Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No na otázku kdo rozpoutal druhou světovou válku bych taky nedokázala odpovědět. Dějepis mě nikdy nebavil, hlavně ne toto období. Něco si myslím, ale já to mám tak, že když něco nevím jistě, tak to neřeknu nahlas. Tahle moje povaha mi při ústním zkoušení ve škole dost škodila.
Jednou (to mi bylo asi 16) nás s kámoškou odchytli taky takhle odchytli s kamerou. Nevím z jakého pořadu byli, nebo o co šlo. Ptali se nás na postavy z Rychlých šípů. No ani jedna jsme to nikdy nečetly, takže jsme taky koukaly jak paka.
Temaho píše:
Já teda bych kolikrát taky byla zaskočená, i když jinak odpoved věděla, si představ, že na tebe někdo na ulici vybafne s otázkamanavíc některý jsou tak blbě položený. Mě třeba dostala: „Jak se vaří Marseillesa?“ já začla přemejšlet, co je to za jídlo a až po chvíli mi došlo, že je to francouzská hymna
Podle mě většina lidí je prostě jen zaskočených
však mimo znalostí jim jde i o tu logiku
Hanule píše:
Proč jen děti? To plácají i dospělí. A když už chceš kritizovat znalosti, tak by neškodilo to napsat bez hrubek a spisovně.
To bylo první, co mě po přečtení napadlo
![]()
Mimochodem si myslím, že oni toho natočí mnohem víc a pak do televize pustí jen ty největší „perly“ a pár spárvnejch odpovědí, protože koho by bavilo, kdyby všichni na všechno odpověděli správně?
RyBANA píše:Temaho píše:Souhlasím, na mě by stačilo vybafnout co je za den nebo rok a nevím
Já teda bych kolikrát taky byla zaskočená, i když jinak odpoved věděla, si představ, že na tebe někdo na ulici vybafne s otázkamanavíc některý jsou tak blbě položený. Mě třeba dostala: „Jak se vaří Marseillesa?“ já začla přemejšlet, co je to za jídlo a až po chvíli mi došlo, že je to francouzská hymna
Ani svůj věk nikdy nevím jistě
Jo s tim vekem to zacina byt zajimavy… Posledni dobou se to tak rychle meni, ze jsem fakt nedavno premyslela…
Nikdy bych tomu neverila
![]()
Black_Orchids píše:Holma píše:to je fakt
Já myslím, že některé otázky jsou pokláddány schválně tak záludně…Např. otázka: jak často se musí měnit voda v plovoucí podlaze? I přesto, že nejsem idiot, možná bych taky řekla nějakou kravinu.chytáky jsou ale něco jiného než základní všeobecný rozhled (na němž si naše školství vždy zakládalo).
Dle mého nejsou od věci navrhované testy pro 5. a 9. třídy ZŠ, kdy se určí děti „studijní“ a „nestudijní“. Pak nebudou střední školy přeplněné přihlouplými studenty, kteří jsou na danou školu přijati jen kvůli dotacím, které za ně škola dostane..
Podle mě ty testy taky nejsou úplně vypovídající…
Já třeba na dějepis byla „blbá“ (nechtělo se mi to učit, nebavilo mě to
učila jsem se jen v sebeobraně, abych neměla úplně blbý známky
), zeměpis zrovna tak, ale zase mi šly jiný věci…
Takže by mě na základě blbejch testů zařadili mezi „nestudijní“ typ, i když na elektru mi byl dějepis a zeměpis na dvě věci… ![]()
asha píše:RyBANA píše:Jo s tim vekem to zacina byt zajimavy… Posledni dobou se to tak rychle meni, ze jsem fakt nedavno premyslela…Temaho píše:Souhlasím, na mě by stačilo vybafnout co je za den nebo rok a nevím
Ani svůj věk nikdy nevím jistěNikdy bych tomu neverila
![]()
věk je dobrej no, já v porodnici na monitoru počítala, kolik mi je, z hlavy jsem prostě nevěděla, takže jsem počítala, kolik je 2011 - 1987
![]()
Tea 24 píše:Temaho píše:však mimo znalostí jim jde i o tu logiku
No, to je mi jasný, ale prostě když si představim, že jdu třeba z práce, těšim se až si doma uvařim kafe a někdo po mě chce ještě logiku ![]()
Jako já se u toho pořadu taky bavim a říkám si, jak jsou lidi hloupý, ale prostě když si představim sebe v podobný situaci, tak bych taky určitě občas plácla nějakou blbost, podle mě tohle nic nevypovídá o nějaké vzdělanosti národa ![]()
kate02 píše:Black_Orchids píše:Podle mě ty testy taky nejsou úplně vypovídající…Holma píše:to je fakt
Já myslím, že některé otázky jsou pokláddány schválně tak záludně…Např. otázka: jak často se musí měnit voda v plovoucí podlaze? I přesto, že nejsem idiot, možná bych taky řekla nějakou kravinu.chytáky jsou ale něco jiného než základní všeobecný rozhled (na němž si naše školství vždy zakládalo).
Dle mého nejsou od věci navrhované testy pro 5. a 9. třídy ZŠ, kdy se určí děti „studijní“ a „nestudijní“. Pak nebudou střední školy přeplněné přihlouplými studenty, kteří jsou na danou školu přijati jen kvůli dotacím, které za ně škola dostane..Já třeba na dějepis byla „blbá“ (nechtělo se mi to učit, nebavilo mě to
![]()
Takže by mě na základě blbejch testů zařadili mezi „nestudijní“ typ, i když na elektru mi byl dějepis a zeměpis na dvě věci…
Co se tyce prijimani na stredni skoly…mely by se spis brat v uvahu vysledky za delsi dobu. Jako to bylo za nas, kdo mel znamky do urcityho prumeru, sel na gympl a dalsi skoly bez prijimacek. Ostatni je delali a opet brali podle vysledku. U tech testu na ZS bude stacit, aby dite nemelo den, bylo tremista…a mame problem. Prusvih je v celym tomhle nastaveni, pokud stat bude kecat i do toho, ktery dite ma na maturitu a ktery ne, a to na zaklade jednoho testu, bude to jenom krok zpatky. Spis by se mel zmenit system prijimani na SS a system dotaci, ne?
Mě dostalo nejvíc, (je to už delší dobu), když pán odpověděl na otázku kdo je a co dělal Lenin, že hraje v NHL, ale neví za jaký klub. Myslím, že pořad je s úmyslem natáčen tak, aby odpovědi byly co nejblbější. Poslední dobou se nedívám, protože pan Krampol uvádí hosty katastrofálně a to mě dost vadí.
asha píše:kate02 píše:Co se tyce prijimani na stredni skoly…mely by se spis brat v uvahu vysledky za delsi dobu. Jako to bylo za nas, kdo mel znamky do urcityho prumeru, sel na gympl a dalsi skoly bez prijimacek. Ostatni je delali a opet brali podle vysledku. U tech testu na ZS bude stacit, aby dite nemelo den, bylo tremista…a mame problem. Prusvih je v celym tomhle nastaveni, pokud stat bude kecat i do toho, ktery dite ma na maturitu a ktery ne, a to na zaklade jednoho testu, bude to jenom krok zpatky. Spis by se mel zmenit system prijimani na SS a system dotaci, ne?Black_Orchids píše:Podle mě ty testy taky nejsou úplně vypovídající…Holma píše:to je fakt
Dle mého nejsou od věci navrhované testy pro 5. a 9. třídy ZŠ, kdy se určí děti „studijní“ a „nestudijní“. Pak nebudou střední školy přeplněné přihlouplými studenty, kteří jsou na danou školu přijati jen kvůli dotacím, které za ně škola dostane..Já třeba na dějepis byla „blbá“ (nechtělo se mi to učit, nebavilo mě to
![]()
Takže by mě na základě blbejch testů zařadili mezi „nestudijní“ typ, i když na elektru mi byl dějepis a zeměpis na dvě věci…
Já dělala na střední přijímačky z gymplu (8mi letýho, chtěla jsem někam jinam
a ty známky taky nebyly nic moc, prostě mě učení nebavilo), když se pak mamka s babičkou šly koukat na výsledky (já chtěla počkat až na dopis), říkali jim, že nechápou, že jsem ty přijímačky udělala tak, jak jsem udělala (nejlíp ze všech
), že podle vysvědčení (který mi to pořadí v přijímačkách „zkazilo“) si mysleli, že jsem úplnej blbec (neřekli to naplno, ale tak zaobaleně)
![]()
kate02 píše:asha píše:Já dělala na střední přijímačky z gymplu (8mi letýho, chtěla jsem někam jinamkate02 píše:Co se tyce prijimani na stredni skoly…mely by se spis brat v uvahu vysledky za delsi dobu. Jako to bylo za nas, kdo mel znamky do urcityho prumeru, sel na gympl a dalsi skoly bez prijimacek. Ostatni je delali a opet brali podle vysledku. U tech testu na ZS bude stacit, aby dite nemelo den, bylo tremista…a mame problem. Prusvih je v celym tomhle nastaveni, pokud stat bude kecat i do toho, ktery dite ma na maturitu a ktery ne, a to na zaklade jednoho testu, bude to jenom krok zpatky. Spis by se mel zmenit system prijimani na SS a system dotaci, ne?Black_Orchids píše:Podle mě ty testy taky nejsou úplně vypovídající…Holma píše:to je fakt
![]()
![]()
a ty známky taky nebyly nic moc, prostě mě učení nebavilo), když se pak mamka s babičkou šly koukat na výsledky (já chtěla počkat až na dopis), říkali jim, že nechápou, že jsem ty přijímačky udělala tak, jak jsem udělala (nejlíp ze všech
), že podle vysvědčení (který mi to pořadí v přijímačkách „zkazilo“) si mysleli, že jsem úplnej blbec (neřekli to naplno, ale tak zaobaleně)
![]()
No ja z toho mam fakt obavu. Kluk je nejlepsi ze tridy, nosi jednicky. A ted prinesl za 3…protoze prehlidl znaminko a misto odcitani trikrat scital. A to mel dobre
Takze uz vidim, jak u takovyho testu zas neco prehlidne, protoze mysli buhvinaco ![]()
Na mě minule vybafli ať nahlásím rodné číslo,byla jsem jak magor a to si normálně pamatuju celou rodinu,nahlásila jsem mobil,pak kod od domovního alarmu,no uplně dutá,trvalo to možná pět minut než jsem se srovnala.
Návrh na hosty: RNDR.Jiří Grygar+Josef Alois Náhlovský,Otázka:Kde se nalézá a k čemu se používá Hubblův teleskop-odpověd:je to vesmírný dalekohled,nalézá se ve vesmíru na oběžné dráze země,a slouží k pozorování vesmírných oběktů - (hvězd,planet,mlhovin,galaxií,atd.) ![]()
Zrovna dnes sloužím a po očku pokukujeme na TV … opravdu, tady všichni vidíme, jaký jsme národ de.ilů …
většina otázek je z prvního stupně ZŠ, ostuda na desátou …
Ahoj ,dívali jste se včera? Byl tam Řepka a Erbová .Ta mu dávala dobře na prdel .Ona se s chlapama asi nemaže.