Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22
4.5.25 15:21

@Sim7 držím palce! Ja mela taky Pergoveris, sice 300, ale vajíček na moje AMH bylo celkem dost. My ted budeme zkoušet KETy no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
4.5.25 15:26
@Sim7 píše: Více

Mohu se prosím zeptat, jak ti zjistili ty NK buňky? Me dělali na alergologii tu základní reprodukční imunologii. Ovaria, zóna pélucida a mám tam i NK, ale tohle je asi něco jiného, víc specifickeho, vid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
4.5.25 16:53

@Eliskaa29 Rozsirenou imunologii delaji jen reprodukcni imunologove.. CAR dela zaklad. NK bunky proti trofoblastu mi zjistili, ale bohuzel CAR toto neresi.. Pak mi odebirali i vzorek z delohy, tam bylo vse v poradku….
Pak to druhe se jmenuje KIR/HLA-C…
Prvne testuji zenu, to mi vyslo, ze jsem KIRAA.. coz je spatne, nebot mam imunitu, ktera prehnane reaguje i proti embryu.. pak testuji partnery, to nam vyslo, ze jsme HLAC1 a partner HLAC2… je to spatna kombinace.. Pokud se nekomu dlouhodobe nedari, tak to muze byt timto.. Bohuzel v CR to resi kratce :-(
Toto jsem skopirovala ze stranek Europe ivf:
Testování KIR a HLA-C pomáhá odhalit, jestli embryo dokáže svými povrchovými antigeny zapnout v děloze buňky zodpovědné za správný proces uhnízdění. V opačném případě zapůsobí embryo jako vypínač a proces implantace se buď nespustí vůbec nebo proběhne chybně a následně dojde k potratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
4.5.25 17:15

@Sim7 Držím pěsti, ať Vám to vyjde, já přesně takhle sama načítala vše. Byla jsem i na NK buňkách z dělohy bez narkózy, což byl masakr, ani v porodnici nevěděli o čem mluvím. Imunologii hodně lékařů podceňuje, ale když jsem četla diskuze, tak prostě u hodně lidí to problém je. Já tedy ve Vašem věku šla cestou minimálek a nakonec to vyšlo. Postupně nám přišlo, že čím větší folikl píchaly, tím lepší bylo vajíčko. Prostě je to alchymie. Rozhodně to není jen tím, že jsme staré, což je nejjednodušší říct jako důvod neúspěchu. Když to čtu vidím, že tomu dáváte opravdu 1000%. Zasloužíte si úspěch. :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
4.5.25 18:00
@Sim7 píše: Více

Moc dekuji za vysvětleni a držím palce ✊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
4.5.25 18:35

@jahoda222 Dekuji moc! Mam tez nasledovsno ze cim vetsi folikul tim lepsi a tak..
Cekaji mne posledni dve stimulace, vic uz nemuzu.. Verim, ze nam to nakonec vyjde..

Delali jste genetiku embryi? My parkrat ano, ale ted jsme uz zmenili nazor a nechceme do nich zasahovat.. a vic je oslabovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
4.5.25 20:40

@Sim7 Určitě to má souvislost, jediná dvě vajíčka ze kterých byla potom embrya, která se chytla byla z foliklů, co jsme mysleli, že nevydrží do punkce. Určitě je to častý důvod neúspěchu, že se punkce dělá brzo. Tělo prostě ví, kdy vajíčko pustit, lékař to vždy neodhadne. Genetiku jsme nedělali. Zkrotili mi imunitu, takže jsme dělali a vkládali třídeňátka, co to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
5.5.25 21:50

Holky a jak se pozná, že je špatná imunita tam uvnitř? To asi nebude náznak, že je člověk pořád na hromadě.
Jinak jsem objednaná k panu MUDr. Petr Vrublovský z ivf clinic skrz termíny, pan MUDr. Štěpán Machač má strašně dlouhé ty objednací doby a já už nemůžu ztrácet čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
6.5.25 19:13

@Lili363 Ll Já třeba nebyla téměř nemocná. Za to, když mi imuno oslabili chytla jsem vše. Jinak u mladších časté potraty a u starších už embryo není údajně tak kvalitní, takže se ani nechytne. Imunita ho zabije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
6.5.25 20:30

Ja jsem tez furt zdrava.. Bylo mi receno, ze vyhodou je, ze asi nedostsnu rakovinu a kdyz jo, tak se pravdepodobne vylecim.. Ale na otehotneni je to problem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.5.25 20:52

Ahoj holky, mela bych prosbu. Chystáme se na první KET. 10 DC folikul 20 mm, sliznice 7 mm, brali mi krev na progresteron, a ten vyšel prý OK. Večer jsem mela píchnout ovitrel, a od 12 DC brát utrogestan a 17 DC KET. Ale ted všude čtu, ze jiným holkám brali progresteron jeste den před KET. Me nic takoveho neřekli, jenom ze mam přijít s plným močovým měchýřem. Je takovy postup správný, ze uz progresteron kontrolovat nebudou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
6.5.25 21:37

@Eliskaa29 Mně ho nekontrolovali nikde nikdy.Jen první odběry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.5.25 21:55
@jahoda222 píše: Více

Dobre, diky moc, tak je to asi běžný postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
6.5.25 22:41

@Eliskaa29 Idealne by ho nabrat meli.. Bohuzel to malokdo dela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
6.5.25 23:07
@jahoda222 píše: Více

To jsem tedy zvědavá, co ze mně vydolují, achjo…děkuji :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...