Nezvládla jsem medicínu - nemám nic, jen SŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
7.1.23 19:08

Napiš mi klidně SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
7.1.23 19:09

Pokud chceš dal pracovat v nemocnici, tak si při práci dodělej VOŠ. Moje sestra pracuje v nemocnici a teď dělá poslední semestr detske sestry na VOŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
7.1.23 19:10

Zakladatelko, škoda, že to resis az teď, po skončení RD. Ale i tak, je to 34, pracovat budeš dalších cca 34 let. Zkus minimálně nějakého Bc., pak můžeš pokračovat dál. Samozřejmě při práci, nebude to med. Ideálně školu, kterou již budeš využívat v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
7.1.23 19:12
@Cuddy píše:
Proč by neměla? Zvládla 5 let na medicíně.

A pak se z toho psychicky zhroutila, a udelala si deti. Takze na to proste nema. Psychicky ne. A ted to bude mnohonasobne větší stres, skloubit deti, uceni, a treba praci. :think: Nez byt bezdetna, bez zavazku.

• Citovat
  • Upravit
2164
7.1.23 19:14

Zakladatelko, jak jsi na tom psychicky? Zvládla bys dálkově nějakou VOšku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
7.1.23 19:14
@mackA159 píše:
A pak se z toho psychicky zhroutila, a udelala si deti. Takze na to proste nema. Psychicky ne. A ted to bude mnohonasobne větší stres, skloubit deti, uceni, a treba praci. :think: Nez byt bezdetna, bez zavazku.

Zhroutila se z nejtěžší VS, takových lidí je. VS mají různé obtížnosti, nemusí skončit jako sanitarka proto, že nezvládla tu nejtěžší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
7.1.23 19:16

@Cuddy Muze zmenit uplne obor. Kor jestli je stresarka, tak zdravotnictví neni zrovna pro tenhle typ lidi uplne idealni. :lol:

• Citovat
  • Upravit
34322
7.1.23 19:19

Ve sve predchozi diskuzi uz mas rad spoustu :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
7.1.23 19:21

Známá má také střední zdrávku, VŠ nedokončená, nějakou dobu pracovala v jesličkách, poté si dodělala kurz a teď pracuje jako asistentka na ZŠ chlapečkovi s diabetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.23 19:22
@Cuddy píše:
Zakladatelko, škoda, že to resis az teď, po skončení RD. Ale i tak, je to 34, pracovat budeš dalších cca 34 let. Zkus minimálně nějakého Bc., pak můžeš pokračovat dál. Samozřejmě při práci, nebude to med. Ideálně školu, kterou již budeš využívat v práci.

Já jsem na to myslela, furt mě to pronásleduje, ale měla jsem hrozný strach, že to v tom zápřahu s dětmi zase psychicky nedám. Děti potřebovali mámu a ne trosku s depresemi, takže jsem do toho nešla 😔

• Citovat
  • Upravit
4535
7.1.23 19:25

Jsi chytrá holka, 5 let medicíny nezvládne jen tak někdo… Koukni na dálkové studium nějakou sociální činnost. Každopádně věřím, že nekde práce určitě bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
7.1.23 19:27

S ohledem na všechny obtížně bych se ted rozhodně nepouštěla do žádného studia. Nechala se zaměstnat na nějaké méně stresující pozici, získala pracovní návyky. Ono ikdyby se ta škola povedla, tak ve čtyřiceti podávat žádost s prázdným životopisem nebude žádné terno.
Ou měla spoustu skvělých doporučení, co zkusit. POkud natrefíš na něco fajn, kde tě podpoří v dalším vzdělávánm, tak si to můžeš časem diplnit. Ale nejdříve bych se fakt zaměřila na psychoterapii- péči o děti - práci na částečný úvazek. Až to půjde, zkusit po pár letech další krok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
7.1.23 19:27
@Anonymní píše:
Já jsem na to myslela, furt mě to pronásleduje, ale měla jsem hrozný strach, že to v tom zápřahu s dětmi zase psychicky nedám. Děti potřebovali mámu a ne trosku s depresemi, takže jsem do toho nešla 😔

Tak teď jsi ještě v horší situaci, tos trošku nedomyslela. Pokud ti nevadí nízká společenská prestiž práce na úřadech, tak co třeba přihlásit se na VOŠ na něco typu veřejná správa, právo ve veřejné správě, sociální práce a podobně. I s takhle načatou školou by ses lehce mohla dostat na nějaké místo ve veřejné správě, mají tam nedostatek lidí. Ale že by to byla nestresová a dobře placená práce, to úplně ne.
Samozřejmě zdravotnická práce je na stres obvykle náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.23 19:30
@Lucie_Sx píše:
Ve sve predchozi diskuzi uz mas rad spoustu :nevim:.

Nemám žádnou předchozí diskuzi :think:

• Citovat
  • Upravit
leopanda
7.1.23 19:49

.

Příspěvek upraven 06.01.25 v 14:23

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie