Nezvládla jsem medicínu - nemám nic, jen SŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2603
8.1.23 13:13

Před nějakou dobou jsem četl, že snad na Vsetíně přijímají do VOŠ do druhého ročníku absolventky oboru praktická sestra ze zdrávky. Zkusil bych najít podobnou voš, kde by bu%d vzali do druháku, nebo by umožnili ten první ročník udělat bokem, nastoupit současně do obou ročníků, z toho prvního doplnit zkoušky. Pokud by uznali něco z medicíny, mohlo by to jít. Ale i tak, to studium medicínských předmětů, tam z medicíny to bylo dosti podrobněji. Takže by to mělo být docela snadné. Za dva roky mít DIS a plnohodnotné zařazení zdravotní sestry, za další rok udělat rozdílové studium na Bc. I kdyby ne kvůli penězům, tak pro lepší pocit. Ty psychické potíže mohly být dané i náročností studia. Při méně náročném studiu to může být v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
8.1.23 13:15
@Tuana píše:
Jo holka, dostihlo tě to. Těď budeš muset začít makat, až se ti budou dělat u nosu bubliny. Vítej v realitě. Jestli manžel vydělá dost, tak začni nějakým půl úvazkem. Něco méně náročného psychicky, aby ses nezhroutila. Nejlíp nějaký úklid, rozvoz obědů, nebo tak něco. A až se rozkoukáš, tak uvidíš…

No tak tohle až tu ÚPLNĚ poslední možnost. Vzhledem k vystudovanému gymnáziu a 5 letech na medicíně je Zakladatelka dost schopna na to, aby měla navíc.
Jinak pro Zakladatelku - mám pár spolužáků z gymplu, kteří na VŠ nešli a nikdo z nich nedělá v žádné extrémně podřadné práci. Většinou využili jazyky a působí v mezinárodních firmách.
Pokud by stačil půl úvazek, dobrou možností je asistent pedagoga, ty hledají stále. Nebo jako recepční na zdravotní klinice. Hodně štěstí, ať se Ti podaří najít něco, kde budeš spokojená :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.23 13:22
@g.sandova píše:
Na up cr v Plzni je jedno vyberko vypsané

Na co konkrétně? Zrovna včera jsem to projížděla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.23 13:25
@g.sandova píše:
Prosím tě co to pořád mluvíš za nepravdy? Podmínka práce ve zdravotnictví není ani u kombinovaného studia.

Koukala jsem se na ZČU v Plzni, VOŠZ v Plzni (teď kombi asi nemají, ale dřív měli), Vysoká škola zdravotnická Praha. Jinde jsem nekoukala, kvůli dojíždění, všude chtějí potvrzení od zaměstnavatele podmínka je práce ve zdravotnictví.

• Citovat
  • Upravit
leopanda
8.1.23 13:26

.

Příspěvek upraven 06.01.25 v 14:33

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.23 13:27
@Takco píše:
Kolik Ti je?

Píši to hned na začátku, 34.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.23 13:29
@Takco píše:
Práva.

To je také všechno prezenčně, navíc na 5 let. Tak dlouho mě manžel živit nemůže. Studovat budu moct jen při zaměstnání. Uvažuji nad Veřejnou správou na ČZU, mají detašované pracoviště v Klatovech. Výuka o vikendu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
leopanda
8.1.23 13:30

.

• Citovat
  • Upravit
leopanda
8.1.23 13:33

.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.23 13:34
@Anonymní píše:
Na pracovníka sociálních služeb stačí kurz. Vzhledem k tomu že má zdravému tak ho mít nemusí. Mohla by tedy do sociálních služeb. Ale píše že nemá praxi. V tom případě by bylo vhodné do toho kurzu jít aby věděla co ji čeká a třeba by dělala praxi tam kde by mohla nastoupit. U nás 5o tak funguje. :nevim: musí si ale uvědomit svoje psychické problémi ono starat se o lidi s psychickými problémů( a že jsou i mezi seniory) je hergot náročné. Tam není jeden člověk ale x co potřebuji nějakou péči/pomoc. Je to dost vysilující i pro psychicky stabilní osobu. Hele já bych bych takovou koleginy asi nechtěla. Pokud se hroutí s každým těžkým úkolem… Byla bych na směně pořád sama a to nemluvím to záchvatech, úmrtích atd. :nevim:… Asi by měla větší klid někde na dispečinku, kase, recepci někde na pojišťovně nebo na klinice. Nějaká administrativa v nemocnici. Jako dodělat si vysokou s hlavou plnou strachu to si myslím že by nebylo vůči pacientům zotpovedné. Jeden těžší případ a mohla by udělat fatální botu. :nevim:

Nene, do sociální sféry se taky nepoženu. Vnímám to stejně psychicky náročné jako zdravotnictví. S mojí povahou to pro mě vhodné nebude. Zkusím nějakou tu administrativu, třeba se podaří něco sehnat. Nad VŠ uvažuji Veřejnou správu kombinovaně, ale asi až časem :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.23 13:41
@Náhodný host píše:
Před nějakou dobou jsem četl, že snad na Vsetíně přijímají do VOŠ do druhého ročníku absolventky oboru praktická sestra ze zdrávky. Zkusil bych najít podobnou voš, kde by bu%d vzali do druháku, nebo by umožnili ten první ročník udělat bokem, nastoupit současně do obou ročníků, z toho prvního doplnit zkoušky. Pokud by uznali něco z medicíny, mohlo by to jít. Ale i tak, to studium medicínských předmětů, tam z medicíny to bylo dosti podrobněji. Takže by to mělo být docela snadné. Za dva roky mít DIS a plnohodnotné zařazení zdravotní sestry, za další rok udělat rozdílové studium na Bc. I kdyby ne kvůli penězům, tak pro lepší pocit. Ty psychické potíže mohly být dané i náročností studia. Při méně náročném studiu to může být v pohodě.

Vsetín je tedy trochu z ruky 🙈 ale vím, že na Millsu v Čelákovicích tato možnost také. Ale jak jsem psala, myslím, že zdravotnictví a sociální služby nebudou úplně pro. Všechno je to velmi psychicky náročné a stejně bych ty 2 roky nějak musela ve zdravotnictví makat a dodělavat praxi. Zkusím nějakou tu administrativu. O VŠ uvažuji Veřejná správa. Žádný terno, ale aspoň něco. Spíš jen mám trochu strach s rozlišností předmětů. Přeci jen anatomie vs politologie je trochu něco jiného 🙈

• Citovat
  • Upravit
5987
8.1.23 13:46
@Anonymní píše:
Mě zas tak ani netrápí, že jsem nedokončila medicínu a nebudu doktorka, ale že jsem tak moc dřela a nejsem vlastně nic 😔
Ani nevím, jestli to byl někdy můj sen. Spíš jsem tak nějak i nevěděla po SŠ kam, měla jsem samé jedničky a rodina říkala, ať zkusím medicínu. Někdo třeba je cílevědomej, ví kam a co chce dělat, já jsem to hold nevěděla :nevim:

Zkus se zamyslet, co by tě bavilo, kde vidíš smysl svého života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
8.1.23 13:46
@leopanda píše:
@matkabagristy to máš tak, když školství lidi neláká, jak kvůli platovým podmínkám tak kvůli nízké prestiži, plus je člověk pořád jednou nohou v kriminále. Je to velká zodpovědnost, ale už púři studiu si hodně lidí rozmyslí, zda nastoupit jako učitel. Pár jich jde do soukromých škol, kde se třeba lépe platí a je tam modernější výuka, lepší vybavení atd. Pokud by měli být ve školství takhle vybíraví, tak nemá za chvíli ty děti, kdo učit. Bohužel v téhle době není čas na hrdinství, hodně dětí, málo míst a málo učitelů.

ucim 27 let. Zastavam nazor, ze cim nizsi rocnik, tim vic je nutne pedagogicke vzdelani. Sama chodim suplovat do 1. trid zmatena tim, jak deti naucit elementarni zalezitosti. To se uci na pedagogickych fakultach, na doplnkovem pedagogickem studiu nikoli.
Je to proste spatne.
Tezko bychom zdravi sveho ditete sverili ucitelce, ale vzdelani sveho ditete sverime komukoli. Takhle se situace ve skolsvtvi nezlepsi nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
8.1.23 14:06
@Anonymní píše:
Vsetín je tedy trochu z ruky 🙈 ale vím, že na Millsu v Čelákovicích tato možnost také. Ale jak jsem psala, myslím, že zdravotnictví a sociální služby nebudou úplně pro. Všechno je to velmi psychicky náročné a stejně bych ty 2 roky nějak musela ve zdravotnictví makat a dodělavat praxi. Zkusím nějakou tu administrativu. O VŠ uvažuji Veřejná správa. Žádný terno, ale aspoň něco. Spíš jen mám trochu strach s rozlišností předmětů. Přeci jen anatomie vs politologie je trochu něco jiného 🙈

Tak z té medicíny toho strašně moc znáš. Dle mého názoru by ta voš zdravotní měla být brnkačka. Té praxe je dost, ale dalo by se to zvládnout. Co jsem koukal, tak ne všude se musí pracovat. Někde to rozlišují, kdo pracuje ve zdravotnictví, tomu uznají z jeho praxe 50% a zbytek musí mít ve škole, tj. v nemocnici, s kterou ta škola je spojená pro tyto účely. To zdravotnictví, myslím práce v něm, to nemusí být tolik náročné. Někde k doktorovi do ordinace, nebo trošku menší úvazek v nemocnici. Sdělil bych jim o svých psychických potížích a rozhodně nejdřív menší úvazek. V práci tak nastoupila jedna kolegyně, nejdří na půl úvazku, pak přešla na celý. Taky měla nějaké zdravotní problémy. S tím sesterským vzděláním by šlo dělat i na recepci, tam mnohde musí mít sestru, která tomu zdravotnicky rozumí. Státní správa, to je takový otloukánek. Zdravotníků si každý váží. To taky je důležité, i co se týče té psychiky. Lékař i sestra můžou být hrdiny seriálu, státní úředník či úřednice na magistrátu, to jsem nezažil, že by byli seriálovými hrdiny. Ale to zdravotnictví potom dělat nebudeš muset, nebo ne pořád. Vystudovaná sestra klidně může dělat nějakou cvičitelku ve fitnesu, možností, kde se zčásti uplatní znalosti je více.
Já ve státní správě pracuji, v IT. Platově to je naprostá bída, ale já tehdy byl nějaký čas bez místa, zdravotní problémy, tak jsem toto vzal. Pro mladé lidi to fakt není. Nějaký plat je až tak po 20 letech praxe - ta se počítá v oboru, mimo obor jen 50%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
8.1.23 14:14
@Anonymní píše:
Koukala jsem se na ZČU v Plzni, VOŠZ v Plzni (teď kombi asi nemají, ale dřív měli), Vysoká škola zdravotnická Praha. Jinde jsem nekoukala, kvůli dojíždění, všude chtějí potvrzení od zaměstnavatele podmínka je práce ve zdravotnictví.

Tak ta vs zdravotnická v Praze je soukromá, tam ano. Ale UK, UPCE, VOŠ v Praze a ve Středočeském kraji ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze