Nikdy nebudu máma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.10.20 14:28

Děkuji moc za odpovědi. Ono kdyby měl člověk nějakou jistotu že třeba za 4ivf se to povede tak do toho jde ale když ani neví jestli to k něčemu bude tak je to těžké.
Jinak teda to je tak že kromě vejcovodů mi chybí i pravý vaječník. A mám vrozenou vadou dělohy. Když jsem přišla o ty vejcovody a vaječník tak jsem si nechala zamrazit vajíčka. O dost později jsem zjistila že to byla blbost.. akorát jsem přišla o pokus a nic z toho není. Pak jsem podstoupila stimulaci s gonalem kde nám po pěti dnech zůstala dvě embrya. Pak jsem v tom stejném centru podstoupila další stimulaci s eigenormem z toho bylo 5embryjek. Tři kety byly v tom centru, ale už mi přišlo že jen solíme peníze nic pořádně nemáme vyšetřeno. Odešli jsme do jiného centra a embrya nechali převézt. V tom novém caru mě doktorka hned poslala na hysetroskopii, kde právě zjistili tu vrozenou vadu. Nabrali nám imunologii kde jsem měla lehce zvýšené jedny protilátky, ale to prý k otěhotnění není problém. No a genetiku máme ok. Ty dva transfery byly v novém centru ale pořád se starýma embryjkama. Doktorka se snažila, vymýšlela různé postupy ale říkala mi že ty embrya nemají moc dobrou kvalitu. Zbývá nám jeden pokus na pojišťovnu. Nevím jestli nezkusit darována vajíčka. Třeba jsou moje nekvalitní. Určitě si v tom posledním necháme poslat embrya na genetiku. Jen je pro mě těžké tomu věřit a čekat pozitivní výsledek, když zatím jsem z toho žádnou radost ani mít nemohla. Možná nechám udělat i Era test..

Jinak letos u nás v práci otěhotněly 4 kolegyně a mě se každý pořád vyptává co já. Musela jsem totiž s pravdou ven aby mi vyšli vstříc se změnou služeb. A už mě to nebaví pořád ty hloupé otázky tak co kdy tam jdeš, tak co jak jsi dopadla.. pořád dokola..

No a já už zkoušela snad vše - doplňky stravy, bylinkové čaje, hormonální jógu, akupunkturu, odvary, fyzioterapii dle Mojžíšové i s mobilizaci kostrče. Po transferech už jsem ležela, pracovala, nebo byla jen doma a normálně fungovala.. vždy bez výsledku. Nikdy ani náznak uchycení.

• Citovat
  • Upravit
365
5.10.20 14:36

Drž se, ještě to může dopadnout jsi opravdu mladá, neházej flintu do žita dnešní zdravotnictví umí zázraky :srdce: a co ta klinika která pomohla Hezuckýmu tomu moderátorovi, a jeho ženě, vím že se taky dlouho snažili a přirozeně to nešlo pak na tu kliniku pěli chválu že díky nim mají to co si tak dlouho přáli, vím že ta Nikča psala že taky to několikrát nevyšlo a potrácela ale po době se to povedlo, držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
5.10.20 16:02

Ale tak jako taky na ty transfery nejde chodit donekonečna, po sedmi už se jako fakt člověk musí sunout někam dál… Já jsem si po nějakých pěti, šesti neúspěšných už třeba nedovedla představit, že bych to ještě absolvovala. Pokud v tom stadiu ještě nejsi, tak to ještě zkuste, ale podle mě budete muset přejít na plán B - IVF nevyšlo, tak jakou variantu tam máme dál… Všechny jsou strašný - vybíráš tu, která Tě děsí nejméně. Já osobně jsem se třeba rozhodla s tím smířit, ale každý jsme jiný a co je dobré pro jednoho, není dobré pro druhého, i moje situace byla jiná… A hlavně - jste na to dva, i když si to člověk nedovede představit, tak když cítí, že ten druhý by do toho ač nerad taky třeba šel, tak je to zase o něčem jiném. Situace se mění - až opadnou aktuální čerstvé emoce, je čas to zase doma probrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5969
5.10.20 17:59
@terien píše:
Já ne, cizí dítě ti nikdy nemůže nahradit to vlastní

Nikdy? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
5.10.20 23:16
@pe-terka píše:
A co změnit kliniku? Nemá ta stávající nějak špatný postup, když pořád nic? Někdy stačí změna v procesu (v podrobnostech se nevyznám) a dítě se ujme. Třeba tam něco nevychytali, nějaký problém, proč se pořád nedaří…

Anebo je problém v tom, že si lidé začali myslet, že lékař dokáže cokoliv. Je to smutné, ale někteří lidé prostě děti mít nemohou. A tak to je. I kdyby se stokrát pokusila největší světová kapacita přes umělko, tak se to nepovede. Někdy je třeba respektovat skutečnost. Protože pokud to člověk neudělá, tak také může ztratit roky bojováním s větrnými mlýny. Ono už to není o tom, zda dítě bude nebo ne, ale o tom, že někdo stráví absolutní většinu svého dospělého života pláčem po něčem, co nemůže mít. Trpí tím, nic jiného ani nevidí a jeho život se smrskne na touhu po jedné věci. Není to škoda? To je tragédie… Když přes jednu věc, kterou tak moc chceme a nemůžeme mít, nevidíme to, co mít můžeme… Plánovat si můžeme cokoliv chceme, ale vyjít to nemusí. I to je něco, čím musíme počítat každou vteřinu našeho života. Kdo se naučí „aktualizovat“ svůj život podle přítomnosti, místo aby lpěl na minulých představách a plánech, ten v životě vyhrál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
6.10.20 12:29
@DeeDee.518 píše:
Anebo je problém v tom, že si lidé začali myslet, že lékař dokáže cokoliv. Je to smutné, ale někteří lidé prostě děti mít nemohou. A tak to je. I kdyby se stokrát pokusila největší světová kapacita přes umělko, tak se to nepovede. Někdy je třeba respektovat skutečnost. Protože pokud to člověk neudělá, tak také může ztratit roky bojováním s větrnými mlýny. Ono už to není o tom, zda dítě bude nebo ne, ale o tom, že někdo stráví absolutní většinu svého dospělého života pláčem po něčem, co nemůže mít. Trpí tím, nic jiného ani nevidí a jeho život se smrskne na touhu po jedné věci. Není to škoda? To je tragédie… Když přes jednu věc, kterou tak moc chceme a nemůžeme mít, nevidíme to, co mít můžeme… Plánovat si můžeme cokoliv chceme, ale vyjít to nemusí. I to je něco, čím musíme počítat každou vteřinu našeho života. Kdo se naučí „aktualizovat“ svůj život podle přítomnosti, místo aby lpěl na minulých představách a plánech, ten v životě vyhrál…

tahle rovina pohledu je určitě přínosná. Ale myslím, že ne každý je schopen do této optiky dojít, je to otázka zakořeněných životních priorit. A ty máme každý jiné.
Já bych bez možnosti mít vlastní děti velmi strádala. Proto si nikdy netroufám soudit ty, kterým se to nezadařilo, bylo by to od mě pokrytecké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
6.10.20 12:53
@Anonymní píše:
Děkuji moc za odpovědi. Ono kdyby měl člověk nějakou jistotu že třeba za 4ivf se to povede tak do toho jde ale když ani neví jestli to k něčemu bude tak je to těžké.
Jinak teda to je tak že kromě vejcovodů mi chybí i pravý vaječník. A mám vrozenou vadou dělohy. Když jsem přišla o ty vejcovody a vaječník tak jsem si nechala zamrazit vajíčka. O dost později jsem zjistila že to byla blbost.. akorát jsem přišla o pokus a nic z toho není. Pak jsem podstoupila stimulaci s gonalem kde nám po pěti dnech zůstala dvě embrya. Pak jsem v tom stejném centru podstoupila další stimulaci s eigenormem z toho bylo 5embryjek. Tři kety byly v tom centru, ale už mi přišlo že jen solíme peníze nic pořádně nemáme vyšetřeno. Odešli jsme do jiného centra a embrya nechali převézt. V tom novém caru mě doktorka hned poslala na hysetroskopii, kde právě zjistili tu vrozenou vadu. Nabrali nám imunologii kde jsem měla lehce zvýšené jedny protilátky, ale to prý k otěhotnění není problém. No a genetiku máme ok. Ty dva transfery byly v novém centru ale pořád se starýma embryjkama. Doktorka se snažila, vymýšlela různé postupy ale říkala mi že ty embrya nemají moc dobrou kvalitu. Zbývá nám jeden pokus na pojišťovnu. Nevím jestli nezkusit darována vajíčka. Třeba jsou moje nekvalitní. Určitě si v tom posledním necháme poslat embrya na genetiku. Jen je pro mě těžké tomu věřit a čekat pozitivní výsledek, když zatím jsem z toho žádnou radost ani mít nemohla. Možná nechám udělat i Era test..

Jinak letos u nás v práci otěhotněly 4 kolegyně a mě se každý pořád vyptává co já. Musela jsem totiž s pravdou ven aby mi vyšli vstříc se změnou služeb. A už mě to nebaví pořád ty hloupé otázky tak co kdy tam jdeš, tak co jak jsi dopadla.. pořád dokola..

No a já už zkoušela snad vše - doplňky stravy, bylinkové čaje, hormonální jógu, akupunkturu, odvary, fyzioterapii dle Mojžíšové i s mobilizaci kostrče. Po transferech už jsem ležela, pracovala, nebo byla jen doma a normálně fungovala.. vždy bez výsledku. Nikdy ani náznak uchycení.

Achjaj defce, jak já Ti rozumím..touha po dítěti velká, zatím náruč prázdná ale nemusí to tak být..snažili jsme se 5 let, zkusili jsme také všechno..od pokusů z přirozeného početí až po kortikoidy, imunoglobuliny s lipidy.. absolvovala vše cos vyjmenovala, plus lázně (opakovaně).. léčila jsem se s imunitou co to šlo.. mezitím všechny holky kolem mě těhotné a já max s další dávkou Gonalu.. frustrující.. celkový počet mikropotratu už nikdo ani neřešil, bylo jich docela dost.. mimoděložní také..

Mám za sebou ERA test, jestli chceš, napiš, můžeme hodit řeč..Dále jsme chtěli zkusit specializovanou kliniku ve Španělsku která se zabývá právě druhem nespecifické neplodnosti.. znám slečnu které po X pokusech (pozitivní test také nikdy neviděla) pomohli k miminku právě jejich léčbou..teď má synka :) prosím, nehazej flintu do žita, posbírat poslední kousky síly je těžké ale už toho máte tolik za sebou, že už se to prostě podařit musí..!! :andel: držím moc palce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.20 14:01

@Skaiqy děkuji za krásnou odpověď.. mohla by ses prosím více rozepsat o té španělské klinice? Co podstoupila slečna za léčbu? Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10073
6.10.20 16:25
@Anonymní píše:
@Skaiqy děkuji za krásnou odpověď.. mohla by ses prosím více rozepsat o té španělské klinice? Co podstoupila slečna za léčbu? Děkuji :kytka:

Nechtěla bych úplně veřejně jestli nevadí..toto je IVF klinika v tom Španělsku https://www.ivf-spain.com/…ante..napiš zprávu, kdyžtak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí