Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
psala jsem sem v lednu, že mi paní doktorka při AMH 0,78 (naměřeno v únoru 2024) řekla, že otěhotnět by bylo jako vyhrát ve sportce a že i při IVF by to byl zázrak. Všechny další hodnoty jsem měla v pořádku, je mi 36. Tak píšu update - aniž bych to tušila, když jsem se psala, tak jsem byla těhotná (leden 2025 - kdy jsem byla u lékařky a tvrdila, že určitě neotěhotním a už jsem těhotná v tu chvíli byla). Sice to nakonec nedopadlo (anebryomola), ale mluvila jsem pak se třemi dalšími gynekology a všichni se tvrzení paní doktorky zasmáli a říkali, že hlavní je, že i když to nedopadlo, tak jsem otěhotněla a očividně teorie a praxe jsou dvě rozdílné věci. Našla jsem si nového lékaře a ten mě vyslechl a byl v klidu, že nic není nemožné. Pak mě šel prohlédnout a byl celkem v šoku (šlo to vidět na jeho výrazu a jak mluvil), protože mi řekl, že on tedy vidí všechno v naprostém pořádku, že vše funguje jak mám a i když jsem byla pouze tři týdny po revizi, tak jsem měla dobrou sliznici a folikul 20mm, takže mi řekl, že se klidně můžeme snažit. Teď jsem měla první ovulaci po porevizní menstruaci a v červnu mám zavolat a budeme měřit, žjišťovat jak probíhá ovulace a pak teprve se budeme bavit jak postupovat dál (první lékařka toto vůbec neřešila, i když je to základ), budeme znovu dělat hormonální profil. Takže určitě není nic ztraceno ![]()
@Charlie1121 Tak ja mam amh asi 0,3 nebo nizsi (mereno v listopadu). Dnes mi odebrali 4 zrala vajicka. Zalezi na lecich a stimulaci. Kdyz jsem mela 4 roky zpet stimulku, odebrali 5-6 vajicek..
Doporucuji TCM a vitaminy..
@Sim7 píše: Více
Co znamená TCM a jaké vitamíny? Děkuji, ať se daří…
TCM je tradicni cinska medicina.. nikdy bych na to neverila, ale pomaha to.. akupunktura a rozne odvary a tablety..
Z vitaminu uzivam fertipronu, q10, zelezo, magnezium.. uz jsem to omezila. Pak melatonin..
@Lili363 Jojo, mě bylo 37, už jsem po jednom dítěti měla a druhé nešlo. Na Repromedě jsou každopádně kouzelníci a povedlo se to i při nízkém AMH.
Vše probíhalo hladce a o všem jsem byla informována, což se mi líbilo, že jsem věděla o všem a nebyla nervózní.
@radkakocorkouva1 píše: Více
Děkuji za podporu a jiné potíže jsi neměla, jen také nízké AMH? Je blbé, že už mám skoro 42, ale jinak naprosto zdravá.
Zdravím, moc gratuluji. Myslela jsem na tebe. 4 je super výsledek 👍 🤗
@B. H. Dekuji moc! Jsou to vzdy nervy.. Zatim vim, ze se vsechny oplodnili.. Posledni kolo mame asi v srpnu ci zari.. Co ty? Mi prijde, ze jsem po kazde stimulaci vic a vic vyrizena..
Dnes máte 3.den?
Já se chystám na poslední stimulaci v srpnu. Bohužel mám rozhašený hormony (jestli to nezpůsobil decapeptyl). Mám krásně zubatou BT. Zkusím to do srpna napravit. Teď tu někdo nedávno zmiňoval Podhornou, a i když nejsem na bylinky, tak jsem si to koupila a teď cucám tři panáky denně
Přemýšlím taky, že bych se vrátila k letrozolu, ale když to bude poslední IVF, tak už je to možná jedno.
Melatonin prý ovlivňuje možnost přirozeného početí (teď si nejsem jistá, zda neovlivňuje negativně ovulaci), tak si ho dávám, jen když se potřebuji vyspat.
Jinak dnes jsem dostala krásnou zprávu, z poslední stimulace jsem měla tři embrya, do 6 dne došlo jedno a je euploidní ![]()
@B. H. Gratuluji, to je krasna zprava!!!
My jsme dnes 4.den a budou volat zitra, mam celkem nervy…
Urcite zkus 2-0-2 letrozolu.. po celou dobu, fakt to funguje…
My nakonec do genetiky nesli. Zvazime ji na posledni pokus, ktery bude v srpnu, pripadne v zari, kdyz by do toho neco vlezlo.
O tom melatoninu jsem cerla, ze zvysuje kvalitu, tak ho uzivam.. ve cemene kazdy de n..
Díky!
Ja už právě brala letrozol 2-0-2 v předchozím caru a dopadlo to neslavně. Ale myslím, že to bylo spíš nízkou dávkou meriofertu (75iu) a tím, že jsem nebrala ty správné doplňky stravy důležité pro kvalitu vajíček.
A ty jsi pak měla orgalutran proti prasknutí f.?
Zítra držím palce✊ 😁
@B. H. Ano, davam ho i si o nej rikam.. tentokrat dvakrat.. minuke 3 x.. Meka jsem ted jedno vajicko “prezrale”.. tak asi zabral🤣 Takze celkem bylo pet. Zitra se dozvim vysledek..
Mela jsem k tomu pergoveris, chce to alespin 150..
@Charlie1121 Ahoj Charlie, líbí se mi, že stále oplýváš tak úžasným pozitivním přístupem a nadhledem, to je naprosto báječné!
Jsem rada, že ses již z revize vzpamatovala a naskočila jsi do dalšího plánovacího procesu s různými vyšetřeními. Doufám, že u nového lékaře budeš spokojená a vsechno ti dobre dopadne. Je urcite dobre se pro začátek zaměřit s ob. gyn. na tu folikulometrii a zjistit, jak probíhá ovulace. Další důležity krok je ten hormonální profil a nove Amh. Pokud budou vysledky těchto vyšetření dobre, tak opravdu nic neni ztraceno. Preji ti, aby ti to vyšlo. Jsem vlastně jen o rok starší nez ty a taky si žive vzpomínám, jak jsem se začínala ve 35 letech snazit a neslo to, taky jsem naběhla k OG na folikulometrii a pak do Caru na Hp/Amh, protože u nas OG toto vyšetření nedělá. Ty třeba nebudes Car potřebovat a zvládneš to jen s pomoci Og. Každá to mame jinak…
Ja, po rok dlouhe ceste, ve 36 otěhotněla hned po prvním Et a letos ve 37 se mi narodilo vytoužené děťátko, jarní miminko
Je to vsechno náročné, ale užívám si to. Tak držím moc palce, at se taky brzo sveho pokladu dockas
měj se hezky