cajk vzít dítěti jeho darek tak fajn. Za mě ne. A proto jak už tu jedna dotyčná psala umíme mluvit a na darkach dětem se muzem domluvit. Důležité je se akceptovat Chceme, aby nás chápalo 4lete dítě, tak to mužem chtít i po babičce přece.
Takže když mu babicka dá větší finanční obnos, předpokládám, ze ho dostane do peněženky a využije dle svého uvážení? Svoje Kolo muže zaparkovat ve své postely když bude chtít. Nebo ho darovat kamarádovi na hřišti
@jahuhudka píše:
Dítěti jsou čtyři rokyTakže za mě cajk
Takovej ctyrketak v obchodaku s desítkou v kapse by mohl být taky zábavný
Jinak k té desítce pár slov. Hodně blbý příklad a udivuje mě, že vás napadlo zrovna toto. Trošku extrém ne? Pokud jste chtěla být vtpna tak nevím zda se podařilo.
@Zuzana5n12 píše:
Jinak k té desítce pár slov. Hodně blbý příklad a udivuje mě, že vás napadlo zrovna toto. Trošku extrém ne? Pokud jste chtěla být vtpna tak nevím zda se podařilo.
To není extrém. Myslím, ze když prarodiči reknes to nekupuj tamto taky ne, donese peníze. Tak předpokládám, ze bys je podle stejného principu dala dítěti aby s nimi nakladal dle svého uvážení
@Anonymní píše:
Ahoj prosim anonym, jdu se spise vypsat
Vcera jsme slavili narozeniny 4letaka… prababicka uz nekdy pred mesicem prisla s tim, za pravnouceti koupi tablet. My s muzem jsme byli proti a brali to jako uzavrenou vec. Syn ma povoleny dvakrat denne pul hodku na ytoube a to nam prislo dostatecne. Nikdy krom nemoci se nedozadoval na delsi dobu. Vidim kolem sebe tolik zavislych deti i mladsi na elektronice, ze jsme se tomu chteli vyhnout. Ale ejhle vcera babicka donesla tablet i pres nase prani, ze jeste ne.Ze tak za dva roky… no syn uplne happy, vsechny darky sly mimo, bojkot dortu. Samozrejme, kdyz jsme mu ho vzali tak hysterie zrala na sprchu.
Babicku mam rada, ale todle proste delat nemela.
Tablet ji zitra jedi s nediky vratit a budeme doufat, ze syn zase zabehne do nasich koleji a „zapomene“
proč ho hned vracet? prostě určete pravidla, cas, zbytek doby může být v krabici… vracet dárek, který není pro tebe, ale pro syna mi přide dost nevhodné
Toto miluje i moje domoškolačka s AS.