Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Sim7 píše: Více
Ahoj,
Gratulace ![]()
My včera 3den 3×8buňek, 2×6buněk. V sobotu/neděli biopsie. V neděli zavolá. Na vkládání bez pgt se mi nechce.
@B. H. píše: VíceUrcite nechoď je to strata času a peňazí. Ja som da nechala na to nahovoriť a nestojí to za to.
@B. H. Super! To je krasny vysledek.. tak drzim palce, at to dopadne co nejlepe… Urcite napis..
@B. H. Tak moc drzim palecky, at ti genetika dopadne co nejlepe!
Vysledky pgt jeste nemam, pocitam, ze pristi tyden. Tak reknu☺️ Taky jsem si posunula stimulaci na pristi mesic. Nejsem uplne fyzicky a dusevne ready.
Ty jsi chtela mit stimulaci hned dalsi mesic? Ja to jednou zkousela a nereagovala jsem…
Ja resim, kdy dat dalsi.. menim totiz zamestnani a stihla bych ji v breznu, ale doktorka doporucovala alespon dva mesice pauzu.. a ja se tez necitim.
Ne, ob cyklus. Nekde tady na diskuzi psala Petra Star, ze mela vice folikulu na jednom vajecniku (pokud se ty vajecniky opravdu stridaji). Ale resime ted doma nekolik veci najednou, tak nemam silu… Takze nekdy na konci brezna jdu na to.
Ahoj holky, chcem sa spytat na vas nazor. Mam 40r., jedno dieta v 36 a o druhe sme sa snazili minuly rok, najprv IUI potom 2 IVF. Mam nizke AMH low responder, cize na hormony nereagujem, na Clayo mi dr. Jarosova doporucila Nativ, z ktoreho byva viac kvalitne vajicko nez z hormonmi vyhnane ho v tomto veku. Pri 1.ivf bol vklad et ale bolo trochu “pomale”. Pri native bola super kvalita dobre sa vyvijalo, ale bohuzial sa neuchytilo. No to bolo v aprili a juli. Odvtedy mi v oktorbi vynechala menstruacia (tehu test negativny) a gynekolog mi nasadil Duphaston potom po vysadeni menzes prisiel. Dalsi cyklus prebehol normalne s menzes. A dalsi mi menzes zase vynechal. A ja teraz tapem ci to moze byt menopauza, ked som par mesiacov dozadu mala nativ a svoje vajicko??? Alebo myslite ze mi ivf mohlo rozhodit hormony???
@Adela373 To robia tie hormóny podľa mňa. Môžete si nechať zmerať aj FSH a keď je veľmi vysoké je tendencia do prechodu. Ale úprimne si to nemyslím.
Ok dakujem za odpoved. Chystam sa k dr len teraz sa tapeme uz mesiach v chripkach a chorobach. Dufam, ze sa mi nejak podari zas nakopnut svoj cyklus. Poculi ste o “seed cyclingu”? Podla faze menstruace jest semiacka? Vraj to dava hormony do rovnovahy…
@Adela373 áno skúšala som, ale ja som toho už toľko skúšala. Podľa mňa v staršom veku už to asi tak efektívne nebude. Ja teraz chodím na akupunktúru to sa mi zdá lepšie a pijem čaj G je to tuším rovnaká receptúra ako čaj podľa Mojžišovej. A teraz chcem už aj hormonálnu jogu začať.
@Adela373 Podle mne to prechod neni..ale doktorka to zjisti z hormonalniho profilu.
Ja myslela, ze v Clayo nativy delat nechteji. Jake mas amh? Ja 0,36 a mam 3 embrya z posledniho cyklu, ale 4 denni.. Jsem trz u MUDr. Jarosove.
A myslim, ze jsi cyklus mela rozhazeny ze stimulace.