Nezvládla jsem medicínu - nemám nic, jen SŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2603
8.1.23 11:32
@Anonymní píše:
Tak já nevím, na tu všeobecnou na VŠ jsem koukala a všude mají podminku, praci ve zdravotnictví, aby se mohla právě uznat ta velká část praxe :think:

Ta praxe tam bohužel je, denní studenty mají hodně hodin praxe, kombinované studium zas bývá podmíněné zaměstnáním ve zdravotnictví, někdo i půl roku před nástupem do studia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
8.1.23 11:32

Na up cr v Plzni je jedno vyberko vypsané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
8.1.23 11:36
@Anonymní píše:
No spíš mě napadla třeba nějaká veřejná správa.. tady u nás v Klatovech je obor Veřejná správa a regionální rozvoj, je to detašované pracoviště ČZU v Praze, dálkově o víkendech. Nevím, jestli by to byla třeba cesta a jaké je pak uplatnění? Nějaký úřad? Administrativa? :think:

Tak veřejná správa hlavně hodně špatně platí. Lidi, kterým je třeba 55 a mají mgr. vzdělání, tak ti berou více než prodavač v Lidlu. Komu je kolem 30, je Ing., tak bere méně než ten prodavač v Lidlu. Lépe platí snad ministerstvo vnitra, ale ne každý chce pracovat v nějakém bezpečnostním sboru (nejen policie, ale třeba i Bis, rozvědka, hasiči),

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
8.1.23 11:36
@Náhodný host píše:
Ta praxe tam bohužel je, denní studenty mají hodně hodin praxe, kombinované studium zas bývá podmíněné zaměstnáním ve zdravotnictví, někdo i půl roku před nástupem do studia.

Prosím tě co to pořád mluvíš za nepravdy? Podmínka práce ve zdravotnictví není ani u kombinovaného studia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
8.1.23 11:39

@Náhodný host prom8n, ale pleteš to všechno nějak dohromady.

Zakladatelko, ty si promysli, jakým směrem bys chtěla jít. A jdi si za tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
8.1.23 11:45

...

Jo holka, dostihlo tě to. Těď budeš muset začít makat, až se ti budou dělat u nosu bubliny. Vítej v realitě. Jestli manžel vydělá dost, tak začni nějakým půl úvazkem. Něco méně náročného psychicky, aby ses nezhroutila. Nejlíp nějaký úklid, rozvoz obědů, nebo tak něco. A až se rozkoukáš, tak uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
8.1.23 11:48
@Tuana píše:
Jo holka, dostihlo tě to. Těď budeš muset začít makat, až se ti budou dělat u nosu bubliny. Vítej v realitě. Jestli manžel vydělá dost, tak začni nějakým půl úvazkem. Něco méně náročného psychicky, aby ses nezhroutila. Nejlíp nějaký úklid, rozvoz obědů, nebo tak něco. A až se rozkoukáš, tak uvidíš…

Tak pokud nemají finanční nedostatek, tak bych úklid neradil. Leda jako doplněk ke studiu, ale i tak radši něco jiného. Do CV je fakt lepší mít třeba praxi servírky, tam je aspoň komunikace s lidmi. Vytírání podlah, to člověka dále profesně neposune.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
8.1.23 11:54

@Tuana to fakt není nutné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
8.1.23 12:04
@Anonymní píše:
Nevím.. spíš si zkusím najít nějakou práci a třeba mě život postupně nějak nasměruje. Vím jen o málo lidech, kteří fakt ví, co by chtěli dělat a jdou si za tím. Většina prostě pracuje, aby se uživila. Tak věřím, že to není nic špatného.

Kolik Ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
8.1.23 12:05
@Anonymní píše:
Nevím.. spíš si zkusím najít nějakou práci a třeba mě život postupně nějak nasměruje. Vím jen o málo lidech, kteří fakt ví, co by chtěli dělat a jdou si za tím. Většina prostě pracuje, aby se uživila. Tak věřím, že to není nic špatného.
Kolik Ti je?
@Anonymní píše:
Jsem z Plzně 🙂

Práva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
8.1.23 12:10

@Náhodný host Farmacii bohužel není možné v ČR studovat kombinovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
8.1.23 12:19
@Anonymní píše:
Dobrý den,
ráda bych se tu svěřila se svým problémem, který mě pronásleduje i ve spaní.
Vystudovala SŠ zdrávku oboru Zdravotnické lyceum a pak se mi, k mému údivu, nějakým způsobem podařilo dostat se na medicínu. Trpím úzkostmi, jsem stresař, ale nějak jsem s odřenýma ušima prolejzala (2× jsem i prodlužovala), až do pátého ročníku, kdy jsem se psychicky zhroutila a přivodila si stresem reflux. Skoro rok jsem prakticky nebyla schopna nic dělat, jenom ležela v posteli, brala jsem antidepresiva. Postupně jsem se za pomocí léků a psychoterapie z toho dostala, ale pokračování v medicíně bylo už nereálné a taky už mi bylo 28 let. Když jsem byla trochu schopná, chodila jsem aspoň na nějaké brigády (cca půl roku) a pak vzhledem k věku, jsme se s manželem rozhodli pro miminko. Máme 2 děti celkem blízko u sebe a strávila jsem na RD krásných 6 let, kdy jsem konečně mohla po té psychické stránce vydechnout.
Jenže to uteklo jako voda a já teď 34 letech stojím před realitou co dál. Mám jen SŠ s prakticky žádným uplatněním a žádnou praxi, vzhledem k dlouhému neúspěšnému studiu. Přemýšlela jsem, dodělat si VŠ na RD, ale hrozně jsem se bála, že to v tom zápřahu s dětmi nezvládnu a zase se zhroutím.
Teď jsem ale nešťastná, protože nemůžu samozřejmě najít práci. Musím se přizpůsobit manželovi, protože bývá dlouho v práci a nějak to splácat s dětmi.
Pozoruji své kamarádky s dokončenými VŠ, na dobrých pozicích, platy, děti ze školky vyzvedávají v půl 3 a mě je ze všeho do breku. Nevím co mám dělat. Mám nějaké šance? Nebyl někdo v aspon podobné situaci?

Tvoje vzdelani mi nejak spatne neprijde. Uz ti to tu psala Ou, proc nezkusit asistenta pedagoga, skolky, klinicke studie, zdravotnicka zarizeni. Soukromi lekari ne vzdy hledaji sestry, treba na recepci atd. Skoda te mediciny, ale chapu, i tak jsi dobra, ze jsi to dala az do pataku. Studovani tech VS, navic dalkove ale bude vzdycky stres a vetsinou opruz, vikendy delaji malokdy, ta skloubitelnost s praci a rodinou neni idealni, jako proc to nezkusit, ale tolik bych se na to nefixovala. No a co, tak nemas VS, i s tim se da sehnat fajn prace. Zalezi ovsem na miste, kde bydlis. V socialni sfere se taky chytnes, staci dodelat kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.23 12:30
@beruska9 píše:
S tou stredni zdravkou nemuzes delat nic? Me to tedy taky prijde lepsi nez gympl…ale teda, uprimne, 34 let, male deti a praxe 0, terno pro zamestnavatele nebudes, to je realita. Nevim, jake pozadavky maji treba nekde na pecovatelky apod, socialni sluzby, domovy duchodcu atd…tam maji pry trvale nedostatek lidi? Chytla by ses nekde? Jestli bys to teda davala psychicky :think:

Na pracovníka sociálních služeb stačí kurz. Vzhledem k tomu že má zdravému tak ho mít nemusí. Mohla by tedy do sociálních služeb. Ale píše že nemá praxi. V tom případě by bylo vhodné do toho kurzu jít aby věděla co ji čeká a třeba by dělala praxi tam kde by mohla nastoupit. U nás 5o tak funguje. :nevim: musí si ale uvědomit svoje psychické problémi ono starat se o lidi s psychickými problémů( a že jsou i mezi seniory) je hergot náročné. Tam není jeden člověk ale x co potřebuji nějakou péči/pomoc. Je to dost vysilující i pro psychicky stabilní osobu. Hele já bych bych takovou koleginy asi nechtěla. Pokud se hroutí s každým těžkým úkolem… Byla bych na směně pořád sama a to nemluvím to záchvatech, úmrtích atd. :nevim:… Asi by měla větší klid někde na dispečinku, kase, recepci někde na pojišťovně nebo na klinice. Nějaká administrativa v nemocnici. Jako dodělat si vysokou s hlavou plnou strachu to si myslím že by nebylo vůči pacientům zotpovedné. Jeden těžší případ a mohla by udělat fatální botu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
My Melody
8.1.23 12:48
@Kipa22 píše:
Bohužel, naše západní společnost hodnotí kvalitu člověka podle výkonu a míry peněz, které vydělá. Lidé pak hodnotí podle tohoto mustru i sami sebe a jsou ve stresu, když nedosáhli příslušné úrovně pracovní pozice, výkonu a mzdy. Domnívám se ale, že hodnota člověka v pracovním výkonu a výši mzdy nespočívá.

Amen. :palec:

• Citovat
  • Upravit
19388
8.1.23 12:56
@Takco píše:
Práva.

Se dvěma dětmi? Je na ně sama, skoro, to snad ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek