Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mallorka jmenuje se Leontýnka a je desne desne moc ublinkana, takze ji obcas reknu Bleontýnka ![]()
@marketabublina
to je dobrý.
Já se připravují na přirozený porod po císaři a mam strach
![]()
@marketabublina Markét, moc gratuluji k holčičce!
Ať už Vás čeká samá radost!! Naše malá taky házela gejzíry, ani jsem se nestíhala převlíkat.
Naštěstí se to časem zlepší!
@marketabublina Market, velká gratulace k holčičce. Užívej každy okamžik, ty děti bohuzel strašně rychle rostou. ![]()
Ahoj holky muzu se k vam pridat? v unoru to bude rok snazeni.mame za sebou iui a nativ s minimalkou, neúspěšně. moje AMH 0,7 je vubec nadeje? deti uz mam. pritel ne. jinak vse vysetreni v pořádku…i spermiogram…uz to vzdavam ![]()
@Martulinka78 Ahoj, to víš že je naděje! Tady se těhotní i s 0,1. To jsem měla dva roky zpět v době, kdy jsem otěhotněla s dcerou. A nebyla jsem sama s takhle nízkou hodnotou. Teď jdeme do druhého.
Jen to chce pevné nervy a trpělivost…a nějaké peníze..
@Dalva píše:
@Martulinka78 Ahoj, to víš že je naděje! Tady se těhotní i s 0,1. To jsem měla dva roky zpět v době, kdy jsem otěhotněla s dcerou. A nebyla jsem sama s takhle nízkou hodnotou. Teď jdeme do druhého.Jen to chce pevné nervy a trpělivost…a nějaké peníze..
Jj…jeste zkusime na jare iui a ivf uvidime…za jak dlouho jsi otehotnela s dcerkou? uzivate neco na podporu?
@Martulinka78 nejsem dobrý příklad pro to, za jak dlouho jsem otěhotněla. Měli jsme to komplikovaný a „vyžrali“ si kde co. Byla jsem předtím dvakrát těhotná, jednou ZT, podruhé chromozom. vada a vyvolávaný potrat.
Léčila jsem se s endometriozou, manžel měl problém se sprermiemi, já protilátky..
Ale dá se říct, že od toho potratu další snažení trvalo rok a půl do otěhotnění s dcerkou.
Brala jsem vše možné
, koenzym Q10, vitamín D3, kyselinu listovou, cvičila jsem hormon. jogu (tu jsem teda v době otěhotnění dost flákala). Ale hlavně si myslím, že čínská medicína - odvary (dr. zhang) a cvičení podle Mojžíšové - to jsem cvičila dost (vlastně jen jeden cvik, co mi doporučila fyzioterapeutka na prokrvování dělohy a vajčeníků). Snažení na dcerku zahrnovalo asi tři minimálky, nějaké iui, dvakrát nativ. Jo a taky si myslím, že u pomohla pětidenní kultivace embrya, protože třídenní se mi niky nechytlo (transferu jsem měla asi 7 s třídenními, prý pěknými, ale nic..)
IUI je určitě taky dobré - také jsem jednou otěhotněla.
Teď užívám nosifol, omega 3-6-9, vitamín D, Coenzym Q10 a piju čaje (právě teď ne od číňanky, to až po případném ET) Moc držím palce, ať se zadaří! ![]()
@Dalva čauky, taky cvičím Mojžíšovou a je to super.
Zaujalo mě jak píšeš o tom jednom cviku na vaječníky a dělohu.
Který to je?? ![]()
@Merieta ahoj
jak ležíš na zádech a mírně zvedáš pánev, podsazuješ a zatínáš, chvíli držíš, pak pustíš, položíš a znova a dýcháš u toho.
Je to perfektní i při bolesti a zatuhlosti dolní části zad.
@Dalva děkuji
já byla na rehabilitaci zatím jen dvakrát a tady ten cvik mě neukázala, ale znám ho z lázní.
Fyzioterapeutka říkala, že mě příště přidá nějaké cviky tak snad tam bude i tenhle ![]()
Ahoj vsem, tak jsem si take vyslechla svuj verdikt. Amh 0,1, fsh atd. jeste nevim. na utz na jednom vajecniku 3 folikuly, na druhem nic. Byl to trochu sok, ale co bych ve veku 39 take mohla chtit, ze.. Do IVF nejdeme, mozna do clostilu a IUI, kdyby nahodou. Spis s nicim ale nepocitame, jsme stastni za jednu krasnou zdravou dceru. Preji vsem tady hodne stesti ![]()
@adelka543 píše:
Ahoj vsem, tak jsem si take vyslechla svuj verdikt. Amh 0,1, fsh atd. jeste nevim. na utz na jednom vajecniku 3 folikuly, na druhem nic. Byl to trochu sok, ale co bych ve veku 39 take mohla chtit, ze.. Do IVF nejdeme, mozna do clostilu a IUI, kdyby nahodou. Spis s nicim ale nepocitame, jsme stastni za jednu krasnou zdravou dceru. Preji vsem tady hodne stesti
Jsem. vekove jako ty.amh 0,7.je to par dni co jsem sem psala s dotazem jestli mam vubec sanci. listopad iui nic, prosinec ivf neúspěšně no a je leden a ja nasla pozitivni testik…
@Martulinka78 dekuju za povzbudivou info a moc blahopreju
. Zvlast kdyz to slo normalne ![]()