Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, Řešíme nezrušitelné osvojení dítěte manželem matky s tím, že souhlas biologického otce máme. Za měsíc máme první jednání. Otec je z dálky. Je tu někdo kdo si tím prošel a řekl nám jak celý proces a jednání probíhají? Ať víme jaké kroky nás čekají?
Moc děkuji ![]()
Nevím jak je ta věc nezrušitelná, ale obdobnou věc řešil kamarád a v pohodě to prošlo celým procesem. Ale přesný kroky nevím, jen že jak byl souhlas biologického otce, tak to šlo hladce.
@Cenarius aha, tak snad jo. Právě mě zajímá co vše budou chtít a co se bude dít. Děkuji
Já tím prošla, je to v poho.
Osvojení je skutečně nezrušitelné, nebio otec bude mít všechna práva a povinnosti vůči dítěti, v RL bude zapsán jako otec. Bio otec se tak vzdává všech práv a povinností.
@ZlutaSova Děkuji, jo to chápu. Jen jsem se chtěla zeptat spíš na ty jednání jestli je jen jedno, to první na které pozvali mě a manžela a jestli po Vas chtěli ten znalecký posudek manžela. Děkuji
@LAnonym píše:
@ZlutaSova Děkuji, jo to chápu. Jen jsem se chtěla zeptat spíš na ty jednání jestli je jen jedno, to první na které pozvali mě a manžela a jestli po Vas chtěli ten znalecký posudek manžela. Děkuji
Pokud si pamatuju, u nás proběhlo jedno stání. A ano, souhlas bio otce byl samozřejmě požadován. Bio otec byl trapný tehdy, posílal 100,– výživné a že když to nebude muset platit, podepíše osvojení ![]()
@ZlutaSova to je dobrý no 😀 my už souhlas právě máme, jelikož je z dálky, tak ho dával písemně u soudu v místě bydliště a co jsem se ho ptala, tak mu žádný dopis nepřišel, takže k tomuto našemu stání asi pozvaný není ![]()
@LAnonym píše:
@ZlutaSova to je dobrý no 😀 my už souhlas právě máme, jelikož je z dálky, tak ho dával písemně u soudu v místě bydliště a co jsem se ho ptala, tak mu žádný dopis nepřišel, takže k tomuto našemu stání asi pozvaný není
Aha, no tak pokud to dostatečně zdůvodnil, nemusí k soudu. Jakože dálka a tak…
Náš bio u soudu byl, on Praha, my na dojezd. Pohoda.
To vám v pohodě klapne ![]()