Ničí mě, že ničím svého studenta...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.1.23 14:42
@Anonymní píše:
Dobre, tak chapu, ze se tu vlastne chces ujistit, ze to delas dobre. Tak jsem ti napsala jiny pohled, potrebujes shazovat sve kolegy, kteri uvazuji jinak, i jine ucitele, kteri to delaji jinak a nevidi ve znamkovani povatnou kravu. To je skoda, ze ucitele jsou tak uzavreni v tom svem videni spravnosti. Nic neni tak cernobile. No nic, ted uz fakt koncim, tohle nema smysl, tak si precti jen souhlasne komentare, ze kluk tam nema co delat a ses prece v pohode.

A takový učitele, kteří dávají studentům 3 i když předmět neumí, jim potom dají i výuční list.
A takový student nám potom namontuje bojler naopak :zed: A když ho po opravě namontuje správně, tak stejně nefunguje :pocitac:
Ale ano, tvůj manžel a ostatní to dělají velmi dobře.. Když potom ze školy vyjde student, který je nepouživatelný :roll:

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
20.1.23 14:47
@Anonymní píše:
Update situace. :( Hoch má u mě na pololetí průměr 4,7 a nastoupila na mě maminka, chce zaslat ofocené písemky, citově mě vydírá tím, jak se hoch denně učí s paní profesorkou z gymnázia a jak vše umí. :nevim: Že je to u mě pouze strachem z mé osoby.
Realita je, že ač se u mě hoch nějak naučí novou látku, nezvládá a nechápe základní poznatky a ke správnému cíli nedorazí. Průměr mezi 4-4,5 má v dalších čtyřech předmětech, tam si ale kolegové nekomplikují život a vždy nějak vykouzlí nějakou tu trojku, která mu sníží průměr.Po dohodě s vedením školy chci maminku poznat do školy, chlapci ale dám v pololetí nedostatečnou. :( Radost z toho nemám, jednodušší by bylo dát za čtyři a neřešit, ale vím, že hochovi nejvíc pomohu tou pětkou a odchodem na jednodušší školu. :,(

Chtěj po mamince kontakt na paní profesorku. :mrgreen: Zajímalo by mě zda je to pravda nebo jen výmysl, že se denně učí

• Citovat
  • Upravit
6079
20.1.23 15:12

Já jsem si užila učitele matiky, ale ten byl. Takže co bych já chtěla od něj, i když jsem v jeho předmětu propadala (ale nejsem hloupá, doučila jsem se to):

1. při zkoušení se vyvarovat osobních poznámek, např. že takhle propadne a podobně. Prostě odzkoušet a oznámkovat.
  1. pokud ty jako učitelka nemáš z téhle situace dobrý pocit (a ty špatné známky jsou opravdu objektivní zhodnocení jeho znalostí), můžeš pro klid své duše udělat víc. Neadresně (myslím ne přímo jemu) třídě nabídnout doučování od tebe. Nám to tak v předmětu účetnictví učitelka nabídla. A kupodivu na doučování chodila celá třída (předchozí učitel stál za houno a byl to maturitní předmět). Prostě nabídnout mu řešení toho, aby se alespoň na tu čtyřku dotáhl.
  1. pakliže maminka tvrdí, že syn má doučování, chtěla bych vidět poznámky z toho doučování, případně jak už tady někdo psal, kontakt na toho, kdo doučuje.

ALE body 2 a 3 jsou už jenom projevem dobré vůle od tebe. Já třeba na tu naši učitelku vzpomínám s láskou. Nikdy nám nic neodpustila, ty znalosti jsme museli mít. Ale byla ochotná pro nás udělat něco navíc, co nám pomohlo látku dohnat a pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.23 15:43
@smajlik345 píše:
Chtěj po mamince kontakt na paní profesorku. :mrgreen: Zajímalo by mě zda je to pravda nebo jen výmysl, že se denně učí

Na to nemám právo a mohlo by se mi to šeredně vymstít, takže si na to netroufnu.

Mamince jsem odpověděla a přiložila jsem své loňské maily, které zůstaly zcela bez odpovědi. :nevim: Kluk má definitivně nedostatečnou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.23 15:45
@Modesta píše:
Já jsem si užila učitele matiky, ale ten byl. Takže co bych já chtěla od něj, i když jsem v jeho předmětu propadala (ale nejsem hloupá, doučila jsem se to):
  1. při zkoušení se vyvarovat osobních poznámek, např. že takhle propadne a podobně. Prostě odzkoušet a oznámkovat.
  1. pokud ty jako učitelka nemáš z téhle situace dobrý pocit (a ty špatné známky jsou opravdu objektivní zhodnocení jeho znalostí), můžeš pro klid své duše udělat víc. Neadresně (myslím ne přímo jemu) třídě nabídnout doučování od tebe. Nám to tak v předmětu účetnictví učitelka nabídla. A kupodivu na doučování chodila celá třída (předchozí učitel stál za houno a byl to maturitní předmět). Prostě nabídnout mu řešení toho, aby se alespoň na tu čtyřku dotáhl.
  1. pakliže maminka tvrdí, že syn má doučování, chtěla bych vidět poznámky z toho doučování, případně jak už tady někdo psal, kontakt na toho, kdo doučuje.
ALE body 2 a 3 jsou už jenom projevem dobré vůle od tebe. Já třeba na tu naši učitelku vzpomínám s láskou. Nikdy nám nic neodpustila, ty znalosti jsme museli mít. Ale byla ochotná pro nás udělat něco navíc, co nám pomohlo látku dohnat a pochopit.

Bod 1 a 2 splněn, na bod 3 nemám právo, to neudělám. :nevim: Ale mám svou komunikaci k mamince z loňského roku, kde navrhuji opatření ke zlepšení hochova prospěchu - a na kterou mi maminka neráčila odpovědět. :zed: :zed: :zed:

S vedením školy projednáno, veškerá komunikace jde v kopii i na vedení.

• Citovat
  • Upravit
6079
20.1.23 15:52
@Anonymní píše:
Bod 1 a 2 splněn, na bod 3 nemám právo, to neudělám. :nevim: Ale mám svou komunikaci k mamince z loňského roku, kde navrhuji opatření ke zlepšení hochova prospěchu - a na kterou mi maminka neráčila odpovědět. :zed: :zed: :zed:S vedením školy projednáno, veškerá komunikace jde v kopii i na vedení.

Jako pokud jsi nabídla doučování a kluk toho nevyužil, co víc můžeš udělat? Držím ti pěsti při jednání s rodiči. Doufám, že vedení za tebou stojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.23 15:58
@Modesta píše:
Jako pokud jsi nabídla doučování a kluk toho nevyužil, co víc můžeš udělat? Držím ti pěsti při jednání s rodiči. Doufám, že vedení za tebou stojí

Nejen nabídla, ale i druhý rok vedu - každý týden. :mavam: Dodávám děckám vypracované studijní materiály, nabízím dostupné automatické elektronické procvičování atd… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
32325
20.1.23 16:20
@Anonymní píše:
Nejen nabídla, ale i druhý rok vedu - každý týden. :mavam: Dodávám děckám vypracované studijní materiály, nabízím dostupné automatické elektronické procvičování atd… :nevim:

Ty jsi udělala vše co si mohla…a ještě něco navíc…mohl by dostat čtyřku, kdyby projevil zájem a na doučování chodil…pak by mu v té hlavě možná i něco zůstalo…ale jemu je to úplně jedno a matka si myslí, že to nějak zařídí a ještě se ho zastává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.23 16:29
@Anonymní píše:
Na to nemám právo a mohlo by se mi to šeredně vymstít, takže si na to netroufnu.Mamince jsem odpověděla a přiložila jsem své loňské maily, které zůstaly zcela bez odpovědi. :nevim: Kluk má definitivně nedostatečnou.

To je marné. U nás na základce taky někteří propadají z mnoha předmětů. Pokud nesplní ani to minimum, to se fakt nedá. Jedou celý rok na čtyřky z hlavních předmětů a holt to občas ujede na pět. Nemáme jediného žáka se sólo pětkou, který nemá problémy v dalších předmětech a je tam třeba na trojkách. A spousta pátek nejen a jen o lenosti. Ne o přílišných požadavcích. Například v cizím jazyce aspoň ta slovíčka zvládnout na čtyřku…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.23 21:44
@Anonymní píše:
Na to nemám právo a mohlo by se mi to šeredně vymstít, takže si na to netroufnu.Mamince jsem odpověděla a přiložila jsem své loňské maily, které zůstaly zcela bez odpovědi. :nevim: Kluk má definitivně nedostatečnou.

Udělala jsi vše co šlo abys klukovi pomohla. Bohužel, snažit se musí obě strany, když se snaží jen jedna strana - ty a druhá strana na to kašle a jen si vymýšlí…

Taky jsem měla problémy na základce i na střední, ale učitele pomohli, protože viděli snahu, nikdo mě neodepsal. Tak jak se to stálo jedné uživatelce tady v diskuzi.
Ale musela jsem se snažit. Jinak bych dopadla špatně, ale špatný přístup od rodičů jsem měla taky, neřešili.
Na základce výslovnost, asi by mě dokázali dostat učitele do zvláštní školy, ale snažila jsem zvládat učivo, vypracovávat projekty. A oni mě za to zkoušeli písemně a ne ústně, protože rozumět mi nebylo ani slovo.
Na základce i na střední mi dal učitel šanci opravit si čtvrletku z matiky, dostala jsem 4, hrozilo mi mezi 3 - 4 a oni věděli, že mám na víc.
Na střední dysgrafik a stresař (hlavně u maturity) :mrgreen: Ale viděli snahu, bez problému jsem komunikovala s učiteli, domlouvala si různé věcí i za třídu jsem spoustu věcí vyřizovala, ostatní se bály atd…
Ve 4 ročníku jsem v jejich hodinách studovala a procvičovala matiku, nechali mě být, viděli že si zvládám psát i zápisky z jejich hodin, testy píšu na dobré známky… Tak ať si studují v každé hodině 2 předměty :mrgreen: a matikař nadšen a u maturity 2 :mrgreen:
A učitele mi to vrátili a pomohli a hlavně u maturity - nemusela jsem čekat do hromadného vyhlášení výsledku státních testu z češtiny, ale učitel mi napsal, že jsem test a slohovku udělala. Učitelka mi na chodbě řekla, že jsem udělala ústní z češtiny. Nemusela jsem se klepat strachy do odpoledne :mrgreen:

Ale když někdo na školu kašle a nesnaží se a rodiče mu to neulehčují, bohužel. Učitele to nezachrání

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze