Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Eliskaa29 pri nízkom AMH je to normálne. Chcú z vás dostať vajíčka.
@Wuhu85 asi jo. Na kontrolním utz bylo 10 folikulů a prý je to, co očekávali, tak snad v nich něco bude. Je to moje první IVF.
@Wuhu85 moc díky. Uvidíme. Punkce vypadá na konec příštího týdne.
Ahoj dámy. Dnes mi přišel výsledek. Že mám KIR AA. A je potřeba dovyšetřit manžela. Máte s tím někdo zkušenosti? Nevim vubec co si myslet. Jeste me čeká odběr unk buňek tento měsíc.
@Jůvinka toto sa začalo v Čechách testovať teraz vo veľkom bez toho aby sa poskytovala liečba. Som osobne z toho trošku naštvaná. Ja to mám tiež a boli sme s chlapom na genetike a vyšlo nám to v poriadku. Budú vás testovať a ak vám vyjde že chlap ma viac C2 ako vy tak môže byt problém. Ktorý sa inde rieši ale v ČR ešte nie.
@Wuhu85 ano mě paní doktorka Karin Černá upozorňovala, že mě musí upozornit předem, že pro to propadne nemají léčbu. jedině varianty jsou potom darované sperma, nebo náhradní matka… achjo to je fakt mazec. Ale v reprofitu říkají, že prý to neni vůbec potvrzené, že by to tak opravdu bylo. Že je to úplně v začátcích tohle vyšetřování. Je dobře, že se vám to nepotvrdilo ![]()
@Jůvinka je na to liečba v zahraničí bežne. Ak by ste aj tak mali že ste akoby nekompatibilny tak darca spermií musí byt geneticky testovaný. Ja mám pocit že ona skôr rozširuje paniku okolo toho a nerozumiem tomu prečo to testuje keď je liečba a neponúka ju. Pre Gennet sú ale pekne peniaze z toho testovania. V prípade nekompatibility je na to aj dostupný liek ktorý sa dáva na to. Ale v CR na všetko dávajú akurát kortikoidy, imunoglobuliny a intralipdy. A tých liekov je viac na trhu. Ja som aj v zahraničných diskusiách. Viete po anglicky? Je o tom pár štúdii na nete.
@Wuhu85 aha tyjo tak to je mazec.. to jsem netušila … ano umím anglicky…. Ja si rikala jestli je to hodne zlé, nebo nemá cenu ať na to manžel taky jde…..
@Jůvinka treba si to určite urobit. Aspoň budete vedieť na čom ste. A ak to náhodou vyjde tak je aj iná cesta ale zatiaľ nie v CR.
@Jůvinka Ahoj my to mame zjistene od ledna..
Zpetne jsem vdecna pani doktorce Cerne, ze nam to otestovala.. povazuji to za duvod, proc se nam nedari.
Urcite se nechte otestovat jako par.. jsou ruzne kombinace.. pokud budete mit dobrou kombinaci, nic se nedeje..
Lek je v CR dostupny, ale ne pro tyto ucely.. ani to neni nic draheho ![]()
Lecba je v mnoha statech EU, kde se to leci jiz dlouho…
V dubnu mam konzultaci se spanelskym lekarem… ktery umi sestavit protokol..
@Sim7 nàm zatím kromě špatného spermiogramu nebylo nikdy noc zjištěno.. mame za sebou skoro 5 let snahu, dvě přirozená zamlklá těhotenství… 4 inseminace, 1 ET a 5 KET… je to uz hodně dlouhá cesta a jako poslední nám chybí ještě ty unk buňky….
Tyjo tak to je sila že maze schůzku se španělským lékařem
.. a jak se s nim dorozumíte?
A jako navštěvujete reprodukční kliniku? Naše paní doktorka tomu neni otevřená. Prý to nemá ověřená fakta ta imunologie a tak
je to težké ……
@Jůvinka veľa lekárov neuznáva imunologiu a ja vôbec nechápem prečo…a práve ta imunologia môže urobit šarapatu. Ja som bola na odbere NK buniek aj z krvi mi robili imuno aj to KIR AA. Okrem toho existuje DQA čo vôbec nerobia v CR ale to je tiež kompatibilita. Na to vraj nie je vôbec nič ale už som čítala že niektorým zabral práve ten Neupogen čo sa predpisuje na to KIR AA. Existujú aj lieky ktoré sa používajú aby telo prijalo transplantovaný orgán a niekomu to zaberá. Tých možnosti je viac. V Amerike sa predpisujú rôzne lieky na to. Robili vám genetiku embryii?