Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj,driv jsem sem dost anonymne chodila…Holky,vcera jsem slysela rozhovor,jak jedna holka telefonovala s druhou a rikala,ze „ji to zabilo vajicka a.je ted jak v prechodu“,ale.nevim co…Co tim mohla myslet,nevite?Diky
„Ta neznama“
Mě napadá Endometrióza ![]()
Mám ovariální Endometriózu tak mě to napadlo jako první,ale je to jen můj typ ![]()
@Merieta to je mozne..tez me napadlo..ja slysela ale pouze o endometrioze v deloze a kolem…diky za tip..Jeste me napadla panevni zanetliva nemoc…ale to asi ne..
Jinak holky, někdo mi tady psal že krom nízkého amh má taky vysoké FSH jako já, nevím už kdo
a že si nechává zjišťovat fsh z krve a pokud má vysoké, nestimuluje. Ted jsem se domluvila se svým gyn.doktorem , že mi krev nabere jak dostanu MS, chci vědět jaké bude, ale dr. Machač z Olomouce mi toto nikdy neřekl, prý nikdy neví jak se tělo zachová, může se zadařit i když je fsh vysoké, že bude nějaké vajucho. Tak nevím, asi stejně začnu stimulovat i když bude vyšší, nevím
máte některá zkušenost???
@irennnka To je ale asi v případě, kdy se stimuluje injekcema s obsahem FSH jako Gonal, Menopur apod. Když se používá clostil, Femara nebo jiné antiestrogeny, tak to funguje jinak..
@irennnka taky mám vyšší FSH a teď se chystám si ho nechat po delší době taky přeměřit.
Tak si budeme držet palce, ať nám to vyjde nějak pěkně!
@irennnka já mám amh 0,01 a fsh nejak 78.9
na puregon i gonal žádná reakce, na pregnyl a clostylbegyt taky bez reakce
fsh se mění ale pořád skáče kolem 80-75 ![]()
@evelisi
Coze?
já amh 0,06 před rokem, fsh jsem měla 23, pak i 7, pak ale 28..proste to kolísá. A dlouho mi nikdo na hormony nebral krev tak si to chci zjistit. A ty jsi psala že budeš mít ket z DV ze? Vůbec žádné tvoje z tebe nedostali? ![]()
@Dalva
Takže myslíš že když beru jen clostil že je jedno jak je vysoké zrovna v tom cyklu fsh? Měla jsem na bývalé klinice i nejvyšší dávky Menopuru, fostimonu, cetrotide, luveris… V začátku teda vždy clostil, jediný úspěch z toho byl 5 foliku a 3 vajucha, jedno embryo a nechytlo se, od tebe doby buď žádná reakce na stimulaci s gonalem apod nebo teď dvakrát po sobě prazdne foliky
tak pak dej vědět
a jak stimulujes ty? Jaké máš amh a fsh?
@irennnka no to nevím, asi čím nižší, tím lépe na kvalitu vajíčka (vajíček), ale třeba to taky nemusí být pravidlem. U toho FSH jenom logicky, když už tak je vysoké a něco připíchneš, tak si toho tělo ani nevšimne.. Ale já jsem na injekce nereagovala ani s FSH 8. Já moc stimulovat nechci. Nikdy mi to nepomohlo, reakce celkem žádné. Dceru mám až z nativu. Ale přemýšlím, že kdyby bylo přecinej nižší, ještě bych jednou naposledy zkusila dopíchnout zbylý Menopur.. Poslední měřené minulý rok jsem měla AMH 0,3 a FSH 15. Ale předtím (když jsem otěhotněla s dcerou) jsem měla AMH 0,1. Také to kolísá..kolem té nuly.. ![]()
@Dalva
Takže máš holčičku ze svého? Z nativu? To je super, aspoň vím že to jde, já hodně zvažuju už DV, nějak na to už nemám psychicky. Teď dám jestu jednu stimulaci v pořadí třetí i s opu a pak už ti asi vzdam.
@irennnka Mám holčičku z vlastního vajíčka, z nativu. Snažili jsme se od 02/2011, malá se narodila 03/2017. Takže to cesta byla dlouhá a trnitá, ale stála za to! Mám za sebou ZT (s revizí a následnou infekcí dělohy,) 3 laparoskopie (endometrioza), 2 stimulované cykly IVF, jedno biochemické těh. po IVF, jedno těhotenství ukončené v 17.tt pro chrom. vadu. Nespočet IUI a asi asi 6 x ET z minimálek. To vše bylo než se narodila dcera.
No a teď se snažíme o sourozence. ![]()
@irennnka taky jsem už v r. 2016 byla rozhodnutá pro DV, ale řekla jsem si, že zkusím ještě přes léto ještě 3 x nativ.. a ten první vyšel. ![]()
@Dalva
Páni a já si myslela že už toho mám za sebou dost.. Máš můj obdiv že jsi to vydržela a bojovala, a nešla do DV, já jsem netrpělivý člověk, snažíme se už třetí rok, měla jsem za k biochemické tehu z toho jednoho embrya ![]()
@irennnka žádná stimulace nepomohla, vždy ukončeno po týdnu, vaječníky nereagovali. Jj máme DV a čeká mě KET.
@irennnka Je to těžké rozhodování, kdy ještě bojovat a kdy už to vzdát a jít do DV.
Tím, že jsem předtím dvakrát otěhotněla a jednu to těhotenství vypadalo nadějně a probíhalo normálně (a několikrát jsem měla ducha na testu a pak to dostala, takže asi taky biochemka), tak jsem pořád nějak věřila, že to prostě jednou vyjde. Ale už jsem to taky pomalu vzdávala a někdy jsem byla psychicky úplně na dně.
A zkoušíš to nějak podpořit přírodně, nějaké bylinky, cvičení apod. ? Promiň, jestli jsi to už psala, už se v tom trošku ztrácím a nestíhám dočítat.
Ahoj,driv jsem sem dost anonymne chodila…Holky,vcera jsem slysela rozhovor,jak jedna holka telefonovala s druhou a rikala,ze „ji to zabilo vajicka a.je ted jak v prechodu“,ale.nevim co…Co tim mohla myslet,nevite?Diky
„Ta neznama“