Nezvládám 3 děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.6.22 10:24
@Takco píše:
Pardon, ale připadá mi, že zijes že dne na den bez jakéhokoli plánování, přemýšlení.
Anebo - a to spíš - že si celou historku vymyslis bez vlastních reálných zkušenosti. A takových už tu je!

Fakt bych někdy chtěla tak moc nevědět, co s časem, abych sepisovala vymyšlené příběhy na internet. :lol: Nevím, z čeho usuzuješ, že jsem úplně bez přemýšlení, ale po zkušenosti se 2 dětmi, o kterých jsme první měsíce prakticky nevěděli, jsem usuzovala, že prožijeme léto, jako do teď, akorát s kočárkem - výlety po okolí, zoo, možná koupání apod. Zatímco 3týdenní mimino mě z toho dost vyvedlo, spí 20 minut denně v náručí, jinak řve, v kočárku řve, v nosítku jakš takš. Taková zkušenost se těžko věří, dokud ji nemáš denně v praxi. Taky bych ještě před měsícem suverénně všem radila, jak mají hodit mimčo do kočáru a jít se staršími kamkoliv, vždyť na tom nic není. :P A jinak, u nás teda není zvykem, aby předškoláci měli rozplánované prázdniny do poslední minuty - na drahé dovolené, ani x táborů se nechystáme. Občas návštěva, občas výlet, pár dní na dovolenou po Česku a jinak žijeme jako jindy. Takže ne, nemám nějaké převratné plány. Upřímně, 3 tisíce za 4 dny příměšťáku, prakticky o stejném programu jako školka, když jsem doma, je mi dost proti srsti. A nejde o to, že by ty peníze nebyly. :think:

• Citovat
  • Upravit
25897
14.6.22 10:54
@Anonymní píše:
Ten by možná šel. :lol: ještě jsem se nedívala. Tak začnu šetřit na příměšťáky.

Tak začni, ale bude to nejspíš na tábor až za rok. Letos už jsou velmi pravděpodobně vyprodané. A nastav si priority, jestli nejsou peníze problém, zaplať si paní na hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.6.22 10:55
@Anonymní píše:
A jinak, u nás teda není zvykem, aby předškoláci měli rozplánované prázdniny do poslední minuty - na drahé dovolené, ani x táborů se nechystáme. Občas návštěva, občas výlet, pár dní na dovolenou po Česku a jinak žijeme jako jindy. Takže ne, nemám nějaké převratné plány. Upřímně, 3 tisíce za 4 dny příměšťáku, prakticky o stejném programu jako školka, když jsem doma, je mi dost proti srsti. A nejde o to, že by ty peníze nebyly. :think:

Tak zas je příměšťák a příměšťák. Když už za to platím, tak taky očekávám víc, než jen hlídárnu. Jenže to chce prostě zamluvit včas, když je výběr.
Naše děti třeba byly na inline příměšťáku, pak na příměšťáku s možností vyzkoušet méně tradiční sport proložený návštěvou lanového parku, přespáním, pong-pongem, zajímavým vyráběním ze dřeva + nějaké ty pohybové hry na hřišti, než přijdou rodiče.
Nejobyčejnější příměšťák byl na 3 dny - kdy dopoledne byl jeden den program v trampolínovém parku, daší jeli na dopravní hřiště, poslední šli na bowling, po obědě trávili čas míčovkama a volnou hrou na zahradě místního DDM.
Máme tu příměšťáky tenisové, cyklo, florbalový, lezecký, každý den jiný sport, pro větší třeba beach sporty nebo agličtina, nějaký tvořící, cestovatelský/turistický (každý den výlet v rámci kraje). Pak jedna obec dělá tématické (Frozen, Harry Potter apod., co zrovna mezi dětmi frčí). Od kámošky byly děti na nějakém tanečním.

Ale chápu, že po dvou bezúdržbových dětech je to s náročnějším miminem tvrdý náraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.6.22 10:57

Nicméně já bych začla tím zapřažením tatínka. Dopoledne to s dětma nějak přežít na hřištích/doma, s kamarádkami a odpoledne mu hodit ty starší, ať s nima jde dělat něco akčnějšího, co s miminem na ruce moc nejde (kola, bazén, makat okolo baráku), o víkendu společné výlet ynebo ho vyslat jen samotného s dětmi (klidně na nějakou vícedenní pánskou jízdu tatínků s dětmi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
14.6.22 11:00

@Svistice ja treba primestaky vyuzivam k tomu, aby se dite seznamilo s nejakym sportem/cinnosti, na ktery neni pres rok z duvodu stalych krouzku cas. Zakze take mame inline tabor, lezeni apod. Takovy ten s obycejnym programem ala skolka jsme meli jen jednou, ale hadam, ze to vyuzivaji hlavne pracujici rodice. Je rozdil platit 1250 Kc nebo 4000 Kc za jeden tyden pro jedno dite, kdyz rodiz potrebuje primestaky vykryt pulku prazdnin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
14.6.22 11:05

Vzal si manžel otcovskou dovolenou?
Třeba to ještě stihne vybrat.

Proč doma tráví tak málo času?
Zapracovala bych na tom, aby se poctivě věnoval starším dětem. Jeho koníčky musí teď prostě stranou a ty budeš mít čas na miminko a všechno se srovná :hug:

Na prázdniny k babičce na týden je taky může vzít manžel ne? Když to prarodiče sami nezvládají? Nebo někam na chatu?
Aby jsi měla čas jen na sebe a mimi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.6.22 11:11
@Cuddy píše:
@Svistice ja treba primestaky vyuzivam k tomu, aby se dite seznamilo s nejakym sportem/cinnosti, na ktery neni pres rok z duvodu stalych krouzku cas. Zakze take mame inline tabor, lezeni apod. Takovy ten s obycejnym programem ala skolka jsme meli jen jednou, ale hadam, ze to vyuzivaji hlavne pracujici rodice. Je rozdil platit 1250 Kc nebo 4000 Kc za jeden tyden pro jedno dite, kdyz rodiz potrebuje primestaky vykryt pulku prazdnin.

Mám to obdobně. Na příměšťáku ať si vyzkouší/naučí to, co s manželem neumíme nebo nechceme/nemáme čas/vybavení absolvovat. Nebo na nějaké zdokonalování v rámci toho, co už třeba trochu umí/co navštěvují přes rok.

Ale u nás ty příměšťáky začaly být aktuální až v době, kdy jedno dítě mělo ještě školku a školák už byl ty 3 týdny školky „plonkový“ a my museli pracovat.

Na hlídárnu v pojetí hlavně změna prostředí a ať mi nehnijou doma a já můžu pracovat jsem jeden rok na 3 dny využila studující VŠ příbuznou a na 2 dny přespávačku u dětné kamarádky, která kvůli zvířectvu v době své dovolené nikam nejezdí (a tam bylo to hlídání reciporční, její děti pak byly š dny u nás v době manželovy dovolené, kdy měl s dětmi v plánu maximálně výletovat po okolí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
14.6.22 11:14

Je potřeba zapojit manžela. Já, když jsem měla doma sestavu - 1/2 roku, 2 a 4, tak jsem začala běhat. Uvařila jsem večeři, dala na stůl, nakojila mimino. Mezi dveřmi, když manžel přišel domů z práce, jsem mu všechny tři strčila, ať se s nimi nají a vyběhla. A takhle třikrát týdně. A o prázdninách, když byly nejmladší 2 měsíce, jsme vyrazili na týden do Alp pod stan. Já mimino v šátku, manžel dvouleťáka v krosně a čtyřleťák šlapal sám. Nádherná dovolená. A totéž léto manžel vzal kluky sám k moři (jela s nimi tedy i tchyně - ale myslím, že by to zvládl i bez ní). Prostě jste dva a i s malými dětmi se dá vymyslet spousta věcí a nezbláznit se z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
14.6.22 12:23
@Takco píše:
Dvě a více dětí plus mimi jsou lepší než jedno s ubrecenym miminkem. Zabaví se, jsou parťáci. Navíc petiletak uz není zadny prcek. Zakladatelko, pokud je Tvuj příběh pravdivý, jak jste zili predtim?

No, zabaví se, parťáci - možná spousta dětí ano, ale znám i kompletně zničené rodiče z toho, jak se jim sourozenci neustále hádají a perou, a to je pak fakt jednodušší to doma jen to jedno k miminku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
14.6.22 12:30
@ida007 píše:
Je potřeba zapojit manžela. Já, když jsem měla doma sestavu - 1/2 roku, 2 a 4, tak jsem začala běhat. Uvařila jsem večeři, dala na stůl, nakojila mimino. Mezi dveřmi, když manžel přišel domů z práce, jsem mu všechny tři strčila, ať se s nimi nají a vyběhla. A takhle třikrát týdně. A o prázdninách, když byly nejmladší 2 měsíce, jsme vyrazili na týden do Alp pod stan. Já mimino v šátku, manžel dvouleťáka v krosně a čtyřleťák šlapal sám. Nádherná dovolená. A totéž léto manžel vzal kluky sám k moři (jela s nimi tedy i tchyně - ale myslím, že by to zvládl i bez ní). Prostě jste dva a i s malými dětmi se dá vymyslet spousta věcí a nezbláznit se z toho.

Každé dítě není tak pohodové a jsou rodiče co se hroutí z jednoho miminka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
14.6.22 12:42
@Anonymní píše:
Fakt bych někdy chtěla tak moc nevědět, co s časem, abych sepisovala vymyšlené příběhy na internet. :lol: Nevím, z čeho usuzuješ, že jsem úplně bez přemýšlení, ale po zkušenosti se 2 dětmi, o kterých jsme první měsíce prakticky nevěděli, jsem usuzovala, že prožijeme léto, jako do teď, akorát s kočárkem - výlety po okolí, zoo, možná koupání apod. Zatímco 3týdenní mimino mě z toho dost vyvedlo, spí 20 minut denně v náručí, jinak řve, v kočárku řve, v nosítku jakš takš. Taková zkušenost se těžko věří, dokud ji nemáš denně v praxi. Taky bych ještě před měsícem suverénně všem radila, jak mají hodit mimčo do kočáru a jít se staršími kamkoliv, vždyť na tom nic není. :P A jinak, u nás teda není zvykem, aby předškoláci měli rozplánované prázdniny do poslední minuty - na drahé dovolené, ani x táborů se nechystáme. Občas návštěva, občas výlet, pár dní na dovolenou po Česku a jinak žijeme jako jindy. Takže ne, nemám nějaké převratné plány. Upřímně, 3 tisíce za 4 dny příměšťáku, prakticky o stejném programu jako školka, když jsem doma, je mi dost proti srsti. A nejde o to, že by ty peníze nebyly. :think:

Jestli jsou nejmladšímu 3 týdny, tak bych věřila tomu, ze se to časem muže srovnat a bude třeba pohodovejsi mimco … Ale zatím věřím, ze to musí byt masakr, zvlášť jestli první dvě byli klidný, tak ted je to určitě šok 8o

Ja bych v první radě vyřešila manžela a jeho zapojeni do chodu domácnosti se trema detma (oni ty starší jsou pořad ještě dost malý). Vzhledem k tomu, ze mate nejmladší fakt chvilicku, tak mu to třeba ještě úplně nedošlo, ze bude potřeba mnohem víc pomoci. At si vezme na starost starší a proste bude muset na nějakou dobu asi omezit svoje koníčky, když si udělal tři děti. Neexistuje aby vše bylo na tobě a on doma dva večery v tydnu :roll:

Ja myslím, ze si to časem nějak sedne, až se víc szijete i s miminkem, neboj se dopředu, třeba to bude mnohem víc v pohodě než cekas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78451
14.6.22 12:50
@Svistice píše:
Tak zas je příměšťák a příměšťák. Když už za to platím, tak taky očekávám víc, než jen hlídárnu. Jenže to chce prostě zamluvit včas, když je výběr.
Naše děti třeba byly na inline příměšťáku, pak na příměšťáku s možností vyzkoušet méně tradiční sport proložený návštěvou lanového parku, přespáním, pong-pongem, zajímavým vyráběním ze dřeva + nějaké ty pohybové hry na hřišti, než přijdou rodiče.
Nejobyčejnější příměšťák byl na 3 dny - kdy dopoledne byl jeden den program v trampolínovém parku, daší jeli na dopravní hřiště, poslední šli na bowling, po obědě trávili čas míčovkama a volnou hrou na zahradě místního DDM.
Máme tu příměšťáky tenisové, cyklo, florbalový, lezecký, každý den jiný sport, pro větší třeba beach sporty nebo agličtina, nějaký tvořící, cestovatelský/turistický (každý den výlet v rámci kraje). Pak jedna obec dělá tématické (Frozen, Harry Potter apod., co zrovna mezi dětmi frčí). Od kámošky byly děti na nějakém tanečním.Ale chápu, že po dvou bezúdržbových dětech je to s náročnějším miminem tvrdý náraz.
:mrgreen: zakladatelka má ty starší děti školkového věku - to moc na bowling, cyklistiku a podobně nepůjde :mrgreen:
u nás ani školkové děti na příměšťáky neberou, většinou musí být aspoň po 1. třídě, těžko najdeš aktivitu, aby byla vhodná pro 3leté a 10leté současně
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22084
14.6.22 12:53
@stinga píše: :mrgreen: zakladatelka má ty starší děti školkového věku - to moc na bowling, cyklistiku a podobně nepůjde :mrgreen:
u nás ani školkové děti na příměšťáky neberou, většinou musí být aspoň po 1. třídě, těžko najdeš aktivitu, aby byla vhodná pro 3leté a 10leté současně

No právě… slušných příměšťáků pro školkové děti je mnohem menší nabídka… přesně proto si myslím, že zrovna tohle už pro letošní prázdniny řeší pozdě, zvlášť, když by potřebovala udat dvě děti a ne jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78451
14.6.22 12:56
@BohunkaP píše:
No právě… slušných příměšťáků pro školkové děti je mnohem menší nabídka… přesně proto si myslím, že zrovna tohle už pro letošní prázdniny řeší pozdě, zvlášť, když by potřebovala udat dvě děti a ne jedno.

no to je pravda, ale ona píše, že netušila, že miminko bude tak náročné, starší děti jako mimina měla pohodové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22084
14.6.22 13:00
@stinga píše:
no to je pravda, ale ona píše, že netušila, že miminko bude tak náročné, starší děti jako mimina měla pohodové

Njn… bohužel to na věci nic nemění, no :nevim: Víš, jak se to říká, jeden myslel a vymyslel trakař… v těchto věcech je vždycky potřeba mít plán pro horší variantu (a pak být příjemně překvapen z té lepší), zvlášť když má nepoužitelného manžela… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí