Nezvládám výchovu svého 2 letého dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
211
14.3.14 18:07

@jb93 když ony by si tam nejraději hrály až do půlnoci, že :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jb93
14.3.14 18:08

@růženín Přesně tak, ale n to, že je mamina unavená už nekoukají :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
jb93
14.3.14 18:09

Moc děkuju holky, budu zkoušet a budu trpělivá a nebudu se nervovat… :srdce: Kdyžtak písnu po nějaké době jak na to jsme :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
49159
14.3.14 18:29
@jb93 píše:
Ahoj holky, už jsem fakt zoufalá a potřebovala bych poradit..jsem dost mladá a nezvládám výchovu svého dítěte..Nebo alespon si to myslím…
Moje holka má 2 roky a už si ani nevzpomínám kdy naposledy byla hodná. Je pořád protivná, vzteklá, mlátí mě i taťku, neposlouchá, dělá si co chce..Nepomáhá nic a už jsem z toho na nervy tak, že jí už mlátím před lidma na ulici. Třeba dnes jsem ji plácla na prdel, protože mi vlítla na silnici i přesto, že jsem ji řekla, at na tu silnici nechodí :-( Co mám dělat??? Co dělám špatně??? Pomoc!!!Jsem hrozná matka!!!

nejsi hrozná matka, jen se malá pokouší hledat hranice a ty jí je musíš jako mamka dát čekat od dvouleté že bude chápat že na silnici se nechodí a že se nerozběhne je celkem nesmysl.. prostě u silnice chodíme za ruku a basta..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
14.3.14 18:41

Jsem už zkušená máti a řeknu, napíši, k tomu jen jedno. Myslet si, že dvouleté dítě nevstoupí do vozovky jen proto, že jsem mu to zakázala, je velmi.. velmi naivní. Dvouleté dítě to ještě nepochopí a já se na to ani nemůžu spoléhat. Musím být ve střehu, protože, když neposlechne a na ulici vyběhne…ani nechci domyslet. Mít oči i na zadku, tak si to pamatuji, že to bylo. Láskyplná péče a jak se už psalo přede mnou - vysvětlovat a vysvětlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
14.3.14 18:49
@jb93 píše:
@Mína13 No ono nejde o to, že neví, že na tu silnici nesmí.. Já jí řekla, at tam nechodí a ona neposlechla…Neříkám že jí drastivky mlátim bože, odpustte si ty kecy laskavě! prostě jí jednu plácnu!!… Vzít za ruku? Néé…to ona ruku nechce.. ani náhodou :D..Chce chodit sama..Budu to muset vydrzet, ted jí do toho jeste vylejzá stolička, takže mám doma do slova peklo :think:

z tvé odpovědi na můj příspěvek je vidět, že jsi hodně podrážděná. Já se ani slůvkem nezmínila o tom, že ji nemáš plácat nebo nedej bože, že ji mlátíš.
Jen jsem ti chtěla nějak poradit… nevím, čím jsem tě tak rozhodila, že takhle prudce reaguješ. Svůj příspěvek jsem nemyslela ve zlém. Chápu jak se cítíš. Já měla první dítě ve dvaceti a byl to pěkný výlupek od narození až do dospělosti (hyperaktivní v kombinaci s ADHD a dysleksií atd. atd.)… takže jsem si s ním užila tolik, že bych to nikomu nepřála. Chtěla jsem ti vlastně jen říct, že to chce klid a pevné nervy, protože nic jiného v období vzdoru stejně udělat nemůžeš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
14.3.14 18:52
@babanci píše:
Jsem už zkušená máti a řeknu, napíši, k tomu jen jedno. Myslet si, že dvouleté dítě nevstoupí do vozovky jen proto, že jsem mu to zakázala, je velmi.. velmi naivní. Dvouleté dítě to ještě nepochopí a já se na to ani nemůžu spoléhat. Musím být ve střehu, protože, když neposlechne a na ulici vyběhne…ani nechci domyslet. Mít oči i na zadku, tak si to pamatuji, že to bylo. Láskyplná péče a jak se už psalo přede mnou - vysvětlovat a vysvětlovat.

:potlesk: :potlesk: :potlesk:
@jb93 toto je přesně to, co jsem ti psala i já… jen @babanci to napsala trošku srozumitelněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
14.3.14 19:14
@jb93 píše:
Ahoj holky, už jsem fakt zoufalá a potřebovala bych poradit..jsem dost mladá a nezvládám výchovu svého dítěte..Nebo alespon si to myslím…
Moje holka má 2 roky a už si ani nevzpomínám kdy naposledy byla hodná. Je pořád protivná, vzteklá, mlátí mě i taťku, neposlouchá, dělá si co chce..Nepomáhá nic a už jsem z toho na nervy tak, že jí už mlátím před lidma na ulici. Třeba dnes jsem ji plácla na prdel, protože mi vlítla na silnici i přesto, že jsem ji řekla, at na tu silnici nechodí :-( Co mám dělat??? Co dělám špatně??? Pomoc!!!Jsem hrozná matka!!!

Tak u nas mela vcera premieru varecka, krom toho byl 2× zamceny v predsini a 1× ve sklepe. 2,5 roku. Clovek ma jen jedny nervy, ze? Proc jen musi vypraveni se ven s nim trvat hodinu, kdyz si ma jen obliknout teplaky a mikinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
14.3.14 19:15

@Pudloslava Ty jsi zamkla synka ve sklepě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
14.3.14 19:21

Zakladatelko, ty jí dovolíš, aby nešla za ruku, ale pak ji pleskneš za to, že nepochopila, co po ní chceš a vlítla do silnice.

Přečti si to ještě jednou a musí ti být jasné, kde je chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
14.3.14 19:24

S dětmi to holt je občas pořádně na palici. Je opravdu třeba zatnout zuby a zkusit se vyladit jinak. Děti strašně kopírují naše naladění. Čím více v klidu budeš, tím více v klidu bude tvoje dítě. A že to občas praskne? To je normální, jsme lidi a ne stroje. pravidla, důslednost, předvídat a pokud možno klid. Rozděl si dva druhy situací - v jedněch se dá řevu předejít (ad odchod ze hřiště - když dopředu dítě připravuji na to, že odejdeme, nebo v obchodě dopředu domluvit, že koupíme jen to a to…) A na situace, kdy ten řev prostě bude, ale není zbytí (ad ruka u silnice, obouvání, oblékání, mytí…) Že občas ten řev je i na veřejnosti? No a co. Kdo měl děti ví a ten zbytek ať si trhne. Ve dvou letech to ještě lze zvládnout. Později už to nepůjde, takže teď je ten správný čas a ten řev je fakt třeba ignorovat.
Oni řvou většinou proto, že to lépe vyjádřit neumí, ne proto, že nás chtějí naštvat. V tu chvíli se jim hroutí svět (doopravdy to tak vnímají). Takže ono se to časem změní. Neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
14.3.14 19:38
@Pudloslava píše:
Tak u nas mela vcera premieru varecka, krom toho byl 2× zamceny v predsini a 1× ve sklepe. 2,5 roku. Clovek ma jen jedny nervy, ze? Proc jen musi vypraveni se ven s nim trvat hodinu, kdyz si ma jen obliknout teplaky a mikinu?

ty jsi zamkla syna ve sklepě? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.14 19:38

@jb93 Přeju ti pevné nervy a sobě taky. Můj dvouletý je něco podobného. Válení se při odchodu ze hřiště je nejnovější kousek. U nás funguje, že třeba u silnice jde bez diskuze za ruku nebo jde do kočáru. Jak už někdo psal, jinak mi trochu pomáhá upozornění dopředu, třeba na tom hřišti mu řeknu, že se ještě sklouzne a půjdeme. Doma při vztekání ho celkem zklidní krátkodobá samotka ve vedlejším pokoji. Když mám čas, tak ho zkrátka nechám být, zrovna včera strávil asi 15min. sám v mezipatře, protože jít nechtěl. Přišel domů sám, zavřel dveře a byl klid. :roll: Jsou to smradi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
14.3.14 19:50

Mám podobnýho zloprcka holku..hodně pomáhá, když jí chválim za něco co chi aby dělala, třeba to chození za ruku.. nebo jí prostě čapnu ona řve a vzteká se, tak jí začnu něco vyprávět, kam třeba jdeme, kdo tam bude, čím pojedeme, a její řev ignoruju..přestane, nemá diváky..
silnici děláme tak, ze se musíme rozhládnout a pak mi ona řekne jestli můžeme jít, že nic nejede..
Mě prostě nevytočí, a že jí odnášim vztekající se z hriště a v druhý ruce mám kolo..a všichni čumí, tak ať..po 50 metrech přestane..
jednoho dne to přejde snad.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
14.3.14 19:52

Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí