Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.3.25 18:58

Ahoja pokračování

Ještě jsem přemýšlela, že bych mohla dodat pár informací ale tahle diskuze mě prostě dojala. Naše cesta za miminkem začala v 2018 kdy jsme se začali snažit a bylo mě cca 32 let ale manžela jsem díky stavbě baráčku dostala az v roce 2020 jsme šli na reprodukční kliniku absolvovali jsme postupně skoro 8 inseminaci a to byla blbost ale člověk věřil klinice. Postupně jsem zkoušela různé bylinné kůry masáže a čaje a kdo ví co. Pak jsem se dostala k psycholožce která mě řekla že mám syndrom vyhoření a měla bych okamžitě něco dělat jenže byl covid a dělala jsem na covidovým Aru a byl to mazec. Dá se říct že mě zachránilo to že jsem dostala covid a mohla vypnout a uvědomit si že fakt je hodně věcí špatně a jelikož jsem nemohla dýchat v ústence a tudíž nemohla pracovat tak jsem měla čas na psYchiterapii a pokračovat v reprocentrum kde se ukázalo že nemám až tak pravidelnou ovulaci i když cyklus ano absolvovala jsem hysteroskopii a postupně se zkusilo ivf kde bylo jen jedno vajíčko ale aspoň rovnou se vytvořilo embryo a zavedlo se bohužel to neklaplo kdy mě sestřička řekla co jsem na poprvé čekala a pak jsem nastoupila do práce ale bylo to krušný. A čekala jsem kdy bude další ivf a nakonec bylo skoro až za třičtvrtě roku kdy se mezitím rozbil cyklus úplně ale ještě jsem byla naivní ale pořád na sobě pracovala aspoň po psychické stránce a shodou okolností náhodně v dny kdy byli nejhorší informace jsem měla psychoterapii a to bylo k nezaplacení. Celkově jsem si uvědomila že na to nejde nemyslet a je to normální spíš je důležité jak dlouho na to myslím. A je normální to občas i závidět ostatním někdy jsem i brečela když jsem se dozvěděla že někdo je těhotný ale někdy ne. Prostě to tak je. A pak byl další pokus který dopadl tak že nedošlo ani k odběru a to bylo teprv. A pak byl letrozolol a každý týden ultrazvuk kde nebylo vidět vůbec nic a odběr AMH a to bylo vnitřní peklo. A tak jsem zašla za svým gynekologem abych se poradila co dál jestli jsou informace jaké jsou pravdivé a jak postupovat jestli měnit kliniku tak mě doporučil transplantaci vajíček a řekl mě že co říkali je pravda. Ale pak udělal ultrazvuk a řekl že jsem těhotná tak jsem mu řekla ať jde k šipku že nemá pravdu ale byla jsem ráda že je aspoň sliznice. Přece nemůžu být těhotná když nebyla na uz vidět ovulace. Ale jaksi se pak ukázalo že jsem těhotná byla a vše dospělo k porodu. Před ivf jsem si domluvila neschopenku chodit do směn denní noci i jsem nedávala a měla jsem prostor pro sebe a i změnu chodila jsem na rhb a vrhla se na změnu životního stylu. A pak se narodila holčička. Bylo mě 37 let. A chtěla jsem druhý i když je to iracionální a bylo mě řečeno ať si užívám holčičky že druhý je nemožný ale bylo dodáno že i u nás už zázrak byl a nemůže ho vyloučit ale že si myslí že nebude. Po porodu byl cyklus pravidelný ale nakonec se úplně rozbil s tím že jsem neměla třeba 3 měsíce vůbec menstruaci a pak ji měla 17 dní a pak 27 a pořád dokola věděla jsem že ovulaci mám vždy opožděnou a pořád jsem měla psychoterapii ale jako měla jsem ji skrz sebe a je fajn si občas popovídat o tom niterným. A měla jsem nastoupit do prace v podstatě o další rok později od návštěvy gynekologa jsem si dělala test abych nebyla v Plané naději a vyšel pozitivní. Ale cesta je ještě daleka ale jsem vděčná za tu šanci. A ani v jednom případě nevím jak se to vlastně povedlo. (To víme) Ale co stálo za okolnostmi. Ale bylo to náročný občas jsem už nenáviděla sex a když na mě partner sahal. Ale snažili jsme se a vypnout a prostě aby jsme byli pro sebe a zlepšilo se to a třeba abych ho podpořila jsem s ním byla na většině jeho odběru a byli jsme pro sebe.

Snad vám nevadí že jsem se tak rozepsala ale chtěla jsem to trochu vysvětlit byla to cesta dlouho a budu rodit v 39. Doufám že vše bude v pořádku. Prostě oni fakt neví jen tuší a je smutný že je z takové důležité věci byznys.

Všem držím palce.

• Citovat
  • Upravit
1753
1.3.25 20:43
@Anonymní píše: Více

Díky us inšpiráciu :srdce: Tiež mám ten istý pocit, že doktori nevedia iba skúšajú, hlavne co sa týka nízkeho AMH. Lebo nízke AMH neznamená že žena nemá vajíčka len ich možno nemá veľa ale sem tam niečo sa uvoľní a žena otehotnie. Prajem len to najlepšie :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 08:57
@Wuhu85 píše: Více

Oni fakt neví to ke několikrát říkal doktor a nejhorší ze už musel vědět kde je u nás problém a AMH ani nezmínil ale pak jsem si ho vydupala. S pak vlastně řekl že pořádně neví co s tím že to nejde ovlivnit a nikdo za to nemůže. když jsem do reprocentra jezdila sama choval se jinak než když jsem tam byla s manželem. Neříkám že nebyl odborník ale asi ne na tuhle tématiku když to čtu tak měl asi heslo čím víc to toho do mě dá tím bude lepší a o to to bylo horší.

Aspoň jsem měla štěstí na svého gynekologa který je perfektní a moc mě pomohl a pak i obvodacka nechala mě doma jak jsem potřebovala jako chce to čas a péči o sebe je to vše takový zápřah a emoce. A úplně se vidím v práci je nás hodně a pořád někdo hlásil že je těhotný a já chtěla brečet. A když se fakt v práci musíte soustředit a jde o život a v té první fázi mě to nešlo když jsem se smířovala tak jsem byla ráda že jsem doma.

Všem vám držím palce a štěstí a pečujte o sebe nikdo to za vás neudělá.

• Citovat
  • Upravit
1753
2.3.25 09:03
@Anonymní píše: Více
No u nás sme prišli a projekt v práci a tým o prácu. Vysí nad nami damoklov meč takže pri ďalšom transfere sa musím hodiť marod…práca počká fakt…
Doktori skúšajú. Mne naposledy povedali že mám zlé vajíčka. To že ma chlap dosť zle spermie ani veľmi neriešia :zed: Ale ak máme všetko tak zlé tak by sme predsa nemali ani embrya. Teraz vložíme embryjko po genetike a uvidíme či zabojuje. Držím palčeky aby sa bábätko krásne ďalej vyvíjalo :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 10:26
@Wuhu85 píše: Více

Držím palce a fakt stačí jedna spermie a jedno vajíčko s dobrý konstelace a já kdybych na to poprvé nebyla na neachopence a to jsem byla asi 3 měsíce jsme fakt nahraditelný a tohle nejsou kraviny a jde o život.

• Citovat
  • Upravit
1014
5.3.25 19:03

@B. H. Ahoj, uz mas vysledky genetiky?😊

Holky, ja mam domluvenou konzultaci se zahranicnim lekarem, ktery nam sestavi protokol na ten nas imunogeneticky problem🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
5.3.25 19:16
@Sim7 píše: Více

Ahoj, no nemám :P Zítra tam zavolám.
Wow, zahraniční doktor, tak to jsem zvědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
5.3.25 19:21

@B. H. To je strasny, jak to trva..
Taky budu zitra do Motola volat..

Je ze Spanelska.. tam to narozdil CR resi dlouho🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
5.3.25 21:02
@Sim7 píše: Více

Tak to drzim palce. :palec: A to budes mit konzultaci online nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
6.3.25 07:39

Ano online. Jsem rada, ze existuji moznosti.😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
8.3.25 10:29

Čaute baby, idem si k vám po radu, či vám niečo napadne kde bude problém alebo čo skusit..
píšem za sesternicu, nemá ani 30rokov (partner takisto), u partnera spermiogram dobrý, aj fragmentácia. Ona má imunologicku reakciu, ma lieky z reproimunologie, našli jej polypy na maternici, už 2× jej ich odstraňovali, pri odbere vajicok jej čistili aj maternicu. AMH ma síce 1,6 ale stimulacia a kultiváciu vždy dopadli hrozne, nemali ani jedno embryo na vklad.

Prvý cyklus v 11/2024.
Stimulácia liekom Gonal dávka 150iu a od 7meho dňa Cetrotide.
Zisk 7 oocytov z toho 5 oplodnených a na 4tý deň kultivácie sa prestali vyvíjať.

Druhý cyklus vo 2/2025.
Stimulácia liekom Meriofert dávka 225iu a od 7meho dňa Cetrotide.
Zisk 2 oocyty, oplodnený 1, nesprávne sa vyvíjal.
Neviem čo tam presne bolo, povedali jej, že neaky vak čo tam nemá byť.

Myslíte, že jej nesadla ani raz kombinácia liekov na stimul? Alebo môže tam byť čosi iné? Napadá vás čo skúsiť ako ďalšie? Ani jej lekár si to vraj nevie vysvetliť, prečo taký mizerný výsledok…vďaka za Input :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
8.3.25 11:00

@Miriam160 Reproimunologia je relevantna az pri vkladoch čo ja viem. Mne zabral dlhy protokol ale tak že mi uspali 2 týždne pred stimulaciou vaječníky a potom sa začala stimulácia. Niektoré ženy majú aj nejakú rezistenciu na FSH (to sú aj tie lieky ako Gonal a Meriofert). Tých dôvodov môže byť veľa. Kam chodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
8.3.25 11:23

@Wuhu85 Gyncare Nitra…rozmýšľajú tiež nad dlhým protokolom tentokrát…mňa napadá keď dlhý protokol, tak skúsiť Pergoveris, je jeden z najlepších vraj :nevim: čím ti uspavali vaječníky?
Rozmýšľa ešte teraz keď ma vyčistenú maternicu, skúsiť 1× IUI, išli by ste do toho aj keď ta úspešnosť tam je nízka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1753
8.3.25 11:49

@Miriam160 Skúsiť Bratislavu radšej Gyn five doktor Harbulak. Ten dlhy som mala tak že mi pichli Dipherelin 3 mg a potom už nič. Aký má imunitný problém? Lebo keď tak tak bez liečby neviem či sa chytí embryjko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
8.3.25 18:33

Ahoj holky, tak už také stimuluji. Dali mi Pergoveris 300/denne. Není to nějak hodně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí