Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@teroonka píše: Více
To mi připomnělo, že mamka dělala před lety nudle s tvarohem (nudle s mákem/s tvarohem nebo třeba šišky se strouhankou nejím). A mě napadl rým:
Narveme se tvarohem, pozerem se za rohem!
@Ploskutáček šišky, tvaroh, strouhanka - budem jíst až do ránka. Ráno už to nedáme, po.erem se pořádně.
Už končím, neprovokuj!!!
Za mě záleží na situaci. Jsou lidi, se kterými si jen posílám hlasovky, mame to tak nastavené, vyhovuje to oběma stranám. Výhodou je, že můžu u nahrávání pozorovat dceru, tlačit kočárek atd. Nicméně jedna kamarádka mě s hlasovkami občas vyloženě vy_írá, jelikož je to hlasovka na tři minuty a většinu času tam řve/baví se s dítětem a samotná informace zabere tak dvacet vteřin max. Díky bohu za možnost zrychlovat hlasovky. ![]()
@Ploskutáček píše: Více
Děkuji za odkazy. To je celkem starý článek.
Jak tam i někdo píše. Dá se to diktovat a počítač to prepíše. Ale dle článku jsem stará, co mi teda vůbec nevadí ![]()
Další výhoda psaného textu je, že v psaném textu se lépe hledá. Já mám fakt blbou paměť a věci si zpětně dohledávám. Když mi např. někdo poslal za roky naší konverzace 100 hlasivek tak tam to fakt hledat nebudu.
To je asi součást problému - kdyby to měl odesilatel napsat, napíše to podstatné. V hlasové zprávě se klidně rozjede… Po pravdě, nedomluvené telefonáty nepřijímám, a pokud volám zpět, tak v době, kdy se to hodí mně a jen když vím, co mi ten člověk chce. Výjimku mají aktuální pečovatelé o naše děti, těm telefon beru vždy. Obvykle to znamená, že okamžitě přebírám dítě a jedu na pohotovost
Ani si nevzpomínám, kdy jsem naposledy někomu volala z vlastní iniciativy 🧐
A jo, v době, kdy všechny děti spí, se dá kde co. Třeba taky spát 😴 Ale je fakt, že kdyby mě lákalo si obsah poslechnout, už jsem to udělala. Pravděpodobně někdy mezi půlnocí jednou ranní.
Za normálních okolností bych si na zítra do práce nachystala sluchátka (možná najdu alespoň manželova) a po cestě si s drobným odporem zprávy pustila. Předpokládám, že vícekrát, protože v psaném textu se dá zpomalit, vrátit, zvýraznit, ale co s proudem slov… Jenže zítra je státní svátek, tedy volný prostoj po cestě do práce a zpět nastane až ve středu. Udělám si poznámky, vlající na madle tramvaje, a v písemné podobě je zašlu jako odpověď zpět týden po obdržení zpráv. A budu doufat, že už se nevrátí další série hlasovek ![]()
S tím přepisem je to dobrý nápad. Děkuji za něj ![]()
Asi bude víc těch, kterým můj přístup přijde arogantní nebo líný. A nechává mě to v klidu. Dělám co můžu a pokud nastane 20 minut klidného času, kdy na mě nikdo nesedí, nikoho nenosím, nejmladší se nekojí a starší nechrlí dotazy / žádosti, umím si jich skutečně vážit. Na začátku prázdnin je ale ze mě koordinátor odjezdů a příjezdů, stroj na vyplňování všech těch táborových lejster, balič kufrů a batohů, hledač outdoor vybavení, které jsem sama před sebou před dlouhými měsíci schovala… do toho mrně onemocnělo, takže se už víc než týden bud kojí nebo naříká (a já se při všem tom kojení flákám na emiminu).
No prostě NESNÁŠÍM HLASOVKY a nestydím se za to 🤣
EDIT: když jsem si sáhla do svědomí, uvědomila jsem si, že hlasovky používám. Nahráváme s dětmi narozeninové a svátkové vzkazy
tak bych možná mohla být shovívavější ![]()
Nesnáším hlasovky a vůbec si neumím představit, že bych dostala hlasovku delší než 2 minuty. Tu bych ignorovala. Pokud chce se mnou někdo hovořit, jakože opravdu hovořit s použitím hlasu, má zavolat. Dlouhá hlasovka je obtěžováním příjemce.
Já hlasovky neposílám. Ani je moc nedostavam. U tebe to ale chápu. Já si na poslech hlasovky musím najít místo a čas, si to v klidu poslechnout. Takže odpověď nemusí být tak rychlá jako když mi někdo napíše ![]()
Skoro všem hlasovky vadí. Protože na poslech potřebujete aspoň trochu ticho. Jestliže není jiná množnost, než posílat hlasové zprávy, pak by jiste stálo za úvahu předeslat dopředu připravenou textovku, ve které bude:
Omlouvám se, mám handicap, textovky jsou pro mě problém. Prosím poslechněte si nahrávku. Díky za pochopení.
Asi by to dost lidí pochopilo. Například já. Protože hlasové zprávy většinou neposlouchám a raději volám zpět. ![]()
@Icc píše: Více
Není důvod k obavám, cizím neposílám a ti, co mě znají, vědí. Zapřísáhlého militantního odpůrce zvukovek stejně nepřesvědčí nic. Kdo je nesnáší, nepoužívá, koho otravují, ten je kvůli mně poslouchat nezačne.
Upřímně, jsi jedinej, komu u mě hlasovky prochází
Chápu, že je to pro tebe jednodušší, pohodlnější, etc. Já prostě nebudu pouštět hlasovku, ve který nevím, co zazní před zvědavýma ušima dětí, nebo v práci 🙈
Text prolítnu klidně za chůze, na hodinkách, ale jít pro sluchátka se mi vždycky nechce/nehodí, a může se snadno stát, že později prostě zapomenu.
Existuje převod hlasu na text, fakt nevidím k hlasovkám důvod.
A tvl 20 minut?! Plosky, ses pofral
Těch 20 minut, jak píšeš, když konečně po celým dnu mám chvíli pro sebe, opravdu obětovat nehodlám, sorry, jako
Chodím do práce, mám rodinu a volná půl hodina je vzácnost.
Aha, takže to nebyl problém, jen taková anketa.
@Fiducia píše: Více
Když namlouvám zvukovku tobě, hodně se cenzuruju, vulgarismy nahrazuju jemnými výrazy, páč počítám, že máš potomčata v okolí. Chápu a rozumím.