Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co bys chtěla dokázat? Co je podle tebe „to“ co ti chybí. Každý žije život podle svého. Jestli máš tendence se srovnávat s ostatními, tak zapracuj na svém sebevědomí… Já mám taky maturitu, dítě jsem si pořídila na prahu 32 a ve stejnou dobu jsem se vdala. Práce jsem měla normální, žádnou ředitelkou zeměkoule jsem být nechtěla. Jsem dobrý člověk a to mi stačí. Pokud by s tím snad měl někdo problém, může mi s vyskokem políbit zádel.
Mám to stejně
29 let, střední s maturitou. Ani nepracuju v tom, co jsem vystudovala. Když mám zrovna krušnou chvíli, cítím se jako ty, vidím, kolik titulů mají ostatní, co vše dokázali. Ale když si to sama v sobě přeberu, mám co jsem chtěla. Do školy se mi nikdy nechtělo a ani nechce. Nebo možná chtělo, ale nemám na to vůli a žiju si celkem skromný rodinný život. Ale na druhou stranu jsem tak spokojená. Jde jen o to srovnání s ostatními.
A co to bylo za káčy prosím tě? Co děláš za práci? Spokojená? Máš přítele, budete se brát. Nevidím na tvém zivotě nic nevydařeného.
Moje spolužačky jsou karieristky. Jsou studované, mají kariéru a to je to co já nemám. Proto se dívají přes prsty na někoho jako jsem já. Dost to bolelo. Jejich manželé jsou také manažeri nebo právnici, lékař…
Mám vystudované 3 VŠ, rodinu a reknu vam to takhle. Štěstí není o titulech. Hledte na to, abyste byla hlavne stastna.
Život není o tom kolik máš škol. Žiješ naprosto normálně, jako spousta lidí. Pokud Ti některé pipiny dávaly sežrat, že jsi něco méně, věř že karma je zdarma a už bych takovou společnost nevyhledávala. Tyhle paničky, co si hrají na něco víc, většinou tímto kompenzují slušné jejich psycho a nespokojenost v životě.. Nad takovými lidmi se můžeš jenom zasmát..
jsou to chudáci.
Já jsem se svým životem spokojené, jsem šťastná, mám muže kterého si budu brát. Tedy.. byla jsem šťastná a spokojená až do doby než jsem potkala spolužačky. Nechápou co jsem od maturity dělala, že nic neumím, že jsem k ničemu ![]()
@Silvia.Minarik - všichni nemůžou být inženýři, doktoři, právníci, vlastnit haciendy a drahá auta. Já bych se na ostatní vykašlala. Žij si svůj život, budeš se vdávat, žij tím, co jsi. Třeba Ti záviděly, že nejsi na ocet
.
Záleží, zda ty jsi vnitřně spokojená…
Očividně přítel je s Tebou spokojený a to nej - rodina
![]()
Tak pokud jsi šťastná tak co bys komu měla dokazovat…žij tak, abys ty byla spokojená ty, nemusíš přece nikomu nic dokazovat, o titulech to není. Jiné by to bylo, pokud ty sama bys chtěla třeba něco vystudovat a to klidně ještě můžeš. Mě je 32 a vzdělávám se stále, protože mě to tak nějak naplňuje a svým způsobem je to pro mne únik z domácnosti. Ale určitě bych to nedělala kvůli někomu jinému. Já se třeba hodně liším od ostatních, ale žiju si tak nějak svůj spokojený život ![]()
@Silvia.Minarik a co je ti po nich?
ony zase budou nuly ve srovnání s někým jiným
VŠ je príma, ale není to všechno. Já třeba VŠ nemám a nevadí mi to, nejsem studijní typ
Máš přítele, čeká tě svatba a pak určitě příjdou na řadu děti. Až přivedeš na svět miminko tak sama uvidíš co jsi dokázala. Teď máš jen depku z toho srazu. Vyprdni se na spolužačky (asi to budou pěkný krůty) a užívej si přípravy veselky
Jestli tě trápí práce tak zkus pohledat novou
@Silvia.Minarik píše:
Já jsem se svým životem spokojené, jsem šťastná, mám muže kterého si budu brát. Tedy.. byla jsem šťastná a spokojená až do doby než jsem potkala spolužačky. Nechápou co jsem od maturity dělala, že nic neumím, že jsem k ničemu
Lidi s tebou jednají tak jak ty je sama necháš. Kdyby jsi je hned zprazila, tak máš klid. Je to ale o sebevědomí a o tom na kolik potřebuješ pochvalu a uznání druhých, aby svůj život považovala za spokojený. Což bude mít původ v tvé povaze, výchově. Nepotřebuješ přece, aby ti druzí říkali jak máš žít, abys byla šťastná. To musíš vědět hlavně ty, jak se cítíš.
A? Si se svym zivotem spokojena? Ty, ne co rika okoli. Proc bys mela delat skoly, kdyz nechces? Abys vypadala lip pred lidma, i kdyz bys z toho byla na nervy. K cemu.
Kdyz tady budes chvili cist diskuze, zjistis, ze bez prijmu 50t a vic jsi uplna socka, nedej boze jestli bydlis v najmu. ![]()
Jen, aby to tak bylo, jak říkaly.. já byla jednou na školním srazu, aono to tak všechno neni růžové, jak tam některé prezentují. Určitě nepřijdou a nebudou říkat, svoje starosti a problémy, jenom to nej..
Netrap se.. třeba si víc šťastnejší jak ony
Holky mám pocit že jsem v živote nic nedokázala. Je mi 28, mám jen střední školu s maturitou. Mám přítele, budeme se v září brát. Nedávno byl sraz ze střední školy, spolužačky studované, některé mají rodiny, dobrou práci. Jenom já se tam cítila jako nula a hodně holek mi to dalo najevo