Nezvládla jsem medicínu - nemám nic, jen SŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Kamarádka dělá ve státním, pracuje od 6 do 14:30. Ale je pravda, že tam jsou různé pozice no
Ty, kde člověk nemusí být občas do pěti, nejsou většinou úplně k mání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini píše:
Když jsi byla na RD 6 let, tak máš mezi dětmi 3 roky? Tak to jsi měla tři roky jen jedno dítě a pak dvě, ale starší mohlo chodit do školky alespoň na dopoledne. Spousta kurzů v dnešní době je on-line a nabídka je vážně široká. Na RD je ideální čas na studium a i bez babiček se to dá v dnešní době soukromých školek a placených paní na hlídání. Já si teda spíš neumím představit studovat při dětech, jejich kroužcích a ještě práci, takže to si hodně promysli. Na brigádu jsem třeba chodila, když byl manžel doma. Teď už máš od září děti v institucích, to je 4 a půl měsíce, šla jsi alespoň na nějakou brigádu za tu dobu? Všechno bude v cv vypadat lépe než nic, prostě musíš někdy a nějak začít něco dělat. A jinak ve tvém případě by mi přišlo nejlepší jít dělat třeba odběrovou sestru. U nás často shání v některém zařízení. Nabízí hezké peníze, dělala to několik let jedná známá a je to hezká nestresová práce na kratší úvazky.
Takže ještě pro upřesnění. Mám děti 3 a 5 let, 22 měsíců od sebe. Takže 22 měsíců s jedním a pak jsem po porodu přešla na další RD, tu jsem si dala na 4 roky. Takže jsem celkově na RD 6 let
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Děti mám po sobě 22 měsíců. Rodičák na druhého mám na 4 roky. Mladší nastoupil do školky teprve teď v září, takže když byl starší ve školce, tak mladšího jsem stejně měla doma.
V nějakou brigádu jsem od září doufala, ale ta nemocnost dětí mě až překvapila. Od září byl jeden jediný týden, když byli děti společně ve školce. Jinak se v nemoci neustále střídají. Teď je starší po operaci a musí být měsíc doma.
Jinak na brigády při rodičáku bych musela chodit v noci, protože manžel pracuje do večera (američtí klienti a posun času) a je několikrát do měsíce na služebce. V tomto jsem v podstatě celou dobu na děti sama bez možnosti hlídání babiček. Manžel si přeci nebude brát volno v práci, abych mohla na brigádu. Ne, fakt si nemyslím, že jsem rodičák proflákala, často jsem byla ráda, že se dožila večera a počítala minuty, kdy přijde manžel z práce a na chvilku dětí zabaví. Když byl aspoň chvilku čas, tak jsem si opakovala angličtinu abych to nezapomněla nebo si trochu zacvičila neb mám od porodů dost bolesti zad, diastáza atd. Nevím no, nepřijde mi, že bych se flákala.
Jenže to není úplně o tom, že by ses flákala, ale taky o tom, jak to pojmeš. Zamyslel se třeba tvůj manžel nad situací, že práce, která vyžaduje práce v časech vhodných pro USA a služební cesty, není vhodná pro otce od rodiny?
Zamysleli jste se spolu nad nějakou dlouhodobou budoucností, že ty potřebuješ doplnit vzdělání, proto u něj není vhodné, aby byl od rána do večera pryč. Jistě, je to živitel rodiny, ale je to i otec rodiny a manžel, i v té pracovní oblasti je potřeba dlouhodobě plánovat, aby to bylo schůdné pro oba partnery a ne že jeden se nemůže podílet jinak než finančně a druhý si to nějak zařídí.
A navíc teda pokud je v práci více odpoledne, tak dopoledne dělá co? A nebo odejde ráno v 8 a vrátí se večer v 9?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
To je také všechno prezenčně, navíc na 5 let. Tak dlouho mě manžel živit nemůže. Studovat budu moct jen při zaměstnání. Uvažuji nad Veřejnou správou na ČZU, mají detašované pracoviště v Klatovech. Výuka o vikendu
Ahoj zakladatalko, mám tuto školu vystudovanou cca 10 let zpět, ale zatim jsem ji při výběru práce nevyužila. Momentálně pracuji jako AP a jsem spokojená. Manžel dojíždí za prací, takže vše kolem dětí zařizuji já. Mám částečný úvazek. Pracuji na ZŠ a 3 mé kolegyně mají také gympl a nedostudovanou VŠ, tak v tom nejsi určitě sama ![]()
- Citovat
- Upravit
@Mariane.B píše:
Jenže to není úplně o tom, že by ses flákala, ale taky o tom, jak to pojmeš. Zamyslel se třeba tvůj manžel nad situací, že práce, která vyžaduje práce v časech vhodných pro USA a služební cesty, není vhodná pro otce od rodiny?
Zamysleli jste se spolu nad nějakou dlouhodobou budoucností, že ty potřebuješ doplnit vzdělání, proto u něj není vhodné, aby byl od rána do večera pryč. Jistě, je to živitel rodiny, ale je to i otec rodiny a manžel, i v té pracovní oblasti je potřeba dlouhodobě plánovat, aby to bylo schůdné pro oba partnery a ne že jeden se nemůže podílet jinak než finančně a druhý si to nějak zařídí.
A navíc teda pokud je v práci více odpoledne, tak dopoledne dělá co? A nebo odejde ráno v 8 a vrátí se večer v 9?
Zamyslel nezamyslel, to je těžké, na účtě nám přistane 70 tis., takže finanční stránka hraje velkou roli a nemuseli jsme se kvůli tomu na mé RD moc uskromňovat (ne, že bychom utráceli, ale nemuseli jsme prostě počítat každou korunu atd). On je skvělý, pomáhá kdy může v domácnosti i s dětmi, když přijde domů nebo o víkendu.
Jinak domů chodí okolo 6, takže to mi zrovna moc času ještě na nějakou brigádu nezbyde. Pak ještě tak 2 do měsíce jezdí na služebky od úterý do čtvrtka. Do práce mě nenutí, klidně můžu být doma a bude mě živit, ale to zase moc nechci já. Chci získat nějaké zkušenosti a trochu mezi lidi, naučit se něco nového. Naštěstí díky tomu nemusím řešit finanční stránku a můžu si klidně najít něco na malý úvazek. Jestli se podaří no ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj zakladatalko, mám tuto školu vystudovanou cca 10 let zpět, ale zatim jsem ji při výběru práce nevyužila. Momentálně pracuji jako AP a jsem spokojená. Manžel dojíždí za prací, takže vše kolem dětí zařizuji já. Mám částečný úvazek. Pracuji na ZŠ a 3 mé kolegyně mají také gympl a nedostudovanou VŠ, tak v tom nejsi určitě sama
Děkuji za povzbuzení. Žádný terno to není, ale tak zase se neztratí ne? Třeba se bude někdy hodit.
A ty jsi studovala v těch Klatovech? Bylo to těžké? Jak často si tam jezdila? Nikde nemůžu najít moc info? Toho AP tu holky zmiňují často, ale mám trochu obavy, protože po těch 6 letech s dětmi si přijdu trochu už vyhořelá, tak bych asi něco chvilku bez dětí
ale chápu, že pracovní dobou s dětmi to musí být super ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zamyslel nezamyslel, to je těžké, na účtě nám přistane 70 tis., takže finanční stránka hraje velkou roli a nemuseli jsme se kvůli tomu na mé RD moc uskromňovat (ne, že bychom utráceli, ale nemuseli jsme prostě počítat každou korunu atd). On je skvělý, pomáhá kdy může v domácnosti i s dětmi, když přijde domů nebo o víkendu.
Jinak domů chodí okolo 6, takže to mi zrovna moc času ještě na nějakou brigádu nezbyde. Pak ještě tak 2 do měsíce jezdí na služebky od úterý do čtvrtka. Do práce mě nenutí, klidně můžu být doma a bude mě živit, ale to zase moc nechci já. Chci získat nějaké zkušenosti a trochu mezi lidi, naučit se něco nového. Naštěstí díky tomu nemusím řešit finanční stránku a můžu si klidně najít něco na malý úvazek. Jestli se podaří no
To já neříkám, že není skvělý, ale peníze nejsou všechno, i když jsou důležité. Toto prostě není práce pro otce rodiny, muž je i něco více než pokladnička.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mariane.B píše:
To já neříkám, že není skvělý, ale peníze nejsou všechno, i když jsou důležité. Toto prostě není práce pro otce rodiny, muž je i něco více než pokladnička.
No, já tedy nevím, ale mě příchod v 6 a necelých 6 pracovních dnů v měsíci na služebce, nepřijde nic strašného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, já tedy nevím, ale mě příchod v 6 a necelých 6 pracovních dnů v měsíci na služebce, nepřijde nic strašného.
Okolo 6 chodí z práce denně, kromě pátku, to chodí ve 4. Na služebky jezdí do Německa, v úterý ráno vyjede, vrátí se ve čtvrtek navečer, takhle cca 2× do měsíce.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Okolo 6 chodí z práce denně, kromě pátku, to chodí ve 4. Na služebky jezdí do Německa, v úterý ráno vyjede, vrátí se ve čtvrtek navečer, takhle cca 2× do měsíce.
Jo, mě to přijde jako celkem normální pracovní doba (tedy, ne že bych tak chtěla pracovat, mě vyhovuje spíše brzo od rána), ale zas on ráno může pak odvést do školky a ty můžeš začínat brzo a i brzo končit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mariane.B píše:
Peníze všechno samozřejmě nejsou, ale vím o lidech, kteří chodí z práce ještě dýl. A co, má si najít práci, kde bude mít o půlku míň a zahodit všechno, kam se mu podařilo vypracovat, abych já mohla na celý úvazek do práce a vydělávala almužnu? Jsme takto spokojení, o čas s dětmi nepřichází, v každé volné chvilce se jim intenzivně věnuje, narozdíl od jiných chlapů, kteří sice přijdou ve 4, ale svalí se na kanape a čau. ![]()
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
Jo, mě to přijde jako celkem normální pracovní doba (tedy, ne že bych tak chtěla pracovat, mě vyhovuje spíše brzo od rána), ale zas on ráno může pak odvést do školky a ty můžeš začínat brzo a i brzo končit.
Ano, do školky je bude moct vodit, to by byla výhoda.
- Citovat
- Upravit
Má si najít takovou práci, aby sis i ty mohl najít slušnou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děti mám po sobě 22 měsíců. Rodičák na druhého mám na 4 roky. Mladší nastoupil do školky teprve teď v září, takže když byl starší ve školce, tak mladšího jsem stejně měla doma.
V nějakou brigádu jsem od září doufala, ale ta nemocnost dětí mě až překvapila. Od září byl jeden jediný týden, když byli děti společně ve školce. Jinak se v nemoci neustále střídají. Teď je starší po operaci a musí být měsíc doma.
Jinak na brigády při rodičáku bych musela chodit v noci, protože manžel pracuje do večera (američtí klienti a posun času) a je několikrát do měsíce na služebce. V tomto jsem v podstatě celou dobu na děti sama bez možnosti hlídání babiček. Manžel si přeci nebude brát volno v práci, abych mohla na brigádu. Ne, fakt si nemyslím, že jsem rodičák proflákala, často jsem byla ráda, že se dožila večera a počítala minuty, kdy přijde manžel z práce a na chvilku dětí zabaví. Když byl aspoň chvilku čas, tak jsem si opakovala angličtinu abych to nezapomněla nebo si trochu zacvičila neb mám od porodů dost bolesti zad, diastáza atd. Nevím no, nepřijde mi, že bych se flákala.