Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak tohle by bylo jen pres mou mrtvolu! Na tohle bych nikdy nepristoupila. Ja nastesti zkusenost nemam, ale vidim to tak, ze ty jsi matka, ty jsi ta prvni, ty se staras, vstavas k nemu, kolikrat si z toho znicena atd., tak ty by sis mela vybrat s kym syn stravis stedry den. Neustoupila bych ani o pid. On muze se synem oslavit 25.
az bude syn mit rozum, nechala bych ho vybrat, ted ale ne.
@Anonymní píše:
Ex me zničil vnitřně ale uplně…nemám tolik možmností co oni..maji známe abojím se toho …no me tehda na urade rekl pred urednici že nema na to penize aby jezdil jen na 3 hodky nebo na procházku..já mu totiz navrhla ze ho muze vidat dvakrat tydne ale on nechtel a dala jsem to tak at to sedi s prací ale neměl zajem, tak jsme to dali na vikend..to me pak jeho matka do tel rekla..že jsem to chtela tak já ty vikendy…ale krávka uz nevi co tam tvrdil eji synacek…pletese do ceho namá to je to:(
tyhlety stavy bez špetky sebevědomí znám moc dobře, budeš muset zabojovat, když nemáš teď sílu za sebe, musíš jí nalézt pro své dítě. Nenech se zastrašit ani zatlačit do pocitů viny, on ten tvůj ex-zlatíčko vypadá jako pěknej manipulátor ![]()
Musíš ho dotlačit do pozice, aby on zdůvodňoval, proč kluka vídá tak málo a ještě nedodržuje pravidla. Pokud máte nějakou dohodu, chtěj jí vždy písemně…
Jo nikde jinde než tady neříkej, že ho nechceš dát na Vánoce, že by Ti bylo smutno
. já Tě chápu a rozumím, ale to bude každýmu jedno, musíš to zdůvodnit zájmem dítěte. Nebo nezdůvodňuj nic a postav ho před hotovou věc, taky způsob, ale počítej s tím, že na Tebe bude pouštět hrůzu. Co vám k tomu řekli na sociálce, nějak to přes ně řešíte? na jeho máti…víš co, jenom brání svoje dítě, těžko přizná i svoji chybu…
Vůůůbec bychto s ním neřešila. Štědrý den by byl doma a hotovo. Bezkompromisně ![]()
@Anonymní píše:
tyhlety stavy bez špetky sebevědomí znám moc dobře, budeš muset zabojovat, když nemáš teď sílu za sebe, musíš jí nalézt pro své dítě. Nenech se zastrašit ani zatlačit do pocitů viny, on ten tvůj ex-zlatíčko vypadá jako pěknej manipulátor![]()
Musíš ho dotlačit do pozice, aby on zdůvodňoval, proč kluka vídá tak málo a ještě nedodržuje pravidla. Pokud máte nějakou dohodu, chtěj jí vždy písemně…
Jo nikde jinde než tady neříkej, že ho nechceš dát na Vánoce, že by Ti bylo smutno. já Tě chápu a rozumím, ale to bude každýmu jedno, musíš to zdůvodnit zájmem dítěte. Nebo nezdůvodňuj nic a postav ho před hotovou věc, taky způsob, ale počítej s tím, že na Tebe bude pouštět hrůzu. Co vám k tomu řekli na sociálce, nějak to přes ně řešíte? na jeho máti…víš co, jenom brání svoje dítě, těžko přizná i svoji chybu…
nám tehdy u soudu rekli ze u ex by ty dane terminy byly tezko dane, kvuli jeho praci…takze to mame dane pres socialku…vic se ale nehlásí…odhlídá si to své a basta…pak ale prijde s nápadem (urco ne z jeho hlavy )a tak to proste musí být…jsem blbá že mám proste výčitky a docela se jich bojím jsem holka z vesnice a nemam tolik známosti na uradech jako oni…co me docela zarazilo ze tehda u soudu ani nepadla rec o jeho agresiivite …on mi pekne umi dat najevo to ze za to vsechno muzu ja…ze jsem odesla a ze ja se tak rozhodla…:(
Nechci ti tím ublížit, ale zkus zabojovat a nepřenášet to na syna, děti potřebují silného dospělého a obzvlášt, když je to kluk, není nic horšího než slabá matka. Na žádné Vánoce ho nikomu nedávej, nenechávej ze sebou orat nebo o něj nakonec přijdeš. Jsi dospělá a máš dítě.
@Ananta píše:
Nechci ti tím ublížit, ale zkus zabojovat a nepřenášet to na syna, děti potřebují silného dospělého a obzvlášt, když je to kluk, není nic horšího než slabá matka. Na žádné Vánoce ho nikomu nedávej, nenechávej ze sebou orat nebo o něj nakonec přijdeš. Jsi dospělá a máš dítě.
Pred synem se snažím být v pohode ale stane se ze me vidí…nechci plakat ale jde to obcas samo…chci aby vedel ze za mnou muze kdykoliv prijit a ze jsem tady jen pro nej…:(
Drž se, jsem sama od narození dcery, jsou jí 4 měsíce, taky řeším podobné problémy.
@Anonymní píše:
Holky je to tak, že vlastně syn ho zná od narození jen částečně…nebyl s námi od mala…nezná ho tak jak já..dělá mi určité naschvály na truc…nestará se právě sám je tam jeho matka.on si ho ani nebere sám je pořád u ní a pořád někde jezdí nezná tatinkův domov to je to…nikdy si pro nej mimo vikendy neprijede prej na to nema prachy…:( neumel se chovat a ted si delá nároky…já se s tím musím smířit alr nevím jak? bulím tady jak malá syn jak mě vidí kolikrát jak brecim prijde a rika mami miluje mami miluje…je to silene a vim ze je takový zivot jen u mě je to horší…:(
Klid, bude líp. Pokud ti to nenařídil soud, prostě mu ho nedej. I za cenu, že bys měla říct, že je nemocnej ![]()
Z toho, co píšeš, tam vidím a) schválnost muže (abys byla na štědrý den sama) a b) tlak babičky.
Sama mám vnuka, kdy je syn rozvedený. A znám i podobné případy. Často babičky stojí o dítě víc, než sám otec.
@Anonymní píše: ..a pak jen prijede nadiktuje mi to co si tam domluvili a basta ..pres to nedeje vlak..
Ahoj, připadá mi to, že jsi až moc hodná a poddajná. Styk s dítětem nemáte soudně daný, tak nevidím nejmenší důvod, proč by ses měla podřizovat tomu, co vymyslí on a jeho rodina. Zatím můžou být rádi, že jim ho vůbec někdy půjčíš. Asi jsou zvyklí, že ty moc ustupuješ, ale měli by rychle pochopit, že pravidla určuješ ty a basta. No a o Štědrém dnu bych vůbec nediskutovala, prostě bude s tebou a hotovo, on ať se třeba postaví na hlavu a odráží ušima i s matinkou.
Ahoj Zakladatelko,
nečetla jsem diskuzi, já bych to nepřežila, vůbec bych mu dítě nedala. A ani bych se s ním nevybavovala a nevysvětlovala. Prostě oznámila, přijĎ si pro malého 25.,ale předtím mi zavolej, jestli jsme doma! PRostě vůbec! BEz debaty!
Ahoj, nečetla jsem všechno, tak se snad nebudu opakovat. Nenič se zbytečnými starostmi. Ex i jeho rodiče proti tobě můžou použít cokoliv - když jim malého dáš, tak mu za pár let TŘEBA nakecají, že jsi o něj nestála a klidně jim ho i na Vánoce dala jako malýho… TAKŽE JAK VIDÍŠ, POKUD SE CHCE, TAK NEGATIVNĚ VYLOŽÍŠ COKOLIV. Udělej to, tak jak cítíš, že je nejlepší pro tebe a malýho a na ostatní se vykašli! Už tak dopředu ti přeju hlavně KLIDNÉ A POHODOVÉ!
@Bábrdl píše:
Klid, bude líp. Pokud ti to nenařídil soud, prostě mu ho nedej. I za cenu, že bys měla říct, že je nemocnej![]()
Z toho, co píšeš, tam vidím a) schválnost muže (abys byla na štědrý den sama) a b) tlak babičky.
Sama mám vnuka, kdy je syn rozvedený. A znám i podobné případy. Často babičky stojí o dítě víc, než sám otec.
On to umí tahnout na určitou stranu..ví kde mi ublíží..on kdyz chce kopnout tak kopne porádne..jinak nemluvný človek, ale jak byl po ruce panák nebo se jde proti nemu tak je zle…a jeho matka casto ráda mluví za neho..nikomu ho nezakazuju ale musi si ucedomit ze ja porad ustupovat nebudu …uz tak mu i dávám náhradní terminy kdyz treba mame oslavu zrovna v den kdy ho má mít, ale jak mu neco vleze do toho dne tak uz si o termín nerekne…on sám vyrustal s nevlastním otcem a rikam mi vzdycky ze vi jake to je nemim tatu…a tak mi to liskal pekne přes pusu a ja si myslela jak nejsem spatná že synovi beru tatu…
@jahosik píše:
Ahoj, nečetla jsem všechno, tak se snad nebudu opakovat. Nenič se zbytečnými starostmi. Ex i jeho rodiče proti tobě můžou použít cokoliv - když jim malého dáš, tak mu za pár let TŘEBA nakecají, že jsi o něj nestála a klidně jim ho i na Vánoce dala jako malýho… TAKŽE JAK VIDÍŠ, POKUD SE CHCE, TAK NEGATIVNĚ VYLOŽÍŠ COKOLIV. Udělej to, tak jak cítíš, že je nejlepší pro tebe a malýho a na ostatní se vykašli! Už tak dopředu ti přeju hlavně KLIDNÉ A POHODOVÉ!
Ceho se nejvic bojim je to že treba az synovi bude 6nebo 7 rekne mi ze chce byt u tatinka..Treba!!!já to nepřeziju …co když se to stane? uz jsem fakt blazen, ale já tak přemyslim do predu…protoze vim co jsou zac..