Než půjdu na klouzáky, štvou vás hlasovky/zvukovky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40536
5.7.26 14:15

@Ploskutáček

Já mám zvukovky ráda, ráda je posílám i dostávám, je ale pravda, že jde o úzký okruh nejbližších 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12708
5.7.26 14:16

Já mám hlasovky ráda, hodně mi šetří čas. Někdy bych něco zdlouhavě psala, v hlasovce to řeknu za chvíli. Hlavně na psaní nemám tolik čas, musím si k tomu v klidu sednout. Hlasový zprávy nahrávám (a poslouchám) za chůze nebo něco u toho dělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16500
5.7.26 15:13
@Ploskutáček píše: Více

Já mám v tomto zcela určitě pochopení pro ty, kteří jsou na tom zdravotně špatně a nemají prakticky jinou možnost, než nahrát tu hlasovku… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
5.7.26 15:26

Mě teda hlasovky štvou neskutečně. Člověk dopředu neví, co se ozve, kolem mě je pořád minimálně jedno dítě, obvykle víc, nebo jsem v práci, nebo MHD. Mám vážně kvůli někomu, kdo si chtěl ušetřit půl minuty, hledat sluchátka?

Jednou jsem takhle pustila hlasovku před dětmi - chodily ještě půl dne a pořád řešily, co slyšely (A mami, půjdem tam taky? A mami, to je dneska? A mami, bude tam i Bóďa? A mami, proč tam ještě nejdem? A mami, já už tam chci jít. A mami, já tam rozhodně nejdu! A mami, co když bude pršet…) Děti by neměly být v žádném případě vpuštěny do procesu plánování v té fázi hrubého nástřelu 🤦‍♀️ Navíc, zkuste si s tím kraválem kolem 3 dětí něco poslechnout, pokud to není ambientní hudba. Budete to pouštět třikrát, než to chytíte celé.

Teď mi tu už třetí den visí 3 hlasovky, každá mezi 15-20 min, děti to nemají slyšet, je to představení programu na jejich tábor k poznámkám a dopilování. Zatím jsem u kojení stihla probendit ohromné množství času tady na e-miminu, přečíst skoro celou e-knížku, ale hlasovky stále odkládám. Opět mi nejmladší někam schoval sluchátka 🎧

A ano, pokud časová úspora pro odesílatele představuje několik hodin, pak bych měla víc pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11941
5.7.26 15:41
@Černá Madonna píše: Více

Já mám možnost to napsat, ale jak stárnu a jsem líná bunda, nevidím důvod psát tři hodiny text, když to přes mikrák zvládnu za 30 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11941
5.7.26 15:42
@free333 píše: Více

Chceš hlasovku? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11941
5.7.26 16:07
@Klmarik píše: Více

Chápu, zkus použít Gemini a nech si udělat výcuc. Já averzi vůči hlasovkám nechápu. To je fakt doba tak rychlá, že lidi nemají čas si poslechnout dvacetiminutovou zvukovku, když třeba děti usnou? Mě by zajímalo, jestli fakt není čas, jestli je doba tak uspěchaná, kdy i 20 minut je problém, tak to vypovídá něco o nás samotných a době, ve které žijeme, anebo velká část lidí nesnáší zvukovky, protože jim to narušuje pohodlí a tenhle způsob komunikace je prostě nebaví.

A asi i záleží na tom, o čem ty zvukovky jsou. Pokud v nich kámoška brebentí o tom, jak se má a kde byli na dovče, tak chápu, že tohle neba. Ale pokud se dozvěděla, že jí starej podvádí a je z toho v hajzlu, tak poslední, co bych ji vyčítal, je forma komunikace (Řekla jsem písemně, ty krávo! Hlasovky nesnáším!).

A pak jsou důležitý věci, kde se člověk musí hecnout (práce, tábor, nevěra u kamarádčina partnera) a zvukovku dát.

Schválně jsem se ptal AI. Přepis dvacetiminutový zvukovky někým, kdo má 300 úhozů za minutu, by prý trval hodinu:

https://rdy.cz/Ee4uIC

Rozumím tomu, že ty jako matka na mateřský nemáš moc čas. Ale je možný, že ten nemá ani druhá strana. A pokud ty zvukovky jsou 3, tak to máme 3 hodiny. A jelikož 300 za minutu má málokdo, spíš 150, tak říct ti písemně, co je v těch zvukovkách, by trvalo 6 hodin, který ten člověk taky nemusí mít.

A když není čas na hlasovku, není obvykle čas ani na volání. Proto si dobře rozmyslete, než budete po mně něco chtít, a víte, že jste v jednom kole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
5.7.26 16:15

30 minut hlasovku? Ja tu píšu o zprávě na 2-3 minuty, půl hodinu bych fakt neposlouchala. Navíc u telefonního hovoru máš aspoň nějakou interakci. U hlasovky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11941
5.7.26 16:27
@Jana6018 píše: Více

Tam jde o to, že to šetří čas, mluvení je jaksi přirozenější než psaní na klávesnici. Leč si neuvědomují, že ne vždy je masovka vítaná:

https://www.zive.cz/…default.aspx

A diskuze pod:

https://www.zive.cz/…default.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31439
5.7.26 16:54

Ja teda zvukove zpravy nesnasim. Stejne jako telefonaty. Ja nesnasim i videa. Jedine co akceptuji je psany text. Ale kdybych vedela, ze clovek na druhe strane ma problemy textovat, tak se prizpusobim. Na zvukovkach mi vadi, ze se v nich spatne orientuje, kdezto v textu se clovek snadno vrati a precte si vetu treba trikrat, kdyz je to potreba. Navic nesnesu sluchatka, takze zvukovkou pak nutne obtezuji okoli. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3297
5.7.26 17:57

Nesnáším hlasové zprávy. Když potřebuji napsat pouze krátké sdělení, prostě ho napíšu, když něco potřebuji sdělit osobně přímo, zavolám. Ano, je to o zvyku, ale psaný projev nebo telefonický dialog je mi pořád nejbližší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11941
5.7.26 18:12
@teroonka píše: Více

Namluvím ti hlasovku, pak zahrajem si na schovku :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3297
5.7.26 18:19

Ty se schováš jako nic, máš totiž o dvě kolečka víc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3297
5.7.26 18:20

a kdyby to nedopadlo, zahrajem si na rýpadlo. Koupíme si projímadlo a pros..erem celou noc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3297
5.7.26 18:22

@Ploskutáček vidíš jak to dopadá, když mi podráždíš básnické střevo :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie