Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Wuhu85 Ja bych rekla, ze meni menopurem a menriofertem neni rozdil oboji je lidsky menopausalni gonadotropin (vyrabi se z moci menopauzalnich zen). https://en.wikipedia.org/wiki/Menotropin Je to jen jiny vyrobce.
Pergoveris je Folitropin alfa a lutropin alfa a vyrabi se nejak sloziteji (vajecniku krecika). Pergoveris je vyrazne drazsi nez menopur/meriofert a taky ma jiny pomer FSH:LH hormonu.
Myslim, ze pokud se vajicka uz oplodnila, tak uz budou rozmrazena v pohode. Je otazka, jaka vajicka zamrazili, treba nebylo vse poradne zrale, proto ten odpad.
@ol030124 Minimalka se obvykle dela prvnich par dni tabletkt (napr. femara) a ke konci se pripichuje 75 IU FSH/LH. Ale lze i pichat od 2DC FSH/LH, jen v mnozstvi, ktere ma tvuj cas definovane jako minimalku (je to jen o penezich).
@Petra Star Ja som so si to tiež myslela a nie je to rovnaké. Potvrdilo my to viacero žien, že mali horsie vysledky z neho. Tie vajíčka môžu byt tak mrazenim oslabené že tie mitochondrie majú malo energie na delenie. K tomu slabé spermie a už to ide…No uvidíme moji bojovníci čo vytvoria. Ja som už kľudná a hľadám iné centrum. S Heliosom som skončila.
@Wuhu85 Zkus verit.. ta ceste je dlouha a tezka.. mas slusny zaklad.. 5 emryjek… Kdy ti budou volat, jak se jim dari? 😊
Ja jdu v pondeli na ultrazvuk pred dalsi inseminaci.. jsem zvedava, co tam bude.. a hned nas objednam na konzultaci, kde zaplanujeme dalsi pokusy ivf.. Jsem sama zvedava, co lekar doporuci..
@Sim7 áno som príliš negatívna a naštvana🤦🏽♀️Zajtra budem volať, bude deň 3. To by malo ukázať aké sú moje vajíčka a potom sa zapája spermia že? Ja verím mojim bojovníkom nie sme žiadne slaboty😃 ☝️
@Wuhu85 píše: Více
Ono se říká že co odpadne třetí den, tak za to můžou spermie, ale opravdu je potřeba i silné vajíčko, který tu spermii potáhne. Takto mi to vysvětloval doktor.
Máš pět embryií to je super skóre. Co bych za to dala!!! Mně už doporučují DV… ![]()
@vbg ja viem tak že do 3 dňa je vajko a od 3 dňa spermia. Takže mi povedia ráno ako to je 🙈tie tri rozmrazene sú mladšie ale to je otázka. Embryologicka sa tvárila nie dosť nadsene. Asi tomu nedáva veľkú šancu ale ja si tiež myslím že moje vajíčka to riadne poškodilo. Veď z 8 oplodnili iba 3. A hovorila že jedno na začiatku už bolo také že to napichli ale asi hneď odpadlo. Takže neviem kde urobili chybu alebo jednoducho ten mráz ich tak poničil. Takže pri tých mrazených by ro bol zázrak. No a moje dve zlate to vôbec neviem ako to dajú. Predsa mi je 38. Inak dnes som sa rozhodla že z Heliosu idem preč. Ma sklamali. Kam chodíte vy? Už nemáte vôbec žiadne vajíčka?
Tak od 35let rapidně klesá kvalita vajíček. A vždy jsou lepší čerstvá než zamrazena. Možná kdybyste mrazila do 30 let tak kvalita bude dobrá.
Tak já doufám, že ještě nějaká vajíčka mám, ale je jich málo a už taky nejsou zrovna kvalitní. Taky mi odešel jeden vaječník. Proto navrhuji DV, abych se netrapila a neplatila další cykly s nejistým výsledkem.
Já jsem teď v Reprogenesis u Štelcla. Jinak jsem byla v HELIOSu, v Unice a v Olomouci.
V Heliosu máte záruku špičkové laboratoře, mě se tam nelíbil ten přístup - pásová výroba.
@vbg o tom Štelclovi už niekto písal že je dobrý. Je tuším aj v Reprofite jeden menovec. Boli ste aj u Machaca? Ja zajtra zavolám do Olomouca a mám termín s Reprofitom v Brne. Máte nejaké skúsenosti s tými klinikami?
Tento Štelc je v Reprogenesis.
U Machače jsem právě byla a mám z toho popravdě docela trauma, ale netvrdím že to není dobrý lékař…ke mě se nechoval vůbec hezky. Nicméně IVF jsem tam podstoupila a odešla pryč.
S Reprofitem zkušenost nemám. Slyšela jsem chválu na Mudr. Franka.
@vbgNa toho Stejcla som tiež počula dobrú spätnú väzbu. Tak toho Macháča ospevujú ale ja už mám dosť toho že niekto ma ego ako republika. Skôr nejakého normálneho doktora.
Ano to jste přesně trefila. Machacovo ego sahá až do nebeských výšin. I přesto že jsem mu řekla že na dlouhý protokol spatne reaguji mi ho dal…nezajima ho nic. On je doktor on vás léčí.. samozřejme bez reakce…
Tak zkuste ten reprogenesis. Stelc je fajn. Můžete mu říct cokoliv, nechá vás mluvit, zajímá ho i co jste vše podstoupila. Přišlo mi to na takové uvolněné, troufám si říct kamarádské vlně.
Příspěvek upraven 15.03.24 v 00:27
@vbg Tak to môžem ostať u Texla to je to isté😂Ja potrebujem lekára s ktorým dokážem spolupracovať a nie že vysolim pol milióna a on akože mi nariadi že čo.
@Wuhu85 poslala jsem vám zprávu.
No tak to byste špatně pochodila kdybyste si dovolila Machacovi do toho kecat… ![]()
Tak z rozmrazených to nedalo ani jedno bohužiaľ. Dve čerstvé sa vyvíjajú zatiaľ normálne.