Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@anikari tak ja sa slecny pytam uz v obchode. Donesiem dva tricka, a ze jedno berieme. A ona sa potom tesi ked ho oblieka. Svokra tiez z toho blaznela v obchode, ze dvoj-trojrocna si este nemusi vyberat. Ona ni na slecnu kupuje zasadne ruzove a este ruzovsie veci, kym slecna az doteraz sla po ciernej a fialovej. Ale nechali sme ju 4 dni s babickou a slecna mi zacala, jej slovami, zboznovat ruzovu farbu ![]()
@anikari Tak ta moje dvouleťačka se už taky dokáže kvůli oblečení vzteknout. Zpravidla si také vybere, jsou ale dny, kdy si za boha nechce obléct zhola nic
.
Tak smradovi ZASE tecie krv z huby
A ZASE som z toho pustila do gati
![]()
Co by, nedava pozor, robi hluposti a spadla. V lednu ideme na ocne, ci to nebude ocami, uz si rozrazila peru od leta piatykrat. Ja to nedavam, ked jej z pusy tecie krv. ![]()
@Bábi Zlopočasná No tak to se nedivím. Malé se to stalo jednou a řvaly jsme obě
.
„pohankové rizoto snědeno bez scény“ tak to by chtělo velkou pochvalu
pohankové rizoto má u nás efekt docela jiný ![]()
ALe jinak to zvládáš docela v pohodě mi připadá, moje děti takhle vzteklé naštěstí nebyly, ale vím že by mi to chvílema taky děsně lezlo na nervy a to se snažím o respektující výchovu.
Nevychovanost v tom nevidím, je to jen období, tak doufej, že bude co nejkratší. ![]()
No my sme dnes boli kúpiť zimnú bundu a musím pochváliť, že sme sa zhodli…
Ale zasa je pravda, že dnes vymýšľala, že už aj mužovi tiekli nervy a to je teda kľudas…ale cez obed nespala a potom je tuším k večeru viac nervózna…stále pre niečo plače… @Bábi Zlopočasná…ja som tiež bola s malou na vyšetrení na neurológii, stále narážala, stále nejaká hrča…bola som z toho nervózna, bála som sa…natočili jej EEG a bolo to našťastie v poriadku…asi je len nepozorná…ale už je to lepšie, možno z toho vyrastie…
@anikari my mame neurologiu za sebou, vraj je v poriadku, ale nohy ma horsie jak tyrane decko, to je snad suvisla modrina od kolien po clenky. Aj na ocnom sme boli, ale nechcela spolupracovat, a doktorke sa nezdalo ocne pozadie na lavom ocku. Ale naisto este nechcela nic hovorit.
Dnes sa ale slecna vysekala v kuchyni kym som prebalovala mensiu, a pocula som buchnut aj stolicku ![]()
@Bábi Zlopočasná…tie modrinové nohy má aj moja…ale môžem jej 1000krát hovoriť, aby neskákala na posteľ, aby neskákala kolenami na zem…ale čo by ma tá počúvala…stačí aby tam bola nejaká hračka, kocka z lega a ďalšia modrina je tam…ale keď tieto naše deti si nemajú kedy všímať či sa zrania…a nás nepočúvajú…
AHOJ, to znám a mám pocit, že si byla u nas doma. Připomina mi to tu moji. A to tu mam dvě a když ječej tak utikam a zaviram za sebou všechny dveře. Je to šíleny. Kdybych ji měla placat za všechno co děla, tak ji jen třiskam. Musim řict, že mi tvůj příspěvek pomohl pač jsem zjistila, že v tom nejsem sama a to je fajn odlehčení ![]()
Ja hovorím, že ja to u nás niekedy ako v blázninci…tiež mám dve…
Ale aspoň budeme mať na čo spomínať…a keď budú veľké budeme sa mať na čom smiať…len aby boli zdravé…
@Niqitka To jsem ráda. Přečti celou diskusi a budeš úplně happy
.
Jinak u nás odpoledne super, dítě bylo jak vyměněné
![]()
Moja teda je schopna spadnut na chodniku, kde nie je ani kamienok. Preto plasim ![]()
Inak u nas zase saleny dom, jedna vrieska, druha jaci, obe dostali spievajuceho psika od tety, a pustaju ich zasadne naraz, no a dnes koncim totalne vyflusla, lebo ta koza vacsia ked sa spamatala z rozrazenej pery zacala skakat na gauci, kam si polozila pod zadok obrovsky vankus, a ta mensia, ma 13 mesiacov, si stahuje malu stolicku ku kuchynskej linke, alebo k velkej stolicke, aby z nej vysplhala na stol, alebo - a to ma teda dorazilo - pouziva ako stupatko hojdacie kresielko a driape sa z neho o poschodie vyssie
Alebo splha skakat na gauc za sestrou, uz tam vylezie
![]()
@Bábi Zlopočasná tak ted uz jen udelat ceduli vybeh opic a vybirat vstupny co?:-D ![]()