Nezvládám 3 děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17874
18.6.22 21:55
@bjetuschka píše:
Jak píšu výše, u nás školka fungovala i přes léto…

Jenže matce co je na mateřský tam dítě na prázdniny nevezmou. Max když je místo. Ale přednost mají děti obou pracujících rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.6.22 22:05
@Jahudka82 píše:
Jenže matce co je na mateřský tam dítě na prázdniny nevezmou. Max když je místo. Ale přednost mají děti obou pracujících rodičů.

Záleží na lokalitě. U nás byli místo vždy pro všechny, kdo měl zájem a nikdo nezjišťoval, zda jsou rodiče zaměstnání. V květnu jsme vyplnili papírek, zda máme/nemáme v létě zájem o školku a případně které týdny a fertig.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12700
18.6.22 22:10
@Svistice píše:
Záleží na lokalitě. U nás byli místo vždy pro všechny, kdo měl zájem a nikdo nezjišťoval, zda jsou rodiče zaměstnání. V květnu jsme vyplnili papírek, zda máme/nemáme v létě zájem o školku a případně které týdny a fertig.

U nás taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
18.6.22 22:13

@Svistice u nás také, nikdo zaměstnanost matky nezjišťuje. A letos nevěřícně koukají, přihlásilo se 3/4 školky a neví, co s tím. Myslím, že příští rok budou kritéria pro prázdninoví školku jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
18.6.22 22:16
@Jahudka82 píše:

U nás taky ne, pouze pro děti obou pracujících rodičů a letos se ani všechny nedostaly. Rodiče stály fronty od rána, kdo dřív přišel, ten byl zapsán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17874
18.6.22 23:29
@Dadda8 píše:
U nás taky ne, pouze pro děti obou pracujících rodičů a letos se ani všechny nedostaly. Rodiče stály fronty od rána, kdo dřív přišel, ten byl zapsán.

Hlavně že pro ukrajinský děti místa jsou a zda rodiče pracujou nikdo nezkoumá :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
19.6.22 00:40

Milá zakladatelko, moje třetí bylo taky zpočátku neodlozitelne, bylo to na zblazneni, a to můj manžel funguje skvěle. Nakonec mi kamarádka poradila, ať zkusím vyřadit mléko a mléčné výrobky a jako by nám ho někdo vyměnil. Pak jsem párkrát udělala dietní chybu a zase, takže jsem si to i takto ověřila.
Podle mě manželovi pomůže, pokud bude mít s dětmi něco, co bude bavit i jeho, ne jen že bude dělat dozor. U nás třeba frčí kolo (mladší může být v sedačce, starší už určitě něco zvládne, popř. aspoň odrážedlo?), pak chodí na kešky víceméně za jakéhokoliv počasí. A pak ještě víkendové pobyty na chalupě jen tatinkove a děti - kdo se nekoji, jede :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.6.22 06:42

@Zita92 Tak ti nevím, proč jsem děti jako mimina nestercila do klokánků a nevyvedla si je, až začaly mluvit, chodit, nepotrebovaly pliny a byla s nima konečně nějaká zábava. :think:

Nechápu tohle omlouvání fotriku ze zapojení se do péče o děti. On život není jen zábava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32281
19.6.22 07:13

@Jahudka82 Ne, nikdo nezkoumá zda rodiče pracujou, protože to nikoho nezajímá…školka je vzdělávací instituce pro děti…tak je to postaveno…jestli rodiče pracují, je úplně jedno…je zajímavé, že přes prázdniny jsou tam i děti matek, co jsou doma…většinou jsou tam na celý den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17874
19.6.22 10:12
@Monchichik píše:
@Jahudka82 Ne, nikdo nezkoumá zda rodiče pracujou, protože to nikoho nezajímá…školka je vzdělávací instituce pro děti…tak je to postaveno…jestli rodiče pracují, je úplně jedno…je zajímavé, že přes prázdniny jsou tam i děti matek, co jsou doma…většinou jsou tam na celý den…

No, asi jak kde… Právo na to nemají, ale běžná praxe, vlastní zkušenost mám bohužel jinou…i z okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32281
19.6.22 10:18

@Jahudka82 nevím, jak je to o prázdninách…ale u nás ve školce jsou i děti matek co jsou na mateřské…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17874
19.6.22 10:28

Já slyšela od jedné maminky, která byla před prázdninama už viditelně těhotná, že se jí ptali kdy rodí a kdy jde na mateřskou a rozhodně ne jen ze zdvořilosti ale s jasným podtextem, jestli holka bude chodit do školky, jako kdyby tam zabírala někomu místo…loni se od nás do prázdninové školky hlásily 3 děti, každé menší prázdniny udělají naoko anketu, kdo potřebuje chodit a kdo ne, protože školka má společnou jídelnu se školou a nebudou vařit pro pár dětí, kdo je na mateřské tam nemá automaticky na školku o prázdninách nárok, nikoho nezajímá že ta máma při mateřské třeba taky pracuje, což je v dnešní době naprosto běžný…já třeba pro školáka hlídání mám, ale oba naráz už tak snadno neudám. V době prázdnin mám dost často uzávěrky, a když chodil do školky syn, taky děsně řešili odkdy jsem doma a že mi ho vezmou jen v červenci do nástupu na MD…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17874
19.6.22 10:40
@Monchichik píše:
@Jahudka82 nevím, jak je to o prázdninách…ale u nás ve školce jsou i děti matek co jsou na mateřské…

Jako u nás samozřejmě taky ale co jsem se s nima bavila, tak trošku na ně prý koukají skrz prsty jako že tam dítě odkládají když ho přece můžou mít doma, při každým kýchnutí posílají domů na min. týden, diví se, proč nejde domů po obědě apod., prostě dávají najevo, že tam to dítě nemá co dělat, přesně asi zapomínají, že nejsou jen hlídací instituce, ale i vzdělávací. Ve školce, co chodil syn to až takové nebylo, o prázdninách si ho braly a berou obě babičky, a teď už i mladší, i tatínek zvládne s oběma na týden sám jet na dovolenou, takže letos jestli bude malá ve školce 2 týdny tak je to hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32281
19.6.22 10:44

@Jahudka82 No tak u nás se berou do školky i děti z jiné školky, která má ten měsíc zavřeno…každá školka jede jen měsíc a druhý se chodí jinam…problém je v tom, že se o tom otevřeném měsíci dělá generální úklid a pere se celá školka :mrgreen: takže když jí máš narvanou po střechu, tak uklidit nelze, s dětmi za provozu se spousta věcí udělat nedá…a i děti potřebují prázdniny…takže když je máma na mateřské nebo nechodí do práce, tak i když na to nárok není, aby si ho doma nechala, tak to pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
19.6.22 13:32

@Svistice já teda nechápu, o čem je řeč, psala jsem tipy, jak zapojit tatínka, aby ho to taky bavilo. Ne každý na to přijde sám od sebe, a pokud to přispěje k tomu, že tatínek se bude na čas strávený s dětmi těšit a začne ho sám plánovat, je to vítězství pro všechny.
Samozřejmě že to jde udělat i tak, že prostě tady máš děti a poraď si sám a bylo by to i fér, nicméně já chci, abychom byli doma všichni spokojení a jestli k tomu můžu přispět tak, že muže navedu, jak na to, tak proč to neudělat. (ten můj si tedy poradil sám, abych ho tu nepomlouvala :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí