Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Wuhu85 Mam za sebou 4 ivf a 1 minimalku.. V Heliosu jsem byla jen jednou..
@Sim7 a už ste niekde otehotnela? Mňa by zaujímalo ktoré car okrem Heliosu je dobré. Ja u nich mám zamrazené vajíčka ale keď to neklapne tak na to kašlem a skúsim inde ale nie do nekonečna.
@Wuhu85 Ja kdyz sla po me prepalene stimulce na KET v nativu, tak tam byly 3 velke folikuly. Tenkrat jsem si rvala vlasy, ze jsem si nerekla o punkci tech foliku, napadlo me to az druhy den. Mladou doktorku to taky nenapadlo. Takze podle me ten dalsi cyklus muze byt lepsi. Ale nastudovano nemam.
@Petra Star Texl tvrdí, že by som mala ist do troch cyklov zase. Že keď pôjdem bezo tak budem mať zase prazdne ale že keď do troch mesiacov tak to bude mať ten efekt. Ale že ani nie dlhšie ako tri mesiace. Tak neviem prečo trvá na tých 3 mesiacoch. Na jednej diskusii mala jedna pani z Kanady ten istý problém a sla rovno na ďalší cyklus a mala 9 vajíčok. Síce kvôli veku už mala iba 1 embryo vporiadku po genetike ale predtým mala dve a nemala nič.
@ol030124 PGT je zbytecny risk poskodit vajicka. Pokud mas dve embrya, tak je i „levnejsi“ je zavest, casove to s ET taky vychazi podobne, protoze pri PGT se ET samozrejme nedelas a pak se ceka…
Ze se jednou nepodarilo nic neznamena, nekomu vyjde az treba 5. embryjko. Mne treba vyslo poprve druhe (po 2 IVF) a pak jsme mela asi 9 transferu, nez jsem otehotnela.
Dulezite je hlidat kvalitu embryjek a pokud jsou pomalejsi, dat drive KET nez odpovida jejich stari.
Zes mela malo vajicek… meli by ti taky zmerit, kolik mas antralnich folikulu 1DC (driv se 1DC delal utz skoro vzdy, ale asi se ukazalo, ze to neni tad dulezite a zenam je to pri krvaceni neprijemne, takse to uz skoro nikde nedela). Mne treba toto delali kdysi u Apo a objevili cystu a zrusili stimulku. A pak jednou v Cube, protoze jsem zrovna prisla na konzultaci 1DC, ale planovane to nebylo. Kazdopadne se pak spocitaji ty antralni folikuly, coz je pak max pocet toho, co lze stimulovat.
@Wuhu85 12 vajicek ve 43 letech porad neni zaruka uspechu. Asi lepsi ty dve v tvem veku. Je to velke zklamani, ja taky jednou mela 2 zrala z 7 folikulu, ale par taky nezralych a byla to chyba - brzy opu. Tvuj pripad to teda nebude. Taky je mozne, ze se jim to jen nepovedlo odebrat? Ikdyz tam to asi umi a delaji i proplachnuti - ha, ja byla parkrat bez narkozy, tak vim, jak to probihalo…
@Wuhu85 Tak ja nevim, jestli ty moje byly prazdne, nebo ne. Ten prestimulovany bylo 9 zralych, ale embrya jen 3 a nic… A takze jste neoplodnili ty rozmrazene? A ted teda cekas, co z tech dvou vajicek bude? Vzdyt to treba muze stacit. Pujdes na ET nebo KET, pokud neco bude?
@Petra Star PGT nie je zbytočný risk. A robí sa to len na hatchujucich embryách. Ak au slabšie embryjka tak sa nerobí nič. Aspoň v Heliose inde to ako píšeš robia na silu. Texl prišiel na odber osobne. Nemyslím si že tam bol problém. On mi hovoril te vlastne hľadali ale bohužiaľ boli len dve.
@Petra Star Kombinujem to. Rozmrazila som nejaké a plus k tomu čerstvé. Tak tie výkony platím len raz. Tak uvidím čo s tým mrazenými…
@Wuhu85 Tak pokud se PGT udela jen na hatchujicich, tak mozna, ale tech zas neni tolik.
Ja bych ted jeste vydrzela 3-5 dni, jak se budou vyvyjet. Ja taky vzdycky po takove studene sprse planovala, co dal, ani necekala, jestli se povede. Ale treba nemusis a bude to dobre. Ty chces vice deti nebo jedno? Ale asi bych se ted soustredila hlavne na to prvni, ikdyz pak samozrejme starsi budes.
@Petra Star Chcem mať dve preto som ešte plánovala ešte druhý cyklus. Ja neviem asi som príliš negatívna a vidím všetko čierne. Len je tam toľko premenných že úspech je asi fakt zázrak..
@Petra Star To je prave ono, clovek sbira zkusenosti.. Take bych zpetne delala par veci jinak ![]()
@Wuhu85 Urcite se brzy dockate😊 Kor kdyz kombinujete.. Ja mam na PGT stejny nazor jako Petra.. Meli jsme embryo ukazkove po PGT a nic… A i jsme ho prevazeli.. a uprimne, rikam si, treba bych byla tehotna, nebyt PGT..
Ja videla // jednou, prirozene.. bohuzel to skoncilo biochemkem.. proto ted zkousime iui.. Rikam si, ze se stal zazrak jednou, proc by se nestal podruhe..
@Wuhu85 Ale ne.. to je přirozene po
tom celem procesu, hormonech a tak. Ja treba minuly tyden byla “cista” = zadny hormony.. jen teda kortikoidy.. A citila jsem se zase normalne… A v nedeli jsem nasadila tablety a zase nic moc ![]()