Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Petra Star To už je ta moderna metóda. Moje to proste nedali no. A nie som jediná. Je to na úkor kvality tak možno už mali horšiu kvalitu ja neviem a nemyslím si te to niekto vie. Tak teraz čakať.
@Wuhu85 Ten zbytek to nejak zvladne, 5 neni spatny pocet. Priste bude treba podobny vysledek a to uz je velmi dobry zaklad. Nemas jeste stara vajicka a to se pocita nejvic.
@Petra Star Ďakujem ti za povzbudivé slová. To zvládnem, aj hormony robia ešte veľa. Teraz so oddýchnem a budem to riešiť neskôr. Jeden cyklus ale ešte budem musieť dať. A potom sa uvidí no.
@Petra Star Prosím, ta podľa mňa u man bola chyba Meriofert. Predtým som mala Menopur a nebol problém. Som čítala na rôznych fórach, že to niektorým ženám robí. Ja sa na budúci cyklus posnažím Texlovi povedať aby my zmenil dávkovanie. Ale neviem či to prejde 🙈
Ahoj holky, nabídl některé Machač stimulaci 2v1? Mám amh 0,2 a vaječníky tomu odpovídají. Moc jsem nepochopila, jak ta stimulace probíhá? Asi že to budou dvě minimalky ve dvou měsících? Nemáte některá zkušenost?:)
@Wuhu85 píše: Více
Já ji uplně nechci. Minimálka byl návrh lékaře na příští stimulaci, když jsme řešili co dál.
Tak teď spíš sonduji, zda to tedy zkusit a nebo ji přesvědčit, že zkusíme ještě jednou normální stimulaci… ![]()
Měla jsem Meriofert a neměla jsem myslím žádný problém.
Vždyť máš 5 kousků, to není vůbec zlé. Je to super.
Pochopila jsem správně, že vše budete testovat a mrazit?
@Petra Star píše: Více
Prosím tě, co je NIPT? Vývojové vady? Něco míssto odběru plodové vody?
To právě zminovala dr, že má vyzkoušené, že někdy minimální stimulace mívají kvalitnější vajíčka…Fakt nevim. Ale zase když to nezkusím, tak nemůžu říct tak nebo tak.
A mám ještě měsíc na rozmyšlenou.
A zatím vůbec nevím čím konkrétně chce stimulovat, kolik a jakých léků, je to jen úvaha.
Mmch bývá to také vše v injekcích?
@ol030124 Ja mám zatiaľ 5 embryi prvý deň. To je ešte skoro sa radovať. Poslednú stimuláciu som mala dve vajíčka ale tie musia byt zlaté. A tri mám z mrazených do toho nedávam veľké nádeje lebo ich poškodilo mrazenie evidentne.
@vbg To je otázka do publika. Ale si myslím, že on používal Menopur čo je super ale keďže nie je na trhu už tak ako náhrada dáva Meriofert čo u mňa nefunguje
No právě se divím protože Texl dával vždy pergoveris+diphereline. I já to tak měla před dvěma lety.
Menopur má výpadek? ![]()
@vbg No on to dáva asi z nejakého dôvodu takto. Áno v CR vôbec nie je ani nebude. Slovensko ma tuším výnimku.
A z jakého důvodu nevíš? To je teda na prd! Taky na něj dobře reaguju. Ale meriofert by měl být stejný. Stejný poměr lh:fsh.
Ten odzkoušeny zatím nemám.
EDIT: už jsem si to vygooglila
@vbg Tak mal by byt rovnaký, ale reagujem nanho zle. Ale tiež mi bude tvrdiť že je to rovnaké. Ale mala som 5 folikulov, 3 prazdne