Nezvládla jsem medicínu - nemám nic, jen SŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@matkabagristy píše:
ucim 27 let. Zastavam nazor, ze cim nizsi rocnik, tim vic je nutne pedagogicke vzdelani. Sama chodim suplovat do 1. trid zmatena tim, jak deti naucit elementarni zalezitosti. To se uci na pedagogickych fakultach, na doplnkovem pedagogickem studiu nikoli.
Je to proste spatne.
Tezko bychom zdravi sveho ditete sverili ucitelce, ale vzdelani sveho ditete sverime komukoli. Takhle se situace ve skolsvtvi nezlepsi nikdy.
Souhlas, taky umim cist, psat a pocitat a za covidu jsem absolutně netusila, jak to, co me prijde naprosto prirozene, mam vysvetlit detem. Plus tedy nejsem ucitelka vubec, takze jsem v tom plavala totálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si rikam, ze bys mela nejlepsi zkusit nejaky zdravotne socialni obor, ktery se prekryva s medicinou. Mohou ti toho dost uznat. U te vs je to ruzne casto chteji max do 5 let, ale nektere vosky berou uznani i do 8 let. Ze bys nemusela znovu vsechno delat, pak tu praci delat nemusis, mit zdravotni sedtru se hodi i do spousty administrativnich pozic, ve statni sprave je to i casto celkem jedno, takze dost siroke uplatneni. Pokud tedy mas pocit, ze k uspechu potrebujes nejakou vyssi skolu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Koukala jsem se na ZČU v Plzni, VOŠZ v Plzni (teď kombi asi nemají, ale dřív měli), Vysoká škola zdravotnická Praha. Jinde jsem nekoukala, kvůli dojíždění, všude chtějí potvrzení od zaměstnavatele podmínka je práce ve zdravotnictví.
Prosím tě kde je na ZCU napsáno, že je podmínka zaměstnání ve zdravotnictví?
A mrkni na to výběrové řízení na up ČR, je to na stránkách mpsv, kariéra na ÚP.
Pokud nechceš zdravotnictví a sociální sféru, tak na té voš v Plzni máš i jiné obory. A určitě zvládneš i Bc.
Jen bys měla vědět, co chceš dělat.
Začínáš mi připadat dost marná, nevíš, co chceš.
Je ti 34, mohla bys vědět. Já začala ve 32, věděla jsem co.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak zdravotně sociální pracovník je na JCU a v Jihlavě.
Zkus se zeptat, zda by ti něco uznali? Ale říkám, pokud neděláš ve zdravotnictví, je tam hodně praxe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Náhodný host to není jen Vsetín, to jsou i jiné VOŠ. Stačí číst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova píše:
Prosím tě kde je na ZCU napsáno, že je podmínka zaměstnání ve zdravotnictví?A mrkni na to výběrové řízení na up ČR, je to na stránkách mpsv, kariéra na ÚP.
Pokud nechceš zdravotnictví a sociální sféru, tak na té voš v Plzni máš i jiné obory. A určitě zvládneš i Bc.
Jen bys měla vědět, co chceš dělat.
Začínáš mi připadat dost marná, nevíš, co chceš.
Je ti 34, mohla bys vědět. Já začala ve 32, věděla jsem co.
Ale vždyť já tu psala několikrát, že bych ráda někde v administrativě, že do zdravotnictví ani sociální sféry mě to vůbec neláká. Psala jsem i, že uvažuji o studiu Veřejná správa při zaměstnání, pokud to půjde, tak proč zrovna marná?
- Citovat
- Upravit
...
@Milly2 píše:
No tak tohle až tu ÚPLNĚ poslední možnost. Vzhledem k vystudovanému gymnáziu a 5 letech na medicíně je Zakladatelka dost schopna na to, aby měla navíc.
Jinak pro Zakladatelku - mám pár spolužáků z gymplu, kteří na VŠ nešli a nikdo z nich nedělá v žádné extrémně podřadné práci. Většinou využili jazyky a působí v mezinárodních firmách.
Pokud by stačil půl úvazek, dobrou možností je asistent pedagoga, ty hledají stále. Nebo jako recepční na zdravotní klinice. Hodně štěstí, ať se Ti podaří najít něco, kde budeš spokojená
Máte pravdu, není důvod aby si zakladatelka nenašla práci jakou píšete. Jen si myslím, že to nepůjde hned. Pokud nemá konexe a někdo ji někam neprotlačí, čeká ji peklo výběrek a osobních pohovorů. A to je, myslím, jen pro silnější nátury (myslím ten kolotoč). Proto ji radím na rozkoukání vzít něco co je k dispozici hned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ale vždyť já tu psala několikrát, že bych ráda někde v administrativě, že do zdravotnictví ani sociální sféry mě to vůbec neláká. Psala jsem i, že uvažuji o studiu Veřejná správa při zaměstnání, pokud to půjde, tak proč zrovna marná?
Tak super, víš co chceš, promiň.
Tak jdi do toho, v Plzni máš VOŠ i VŠ.
A práci zvaž, zda teď je to nutné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak co resis?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova píše:
Tak super, víš co chceš, promiň.
Tak jdi do toho, v Plzni máš VOŠ i VŠ.
A práci zvaž, zda teď je to nutné.
Uvidíme no, jak to dopadne ![]()
- Citovat
- Upravit
Jen si tedy úplně nemaluj, že ve veřejné sféře budeš moci každý den vyzvedávat před třetí, možná ty kamarádky už tam měli zajištěné zaměstnání a podobně, ale že by někoho primárně brali do zkráceného úvazku, to je spíš ve velmi nízkém počtu míst. Takže spíš počítej s tím, že dvakrát týdně budeš muset řešit hlídání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leopanda píše:
@krecik.dzungarsky Asi nechápu tvůj komentář, co ti na to mám říctSlečna nemá dokončenou školu a řeší co dál, tak jsem jí navrhla východisko v podobě rekvalifikace, pokud si mslí, že zdravotnictví už není nic pro ní. Víc k tomu fakt nemám co říct
Cože? Bavila jsem se tady s jinou uživatelkou, než je zakladatelka, a pak jsem položila v dalším příspěvku všeobecnou otázku, opět se netýkalo zakladatelky. Koukám, že dost lidí má problémy s porozuměním psanému textu. Je to podobné jako ve vlákně s týranou kočkou, kam vložila příspěvek, nezakládající a kočku netýrající, uživatelka fotku svojí kočku s tím, že si kočky občas sedají na jídelní stůl a udělala se z toho aféra, že jde o zakladatelku-tyranku. Její kočka teď koluje bůhví kde po internetu a ona se musí před hlupáky ospravedlňovat.
Uniká mi smysl toho, proč na mě vůbec reaguješ.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dvě děti po sobě byli náročné až až. Babičky nemáme, manžel dlouho v práci a často na služebkách. V září sice děti už nastoupili do MŠ, ale jsou furt nemocné, vlastně jsem měla týden, kdy chodili oba do MŠ, jinak se furt střídají. Teď je starší po operaci a musí být měsíc doma. Takže brigády jsem fakt neměla kdy dělat, bylo toho už tak až nad hlavu. Jinak při RD jsem se při volným čase věnovala cvičení (mám po dětech problémy, když necvičím, mám bolesti) a opakovala jsem si angličtinu, abych ji nezapomněla. Mladší syn má dietní omezení a tak trávím i dost času v kuchyni. Nepřijde mi, že bych se flákala, kolikrát jsem byla ráda, tam aspoň tyto 2 věci nacpat
Když jsi byla na RD 6 let, tak máš mezi dětmi 3 roky? Tak to jsi měla tři roky jen jedno dítě a pak dvě, ale starší mohlo chodit do školky alespoň na dopoledne. Spousta kurzů v dnešní době je on-line a nabídka je vážně široká. Na RD je ideální čas na studium a i bez babiček se to dá v dnešní době soukromých školek a placených paní na hlídání. Já si teda spíš neumím představit studovat při dětech, jejich kroužcích a ještě práci, takže to si hodně promysli. Na brigádu jsem třeba chodila, když byl manžel doma. Teď už máš od září děti v institucích, to je 4 a půl měsíce, šla jsi alespoň na nějakou brigádu za tu dobu? Všechno bude v cv vypadat lépe než nic, prostě musíš někdy a nějak začít něco dělat. A jinak ve tvém případě by mi přišlo nejlepší jít dělat třeba odběrovou sestru. U nás často shání v některém zařízení. Nabízí hezké peníze, dělala to několik let jedná známá a je to hezká nestresová práce na kratší úvazky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mariane.B píše:
Jen si tedy úplně nemaluj, že ve veřejné sféře budeš moci každý den vyzvedávat před třetí, možná ty kamarádky už tam měli zajištěné zaměstnání a podobně, ale že by někoho primárně brali do zkráceného úvazku, to je spíš ve velmi nízkém počtu míst. Takže spíš počítej s tím, že dvakrát týdně budeš muset řešit hlídání.
Kamarádka dělá ve státním, pracuje od 6 do 14:30. Ale je pravda, že tam jsou různé pozice no
- Citovat
- Upravit