Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jaky Vas názor? Syn (5 let) jde 3.4. na rutinní operaci. V nemocnici budeme prý asi 3-4 dny.
Nicméně cca 27.3. bych mohla jít na transfer. Dali jsme si pauzu několik měsíců a operaci furt odkládají a já bych na transfer už chtěla. ![]()
Bojím se, že se samozřejmě budu stresovat a kvůli tomu se embryjko neuhnízdí. To samozřejmě nevíme nikdo. Ale je to hodně nerozumný jít na transfer před operaci? ![]()
@Eliskaa29 Kolik jsi platila? Pergoveris je jeden z nejdrszsich leku, ale i ja mela ted hezky vysledek vzhledem ke vsem parametrum.. Pristi cyklus tez budu chtit pergoveris.
@Lucie58 Samozrejme by zena mela byt v pohode, ale nekde jsem slysel v rozhovoru, ze tehotnely i zeny v koncentracnich taborech a tak, ze spis zalezi na embryu nez na stresu… Ja bych osobne pockala, zalezi jak moc to citis.. urcite si tim neuskodis.. ale kdyby jsi otehotnela prirozene.. tak to neresis..
@Sim7 píše: Více
Jenom za ten Pergoveris tak cca 22 tisíc. Dnes jsme se dozvěděli skvělou zprávu, ze našich 8 embryíi stále ve skvěle kondici (4. Den). Zitra nám řeknou finální počet a kolik chceme zamrazit. Nechám vše, co půjde.
@Eliskaa29 Krásny výsledok. Budete aj testovať či idete rovno na čerstvý transfer?
@Wuhu85 píše: Více
My chceme KET. Na to testování embryi mi MUDr řekl, ze zatim zbytecne, ze doporučuje starším párům, tak mu budu věřit. Nam 35 + 38 let. Ale ještě uvidíme, co si domluvime zítra, to už bude finální.
Moc díky. Tobě samozřejmě též držím palce 🍀
@Eliskaa29 Mate krasnou urodu. Ono snad ten pergoveris necim vylepsili😆
@Sim7 píše: Více
No meriofert a pergoveris se lisi pomerem fsh:lh. Tak treba nekomu vyhovuje to a nekomu ono ![]()
@B. H. Presne.. memu telu vyhovuje pergoveris vic.. ono to neni jen o pomeru fsh a lh.. Chce to zkouset..
@Sim7 Pergoveris je získaný z čínskych škrečkov, Menopur je získaný z moce menopauzalny žien a Meriofert je získaný z moče tehotných žien. Podľa mňa je pergoveris drahy kvôli tomu peru hlavne. U starších žien sa odporúča FSH s vyšším podielom LH na kvalitu vajíčok. Každá sme iná a reagujeme inak. Viac vajicok, alebo viac embryii neznámena vždy vyššie percento pôrodov. Každý mesiac mame iný cyklus, inú zásobu. Je tam obrovský faktor laboratória. Ja sa už nedivam vôbec na počty už. Mala som 5 embryii a nič z toho zatiaľ…ja už beriem počty a štatistiky a j vysledky s veľkou rezervou. Niekedy stačí jedno embryjko na dieťatko a niekedy z 10 embryii nie je absolútne nič.
Je to tak jak pises.. My nakonec máme tedy 5 embryí nejvyšší kvality, ale ještě to bohužel neberu vůbec jako jistotu k otěhotnění, když čtu tady ty vaše zkušenosti..😏
@Eliskaa29 ta variabilita je fakt obrovská a je tam toľko faktorov ktoré do toho vstupujú (imunita, endometrioza, transfer, manipulácia s embryom a tak ďalej, vady embrya). Ja som zo začiatku si myslela že to je tak nejak dane že keď mame toľko embryii tak je taká a taká šanca. Ale vôbec to tak nie je aj keď v konečnom dôsledku nejaký trend tam je. Napríklad faktor veku sa nedá ignorovať. Ten odpad môže byt obrovský. Ja by som to celkovo už brala aj beriem viac športovo aj keď úplne sa ešte neviem tak nastaviť že pokus. Mám už tam blok kvôli stratám napríklad. Každá klinika ma iný postup a každej sadne niečo iné. Napríklad ja by som si už 3/4 dňové nedala vložiť. U mňa sa to neosvedčilo a v mojom veku by som už bez genetiky nešla. Ale sú ženy čo takto otehotneju a normálne s predĺženou kultiváciou nie. Ja osobne už mám nejakú predstavu akým smerom je najlepšie ist. Ale každá mame svoju cestu a musíme sa podľa svojich pocitov rozhodnúť.