Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Sim7 píše: Více
Jj, uplne stejny. I den opu byl ve stejny den.
Ja spis si myslim, ze jsem mela dat na tebe a posunout to na kveten. Mela jsem na prvnim utz 6 foliku a tri na kontrole meli 8 mm. Takze do opu uz nic moc nenarostli. Asi nereagovali😔
Mela jsi nekdy protokol s decapeptylem? ![]()
Ma byt snad setrnejsi k vajickum…
@B. H. Ja ho mela jednou, ale pro mne byl nejhorsi.. ale ten cyklus bylo vse divne, krvacela jsem i treti den stimulace.. mela jsem to tehdy stopnout..
Kazde telo je jine, ja vim po nezdarile zkusenosti, ze je lepsi udelat delsi pauzu 3 cykly..
Posilali jste na genetiku?
Ja si rikam, zda neobmenit leky.. aby si na ne telo nezvyklo😃
@Sim7 píše: Více
Ano, sice mi to dr. tak nejak rozmlouvala, ale zase nijak vehementne, takze jsem poslala na pgt.
A tak mas na mysli nejakou konkretni zmenu s tema lekama?
@B. H. Mam pergoveris, ale premyslim tez, abych reagovala, premyslim, ze bych ted zkusila jine leky. Ale urcite kratky protokol.. na nej reaguji celkem fajn. Dlouhy se uz bojim.. a ten tvuj, s tim nemam dobrou zkusenost.
Minule jsem mela celou dobu letrozol 2-0-2 a pergoveris 150 a myslim, ze zafungoval dobre. I tak ale odsali dva male, cca nereagovali.. Promluvim si s lekarkou.. navrhnu i zvednout leky..
Ahoj holky, za 2 měsíce mi bude 42 let, máme 6-letou holčičku, snažíme už 3/4 roku o druhé a po nedávném odběru krve mi bylo sděleno 0,01 AMH a FSH taky nemám ideální, ač se to bojím vyslovit, ale říkám si, že je po všem. Máte některé zkušenost? Domluvily jsme se s gynekoložkou na 2 měsíčním Clostilbegytu a potom IVF, strašně se bojím kruté reality. Čím to celé podpořit, kyselina s aktivním folátem tu beru už dlouho, budu brát Gynex, pít čaje…více nevím
Děkuji.
Ahoj, napíšu sem svou zkušenost, třeba to někomu pomůže. Teď je mi 42 let, před asi rokem a půl jsme se s manželem rozhodli zkusit další dítko. Nechala jsem si v soukromé laboratoři změřit AMH, vyšlo tristních 0,04. Šli jsme se tedy poradit ohledně IVF, udělali mi další měření AMH, to vyšlo ještě hůř 0,03. Verdikt byl, že přirozeně už počít nemůžu, přes IVF šance 5 %. Řekli jsme si, že to aspoň zkusíme. Než bylo hotové základní genetické vyšetření, otěhotněla jsem přirozeně, v 7. týdnu jsem bohužel potratila. Pak jsme tedy zkusili IVF, dostala jsem nejvyšší dávky hormonů kvůli věku a nízkému AMH. Moje tělo ale vůbec nezareagovalo a nevytvořilo jediné vajíčko. Přesně po roce jsem si nechala znovu změřit AMH, abych viděla, jak rychle klesá. Stejná laboratoř, stejný test a vyšlo 0,1. Takže není pravda, že může jen klesat… Po potratu a IVF jsem měla úplně rozhozený cyklus a doktorů plné zuby. Takže jsem začala užívat jen bylinnou kůru na harmonizaci cyklu od paní Podhorné z Naděje z Brodku u Konice. Chtěla jsem prostě jen klid a aby moje tělo zase fungovalo. No a cyklus se mi srovnal víceméně hned a to tak, že jsem teď na konci 4. měsíce
Takže nevzdávejte to, lékařů si samozřejmě vážím, ale vždycky nemusejí mít pravdu.
@Moravacka2025 dobry den, prosim kolik kur jste absolvovali? Rada bych jsi vyrobky objednala, staci 1 kura podle nabidky pani Podhorne na jeji webu? Mam stejny problem, rozhazeny cyklus po ivf..
@Adela373 Dobrý den, jen jednu kúru jsem brala a krásně se to srovnalo.
@Moravacka2025 píše: Více
Ahoj, já mám cyklus vcelku ukázkový a tak jsem vůbec nepozorovala, že tělo uvnitř tak zestárlo…pomůžou i nějaké bylinky na zklidnění mysli a rozpoutání se toho určitého dění uvnitř? A nabízeli vám po vyšetřeních i dárcovská vajíčka nebo jakou formou probíhalo IVF? Gratuluji, že tě to tak nabilo a můžeš se těšit ![]()
Ahoj, měli jsme jit na první KET, ale z důvodu Velikonoc jsme to stopli. Dohodli jsme se s doktorem, ze nám naplánuje alespon styk(kdyby náhodou). Minulý týden jsem si píchla ovitrell a ovu mela byt ze soboty na neděli. Dnes po týdnu v noci mě probudily šílené bolesti v pravém podbřišku, taková ostrá bodavá bolest (podobná ovulačním) až jsem si myslela, že pojedeme s manželem do nemocnice, protože jsem si myslela, že se jedná o akutní slepé střevo, nemohla jsem ani jít. Bolest však asi po 20 minut zmizela..nevíte co to mohlo být? Napadlo mě taky ted, jestli mi nepraskla cysta? Mam s tim jit zítra raději k doktorovi?
@Anonymní píše: Více
Jestli te uz nic neboli, tak bych uz nechodila.. Jestli to byla cysta, tak by to mohl videt na ultrszvuku i pozdeji.. A treba se zavrtavalo🙂
@Lili363 Ahoj, taky mám normálně pravidelný cyklus včetně ovulace, takže jsem nechápala ty výsledky. Dárcovské vajíčko nabízeli okamžitě, že u mě IVF už nebude fungovat. To měli pravdu… Proto jsme zkusili jen jednu stimulaci, když neuzrálo ani jedno moje vajíčko, nechtěli jsme to opakovat. Zklidnit mysl mi moc nešlo a to už doma mám jedno hodně aktivní dítě, takže touhu po miminku nemám až tak silnou. I tak to bylo psychicky náročné, nedá se myslet na nic jiného. Pak jsem si řekla, že musím hlavně srovnat tělo a duši, radši jsem si zamluvila štěně a začala se připravovat na pracovní rekvalifikaci, no a najednou to bylo. Asi musí člověk vědomě zaměstnat hlavu, ale vím, jak je to těžké.
Ahoj, asi to taky nosím dost v hlavě a teď ty špatné výsledky a dalo by se říct-krutá realita mi pomohla akorát k tomu, že na to myslím ještě víc. A jak říkáš, tím, že mám už malou, tak to není tak stavově šílené, vždycky mě rozptýlí a jsem vděčná, že ji mám, možná už tenkrát to bylo o náhodě po 11 měsících, kdy už jsem měla s doktorkou rozjednané, že to více začneme řešit a v té fázi jsem otěhotněla a to mi dokonce zjistili bakterie-chlamidie (brání otěhotnění) a jakmile jsme měli zahájit léčbu, tak jsem i přes ně otěhotněla, teď si člověk může jen kopat, že nezačal přemýšlet dřív, asi do jejich 4 let mi malá stačila, ale teď hlavně pro ni, bych chtěla sourozence. Gratuluji ti, že se vám to povedlo
A prosím tě, na kolik vás vyšla ta léčba? Ty darovaná to je velká otázka a zatím jsme v začátku řešení a na kliniku půjdeme později ![]()
Nikdy jsi neměla žádné potíže, jako záněty a horší věci k tomu? Všechno ti šlo taky tak uvnitř hladce celé ty roky? Já mám tedy myom, který vznikl asi před 1,5 rokem, roste tak normálně, ale gynekoložka mi říkala, že by neměl bránit, je na úplně jiné straně, tak neškodí, ale věř tomu
To si právě ani žena neuvědomí, jak lehce vše může klesnout…
@Lili363 Za hormonální stimulaci jsme zaplatili 10 tisíc. Darovaná vajíčka jsme nechtěli. Žádné větší potíže jsem nikdy neměla, občas zánět nebo kvasinky, ale nic zásadního. Myslím, že kdybych se nenechala vyšetřit, mohla jsem mít dítě daleko dřív. Výsledky mě akorát vystresovaly a stejně ani neodpovídaly realitě.