Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Adela373 Inak niekedy sa zvykne predpisovať antikoncepcia a tým sa zrazí FSH a lepšie sa reaguje, alebo aj dlhy protokol je alternatíva ale keď je fakt nízke AMH tak by som asi minimalku a nativ volila. Niekedy z letrozolu da uvoľní viac folikulov.
@B. H. Prosimte, potrebuji se poradit.. MUDr. rikala, ze do dalsiho cyklu mohu po 2 menstruacich.. myslis, ze se pocita cyklus po stimulaci? To bych totiz mohla tez v breznu.. V dubnu nemohu.. tak premyslim..
Drzim palce s genetikou. ![]()
@Sim7 ja tak viem že tri mesiace. Tak asi menzes po cykle nepočítas a potom pocitas 2 x menzes. Normálne im nápiš veď ti odpovedia keď niečo nevieš.
No ono bych se potrebovala poradit primo s doktorkou. Koordinatorka mi rikala, ze muzu hned😂
Zkusim pozadat o spojeni s MUDr.
@Sim7 Koordinátorka sa môže opýtať doktorky. Ak hovorila že môžeš tak potom podľa mňa môžeš.
@Sim7 píše: Více
Zrovna včera jsem koukala po diskuzích a neměla jsem pocit, že by to měl být problém. Já vnitřně nedělám rozdíl mezi cyklama resp. MS. Beru to tak, že v jednom cyklu (stimulovaném) jsem prostě ovulovala kontrolovaně (punkce). Takže MS po stim. cyklu počítám. MS jsem měla trochu dřív a slabší, ale to už takhle mám skoro od první ivf. Ovulaci teď v dalším cyklu zase trochu později. Takže ano, asi jsem hormonálně rozhozená, ale né nějak brutalně. Proto jsem to taky posunula o další cyklus na konec března (tedy i jiné světské důvody byly), ale v podstatě všechno funguje jak má. Myslím si, že co jsem začala loni s ivf, tak mílovýma krokama směřuji do přechodu, to mě trochu děsí a možná proto ten vnitřní spěch.
A tys měla 150 IU pergoveris (+letrozol?), ne? Já 225IU MF, tak jsi měla menší nálož. Taky jsi zmiňovala, že jsi dříve stimulovala hned další cyklus nebo obcyklus a nereagovala jsi? To mě teda taky trochu ovlivnilo při posouzení, zda jíť teď nebo o cyklus později😅
Já to samozřejmě finálně vyhodnotím ještě příští mesíc, uvidím, co řekne doktor. Ale v podstatě duševně už s tím počítám.
Ahoj, já mela 150 jednotek pergoverisu a k tomu 2-0-2 letrozol celou dobu..
Jednou jsem zkoušela dva cykly po sobě, a to jsem ten druhý nereagovala.. museli jsme to zrušit po 12ti dnech.. už bych do toho nešla.. Někdy se to doporučuje, ale ne mne to nefungovalo.
Také jsem po OPU měla menstruaci dříve.. a na ovulaci též čekám.. ale jinak asi vše funguje.. Oni všude doporučují něco jiné ![]()
Měla jsi krásný výsledek.. určitě do přechodu nemíříš ještě.. Též mám pocit, že to stimulace trochu urychlí.. ale zase nikdo to nedokáže 100 % říct..
Asi v našem případě je důležité se doktora při kontrolním ultrazvuku před stimulací zeptat na počet folikulů.. a pokud je počet nízký.. nechat to na další měsíc.. To je můj názor..
@Sim7 podľa mňa to skôr tie vaječník vyčerpá na určitú dobu. Ja som bola pred rokmi na stimulácii 2× ale problém nebol. Mala som rok pauzu medzi nimi. Teraz 2× za rok a už to cítim teda že akosi som hormonálne neaktívna.
@Sim7 píše: Více
No to počítání folíků
… Doktor mi jich na kontrole před opu napočítal 4. A po opu za mnou přišel jiný doktor, že 7. ![]()
@B. H. To máš krásné počty.. Mi napočítali 6.. a vlastně se strefili.. Na stimulaci reagovali dobře 4, a pak se před opu objevily 2.. ale ty to nedohnaly, ačkoliv odebrali jedno vajíčko, z těch dvou, které zkoušeli nechat dozrát..
@Sim7 ešte skús ist za Hrehorčákem a opýtať sa na rastové hormóny. V zahraničí sa to používa a je z toho trochu viac vajíčok ako aj sa lepšie vyvíjajú. Ja to chcem pred ďalšou stimulaciou.
Chtěla jsem jen napsat že AMH mám 0,1 a mám za sebou 1 a půl cyklu který se musel zrušit a z prvního cyklu bylo 1 embryo a pak jsem měla letrozolol celý měsíc na uz žádny folikul. A i přes to jsem přirozeně otehotněla a všichni koukali ale myslím si že nejdůležitější bylo že jsem měla prostě domluvenou neschopenku a dlouhodobě už před prvním ivf psychoterapeutku ale tu jsem neměla jen pro neplodnost ale i že syndromu vyhoření a celkově jsem byla rozhozená.
A pak jsem chtěla i přes to další miminko a všichni mě řekli že je to nesmysl a až jsem se začala těšit že máme jedináčka co je můj největší poklad a i přes to že jsem kojila se nám podařilo otěhotnět před náma je cesta k porodu ještě dlouhá ale doktoři docela byli v šoku.
Ale fakt si myslím že u mě nejvíc pomohla psychoterapeutka a manžel který pak věřil víc než já a já jsem se snažila smířit a tím že to nepůjde abych byla v klidu a pohodě a on věřil že se to povede.
Je to poprvé co někde naši cestu sdílím nejvíc mě štve že hladinu amh mě nabrali až po druhém pokusu který ani nedospěl k odběru a mohli postupovat jinak a nejradši bych teď na tu kliniku naběhla s pupíkem jelikož se doktor se mnou loučil se slovy za 2 roky se těším ale to jsme si řekli s manželem že už v žádném případě. Držím všem palce a prostě i když to vypadá beznadějně i zázraky se mohou stát. A mrzí mě že jsem o téhle diskuzi nevěděla dřív.
A omlouvám se za anonym nikdy jsem to neřekla své rodině a ani to nemám v plánu.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, díky za příspěvek. Ano, zázraky se dějí…
Příspěvek upraven 27.02.25 v 11:32