Nezvládám dceru (8. třída)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26270
15.11.14 16:43
@Anonymní píše:
Zajímalo by mě, jestli třeba někdo tuší, kdo jsem.

A chtěla bys, aby tušil? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
15.11.14 16:44
@Anonymní píše:
Zajímalo by mě, jestli třeba někdo tuší, kdo jsem.

Já nad tím pořád přemýšlím :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.14 16:45

Nemyslete si, že je to u nás nějak nenormální. Mám jako matka určitě své mouchy, spoustu věcí bych třeba chtěla dělat lépe, jinak, ale mnohdy jsou určité okolnosti, které tomu nepřejí atd.
Spoustu věcí jsem určitě neudělala nejlíp, často jsem něco dělala v dobré víře, pak se mi to otočilo.
No, zatím se dovedla do dospělosti syna a zdá se, že přes můj občasný řev a přidušení je z něj slušnej chlap.
Dokončil školu, pracuje, nekouří, nepije, našel si slušnou holku, kéž by jim to vydrželo.
Ale jak jsem psala, kdybych mu v prváku před pololetím nepřivřela kyslík, tak kdo ví, jestli by tu školu měl. Taky byl tějátr tenkrát, živě si to vybavuji. Pak ještě párkrát.

• Citovat
  • Upravit
36504
15.11.14 16:45

Jen technická otázka - jak se dostane pubescentní holka vážící x kilo pod studenou sprchu? Dobrovolně tam asi nevleze, v opačném případě to vidím na řeckořímský zápas ve volném stylu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.14 16:47

@Burj Chalifa Ona jak seděla na vaně, protože měla umýt koupelnu, tak jsem ji tam jednou rukou ohnula a osprchla. Já mám dost sílu, není to vidět, ale mám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.14 16:48

@Malaga Nevím, dost jsem toho na sebe proflákla.

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
15.11.14 16:51
@Anonymní píše:
Nemyslete si, že je to u nás nějak nenormální. Mám jako matka určitě své mouchy, spoustu věcí bych třeba chtěla dělat lépe, jinak, ale mnohdy jsou určité okolnosti, které tomu nepřejí atd.
Spoustu věcí jsem určitě neudělala nejlíp, často jsem něco dělala v dobré víře, pak se mi to otočilo.
No, zatím se dovedla do dospělosti syna a zdá se, že přes můj občasný řev a přidušení je z něj slušnej chlap.
Dokončil školu, pracuje, nekouří, nepije, našel si slušnou holku, kéž by jim to vydrželo.
Ale jak jsem psala, kdybych mu v prváku před pololetím nepřivřela kyslík, tak kdo ví, jestli by tu školu měl. Taky byl tějátr tenkrát, živě si to vybavuji. Pak ještě párkrát.

Každý děláme chyby, to je jasné..Důležité je, že své děti miluješ a chceš pro ně jen to nejlepší..To se dalo jednoznačně z tvých příspěvků vyčíst..Někdy to člověk myslí dobře, ale nemusí to pokaždé vyjít. Věřím ale, že tvou dcerku tohle období brzo přejde a jednou se tomu zasmějete a uvidíš, že ti dá i v ledačem za pravdu.. ;)
Zkus jí být víc kamarádkou, ona to určitě ocení..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
15.11.14 16:54
@Anonymní píše:
@Burj Chalifa Ona jak seděla na vaně, protože měla umýt koupelnu, tak jsem ji tam jednou rukou ohnula a osprchla. Já mám dost sílu, není to vidět, ale mám.

Aha..Takže impuls.. :mrgreen: Já si představovala, jak ji táhneš za vlasy do vany :mrgreen: :oops: Promiň… :kytka: Když to teďka čtu, už se tomu asi tolik nedivím nebo mi to spíš nepřijde tak hrozné..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
15.11.14 16:55
@Anonymní píše:
@Malaga Nevím, dost jsem toho na sebe proflákla.

Neřeš to.. ;) I kdyby někdo věděl nebo si myslel..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.14 17:10

@Silwinka87 No jistě, to zase bych ji fakt netáhla, jak tam seděla a držkovala, tak jsem ji smočila. A stejně držkovala dál.
Teď bude vařit těstovinovej salát. Je šikovná.
Mně ty děti právě byly zvyklé dělat, ona je šikovná, teď ji to drží, ale už delší dobu.
Já jsem dost autoritativní typ, to zase ano, nemám ráda nějaké moc odmlouvání, natož držkování.
Taky často vidím kolem sebe, co se děje a jsem docela v šoku. Dcery spolužáci třeba celkem běžně kouří, někteří dokonce zkusili i marihuanu. Fakt nekecám, věřte tomu nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
2562
15.11.14 18:13

Hele, jako já chápu, že držkující spratek vytočí svatýho, ale zase…být šokovaná, že kouká na nepřístupný filmy? Ve 14? Za rok může mít legálně sex a hodně spolužaček, co pamatuju, se s tím nemazaly od 14, měly starší kluky… a že hodně 14 letých kouří? No, bohužel i mladších. Marihuana už se nebere ani jako zakázaná. Já s tím nesouhlasím, aby to tak nevyznělo, ale být šokovaná, že má takové spolužáky? Ona z tebe bude mít prču, když budeš na všechno reagovat jako viktoriánka. A piš si, že se dozvíš poslední, až už například nebude panna. To to radši řekne asi babičce. U tebe nesmí ani koukat na film.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.11.14 18:22

Tak ona zakladatelka to s tím kouřením a marihuanou asi nenapsala v tak rozvinutém tvaru, jak nad tím přemýšlela, že jo…
Ona třeba marihuana, i když to 90 procent jejích konzumentů popírá, dokáže neúměrně prodloužit reakční dobu na cokoliv (proto hulič podle mě nepatří do silničního provozu) a i když je to potvrzené jenom nepřímo, dokáže „odmáznout“ ty části mozku dospívajících, kde probíhá kritické hodnocení smyslových vjemů (pak se zdá, že hulič se vším souhlasí a nic vlastně nechce řešit) a taky syntetickou část mozku (tu, ve které probíhá syntéza, tedy sestavování, vytváření…) Takže pubertální hulič může být takové hodňoučké telátko bez vlastního názoru a snahy o sebeprosazení. Tak si říkám, jak moc by zakladatelce vadilo, kdyby měla doma huliče (se kterým by se nemusela hádat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
15.11.14 18:48

Pro anonymní, ne zakladatelku:
jsi dobrá, že vydržíš dlouho nemluvit, já to nevydržím, ani normálně, natož když jsem naštvaná, musí to ze mě ven.
Přemýšlela jsem o tvé metodě, ale u nás by nešla aplikovat. Dcerka si nic jiného nepřeje, než aby na ní nikdo nemluvil a nikdo po ní nic nechtěl. Ale možná, to uchopím obráceně, a budu jí to dávat za odměnu. Dneska jsi moc neprudila, tak s tebou za odměnu nebudeme mluvit :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
15.11.14 19:05
@Agnesita píše:
Hele, jako já chápu, že držkující spratek vytočí svatýho, ale zase…být šokovaná, že kouká na nepřístupný filmy? Ve 14? Za rok může mít legálně sex a hodně spolužaček, co pamatuju, se s tím nemazaly od 14, měly starší kluky… a že hodně 14 letých kouří? No, bohužel i mladších. Marihuana už se nebere ani jako zakázaná. Já s tím nesouhlasím, aby to tak nevyznělo, ale být šokovaná, že má takové spolužáky? Ona z tebe bude mít prču, když budeš na všechno reagovat jako viktoriánka. A piš si, že se dozvíš poslední, až už například nebude panna. To to radši řekne asi babičce. U tebe nesmí ani koukat na film.

Také se přimlouvám o zrušení televizního zákazu. Je už velká, ví jestli to co vidí, je špatné, či dobré.

Zrovna jsem poprve v životě, viděla dnešní díl Majora Zemana. Také jsem měla zákaz, do osmnácti. Stále čekám, kdy se v tom Zemanovi, začne dít nějaká pořádná košonerie, od které mě ti naši chtěli uchránit. Dneska, ještě ne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
15.11.14 19:11
@Jura007 píše:
Tak ona zakladatelka to s tím kouřením a marihuanou asi nenapsala v tak rozvinutém tvaru, jak nad tím přemýšlela, že jo…
Ona třeba marihuana, i když to 90 procent jejích konzumentů popírá, dokáže neúměrně prodloužit reakční dobu na cokoliv (proto hulič podle mě nepatří do silničního provozu) a i když je to potvrzené jenom nepřímo, dokáže „odmáznout“ ty části mozku dospívajících, kde probíhá kritické hodnocení smyslových vjemů (pak se zdá, že hulič se vším souhlasí a nic vlastně nechce řešit) a taky syntetickou část mozku (tu, ve které probíhá syntéza, tedy sestavování, vytváření…) Takže pubertální hulič může být takové hodňoučké telátko bez vlastního názoru a snahy o sebeprosazení. Tak si říkám, jak moc by zakladatelce vadilo, kdyby měla doma huliče (se kterým by se nemusela hádat).

Tak to je zcela bez diskuze! Nesnáším lidi, co mi tvrdí, že „říděj líp zhulený/po panáku…“, než kdekdo za střízliva atd. Kecy debilní. A jsem za legalizaci marihuany, ať si každej dělá, jak myslí, nešokuje mě to, extrém je ta babka, co šla skoro sedět za pěstování, dělala si mastičky na bolestivý vředy. Ale nehulím a se zhulenýma se nebavím, se_ou mě. Jedna kamarádka, co to jede hodně ví, že jak potáhne, odcházím. Na její lesklý voči a chechtání nemám prostě. Stejně v závěru pospává v koutě a občas prokulí ty lesklý oči, mám chuť ji švihnout. Jenže z mladých hulí snad všichni, už se teď psychicky zoceluju, abych o tom věděla a mohla mluvit ne „jako kráva“…bohužel, neřídí se to mou výchovou, tu já musím řídit podle toho, reagovat na to, co prostě JE a neztratit důvěru, aby můj názor měl váhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí