Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mallorka píše:
@julie74 tak dej potom vědět, jestli jsou v pořádku.Celkově by mě zajímalo, co odpadlici z diskuze mandlicka, jijisan, peopp jak jsou na tom.
Jj - a mě by zajímala třeba i Lehrerin… Už jsem ji tu jednou zmiňovala, zároveň s Otylkou - o té mi pak někdo napsal do SZ.
@Rozettka píše:
Jo, díky, ptám se, protože jsem mluvila s doktorem a domluvili jsme se, že dáme orangutan, ale upozorňoval mě, že v čistém nativu to praská i přes to.
Ale zkusím to, nemám co ztratit.
Jo a jinak, v pondělí jedu na UTZ…
Určitě zkus - na mě poprvé zafungoval skvěle. Nevim, proč by u nativu měl fungovat hůř než u stimulovaného cyklu…? Podruhé už to nevyšlo, ale při velikosti foliku 21 -22mm by už myslím nepomohla ani svěcená voda…
V tomto případě rozhodně nebyla chyba na straně orangutana ![]()
@zuzaanaa píše:
Děkuji moc za toto info, mě dneska doktor řekl, že 0,00 prý nikdy není, že je vždy 0,1 a to se = 0,0. Co znamená biochemka? Je mi 35 a chci zkoušet každý cyklus. A co ti doktor řekl na nulové AMH?
AMh mi měří prim. Malickova (reprodukční imunologie ve VFN) a vykazuje se to na dvě desetinná místa… Stupnici tam mají 1-0,75 snížené AMh, 0,75-0,35 velmi nízké AMh, méně než 0,35 hranice přechodu.
@Mallorka ja vim jen o jiji, ze ma ted pauzu. Vídám ji v diskuzi s DV. Zkoušela myslim 2× DV a bohužel bez uspechu ![]()
Jinak jak se tu najednou rozmohly ty dlouhé cykly, tak se možná přidávám do klubu - dnes 11DC a zatím ani stopy po nějakém folikulu, natož dominantním
V minulých cyklech jsem touto dobou byla už většinou po ovulaci… Ale jak jsem pořád spinila po tom krvácení v kusech, tak teprve dnes ráno první „normální“ BT, takže pořád je naděje, že to není anovulak (to mi totiž BT skáče, kdežto teď byla sice na folikularni fazi moc vysoko, ale neskákala…), ale jen se cyklus rozjíždí pomaleji… No uvidíme, co zítra (ne)uvidí dr. Indrová u Apoli - dnes to byl UTZ jen u obvodního gynekologa, kde jsem byla na profuku (naposled jsem byla v prosinci, takže už byl pomalu čas - a pred dovolenou jsem chtěla mít jistotu, že budu průchodná
), ale předpokládám, že kdyby tam něco bylo, tak by to viděl…
Holky, ja mam teda opačný problem, cyklus se mi po porodu zkrátil. Mívám ho tak 25-26 dni. Ještě teda kojim, uz jen rano a vecer. Muže to byt tim nebo je neco spatne? V srpnu jdu na preventivku na gyndu, tak se musím zeptat ![]()
@Anonym82 píše:
Holky, ja mam teda opačný problem, cyklus se mi po porodu zkrátil. Mívám ho tak 25-26 dni. Ještě teda kojim, uz jen rano a vecer. Muže to byt tim nebo je neco spatne? V srpnu jdu na preventivku na gyndu, tak se musím zeptat
Po porodu se mi cyklus též zkrátil z původních 28 na 26, kde jsem byla ještě před pár lety. Pak zase skok na 24 a v poslední době už je to jen lehce přes 20; naposled konkrétně 21 a ovu přitom byla „až“ 13DC, tak jsem si fandila, že aspoň na těch 24 bych to vytáhnout mohla… Co z toho vyleze teď, fakt nevím…
25-26 dní je pořád pohoda, telo se po těhotenství, porodu a kojení hormonálně prenastavuje, takže žádný extra problém bych v tom nehledala. Každopádně ale kojení by ti cyklus spíš prodloužilo, než zkrátilo, takže s tím bych to nespojovala.
Ad folikuly, nikdy nejsou prazdne, jen se pri OPU vzdy napichne, vysaje se z nej tekutina a ta bud obsahuje vajicko, nebo ne. To vse zalezi na tom, zda-li je vajicko zrale, nebo jiz davno neni po ovulaci uvolnene, nekde na ceste, ve vejcovodech. Kazdy cyklus vajicko dozrava ve stene folikulu, ze ktereho se postupne oddeluje, roste a az je dokonale zrale, volne se pohybuje uvnitr folikulu v tekutine, jako balonek. Paklize je nezrale, je jeste soucasti steny folikulu, je na nej prilepene a paklize dojde k predcasnemu odstati, neobsahuje tedy tekutina zadne vajicko. Kdyz dojde k odstati pozde, kdy je vajicko jiz uvolnene z folikulu, nekde ve vejcovodu, tak potom je tekutina take prazda.
@Anonym82 Ahoj, 25-26 je úplně v pohodě…dobrý je, když je aspon FF 10-12 dní a LF aspoň 12 dní..já měla po 25-26 v nějakých 25-30, předtím po 28 pravidelně, jenže pak jsem pišla o půl vaječníku a do pár cyklů zkrácení:( o dva dny.., po 30 se to změnilo na po 23-24, vyjímečně po 25-27.. nutno dodat, že u mě šlo o zkrácení druhé fáze cyklu, která z původních 12 se zkrátila na 10
„Ta neznámá“
@Anonym82 ja mivala 25-26 normalne, obcas i 24, u me byla kratka FF, 9-12dni, LF 15dni. Co vim, nic na tom neni, mam to tak co jsem vysadila HA pred sesti lety, ja teda kojila jen chvilku, prvnich par MS bylo delsich a pak zase 26 dni. Ted jsem po porodu jeste MS nedostala, tak nevim, co to udela. Jestli vubec neco prijde, v sobotu mam 40 a to moje mama prestala menstruovat uplne.
Já to tady čas od času pročtu. Nyní čekám na výsledek 12 IVF s intralipidy. jen už mi za 6 dní na neschopence přišlo 8 sms a včera telefonát 14 hodin po ET kdy jako příjdu do práce a zda si nemuhu udělat test o 4 dny dříve a dát vědět zda příjdu činikoliv. No a to, že mi volala staniční tak jsem se rozhodla buduhledat intenzivně novou práci, U lůžka dělám 19 let a je čas na změnu. Protože tímto svým chováním překročila hranice slušnosti pro mě. Věděla kdy jdu na ET sama si tím prošla má děti z 5 IVF. To co mi udělala i kolegyně v práci poslední noční. Bylo mi hodně špatně kolem 20 hod. jsem si myslela, že skončím na podlaze a v 22 hodin že budu
. Nebyla jsem scfhopná dát opiát a ráno řekla ještě 3 at jí jdu pomoci s ležákem a tahat ho /já přitom nemohla ta dobrá kolegyně to chápala. tak jsem netahala. No a od té druhé zlé mi vzkázala, že se bojím zodpovědnosti a že pokud nemohu nikoho tahat tak tam nemám co dělat. No a přesčasy ani nepočítám 23 až 64, hodin. Nechci je ale musím. Takže hledám novou práci více v klidu a hlavně volné víkendy. Manžel říkal, že už toho má také dost nebot za 4 jenhezčí měcíse v roce nebudu mít ani jeden volný víkend. Nemohu jet na chatu k rodině a být se svým mužem. Takže pokud by jste o nějaké slušné práci věděli dejte mi vědět. Díky
@zuzaanaa píše:
Děkuji za info, vrhnu se na to čtení. Doporučila mi tady tu skupinu kamarádka, že v jiné skupině ji pomohly k mimi. Jinak se zeptám, zaregistrovala jsem tu MUDr. Macháček z Olomouce, že je dobrý a specializuje se na nízké AMH. Stojí za to tam přes celou republiku jet? Klidně k němu půjdu. Nebo nevíte někoho v Praze? Ještě se zeptám, řešíte to s partnery? Ten můj to těžce nese. Děkuji za podporu.
Je to doktor Machač.
Jinak za sebe můžu doporučit v Praze CAR Iscare, Hulvert, Jaržembovská…
@Rozettka máš sz ![]()
@Mandlička taky bych ráda nějakou fajn „klidnou“ práci ![]()
@Rozettka Mi Dr. nic o tom neříkala, ale vím, že při kontrolním utz říkala, tak se podíváme, zda tam ještě je..a ptala se, jestli jsem necítila ovu bolesti… prý to tedy možné je… ale u mě se to nepotvrdilo.. Moc držím pěsti! A´t je krásné výstavní vájo a ať se krásně oplodní!