Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mandarinka104 gratuluji k miminku! Skvělé, že ti to vyšlo. Tvoje AMH bylo jak vysoké? Není důvod nebýt pozitivní neb vše není jen o AMH a jak říkal pan doktor - stačí jedno vajíčko ![]()
Ahoja už delší skupinu sledují i když nevím a i proč když jsem řešila ivf tak jsem byla absolutně neznala a obdivuju vás za vaše vědomosti a jak do toho jdete naplno každé z vás držím palce. Mám za sebou 2 ivf s tím že na poprvé 1 embryo a transfer na podruhé přerušení a nic. Pak mě zkoušeli dávat léčku letrozololem a na uz ani sliznice ani růstu čehokoliv a teprv pak mě vzali AMH 0,1 a bylo mě asi 35 let v té době jsem neplodnost řešila asi 4 roky. Ale aktivně rok a půl manžel tomu nejdřív nechtel věřit a sváděl potíže na únavu při stavbě domu a pak mou práci. Ale díky okolnostem jsem si domluvila dlouhodobou neschopenku a měla jsem celkově psychoterapeutku nejen skrz snahu po miminku ale byla úžasná a pomohla mě si spoustu věcí si uvědomit a i to že bych za to stala kdybych miminko neměla a že je normální občas někoomu závidět nebo být smutný když se dozvím že ten a ten čeká potomka. A to mě moc pomohlo. Ale paradoxně jsem otěhotněla v okamžiku kdy mě řekli že nemůžu mít dítě jinak než z transplantace vajíček a celý měsíc nebylo nic vidět. A narodila se zdravá holčička. A celou dobu jsem chtěla druhé mi.inko i když jsem věděla jak to je či není a že to vlastně nepůjde bylo pro mě těžké. Řeklo mě to nezávisle na sobě více gynekologu. A po 2 letech v 39 i když jsem se začala těšit na jedináčka a měla nastoupit do prace jsem znovu otěhotněla. pred prvním těhotenstvím jsem zkoušela i různé hormonální a bylinkové léčby nejvíc mě pomohl bylinkář Jukl a psychoterapeutka a i to že mě obvodní lékařka nechala dlouhou dobu doma abych po tom všem měla čas se vzpamatovat a nastoupit do prace dělám zdravotní sestřičku. A držela jsem nízko sacharidovou dietu pod odborným dohledem díky všem okolnostem jsem hodně přibrala a zpětné se dozvěděla že i to může mít vliv na hormony. A nedám dopustit na psychoterapeutku která mě to i pomáhala vše lépe zvládnout. A i si odpustit.
Každopádně vám všem držím palce a i gratuluju jste neskutečné vaše vědomosti a znalosti a jak se snažíte. Já jsem dle doktora z reprocentra byla ten případ kdy na to nemá hlavou což je fakt motivující a je pravda že samotný pokus jsem moc nezvládla.
Snad vám to nevadí že jsem to tak napsala. Fakt máte můj obdiv.
@Charlie1121
Ja jsem měla v těch 35 letech pod 1,00. Konkrétně myslim 0,87. V Caru jsem ale narazila na skvělou doktorku a ta mi nastavila velice dobre cílenou stimulaci, kdy jsme se soustředili na kvalitu vajicek, nikoliv na kvantitu. Takže mi pak narostlo několik malo folikulů a z toho se podarilo to jedno kvalitní vajíčko, které jsme potřebovali a které si pak probojovalo cestu do embryonálního stadia a chytilo se. Kolikrát je to dlouha cesta, ale o to ma clovek vetsi radost, kdyz se to podari ![]()
Takže tvuj doktor ma pravdu, presne jako moje doktorka, jedno vajíčko a sance na úspěch je skutečně velka ![]()
Mam tuhle diskusi rada, protoze se tady obcas dějí uzasne zazraky s tim Amh. Treba kdyz ma nekdo opravdu hodne nízkou hodnotu i pod 0,5 a presto se zadari, to je naprosto úžasne. Nebo hodnoty kolem 0,1 to uz je téměř neuvěřitelne, ze se to jeste muze podarit. Je vzdycky fajn si tady precist takove dobre konce, takove šťastné příběhy
Což je velka motivace a podpora pro ostatní holky…
@Mandarinka104 Jsem ten případ 0, 07 a vyšlo to. Píši sem, abych dodala odvahu všem. ![]()
Ahoj holky, jak se mate. Nejake pokroky u Vas? Nejake nove zkušenosti nebo tipy?
Ja od nevydařeneho ET v unoru davam pauzu. Hlavne kvuli tomu, ze resim stres v praci, tak neni optimalni doba.
@Deri.s Ahojik, ja se psychickymm na pripravuji na posledni cyklus.. stimulacni…
V srpnu ci zari..
Ted je to vse takove lepsi, jak je leto.. Chvili jsme se utrhli ze retezu a neresime doplnky, jidlo, nic😊
Chtelo by to tady ve skupinkce nejaky zazrak opet😊
Ahojte dievcata prosim poradili by ste mi kliniku alebo doktora ktora ma uspesnost s vlastnymi vajíčkami? presla som si druhou stimulaciou a zatial som nemala este ani vklad..
Mam 32 a amh 0,5 vzdy tak max 6 vajicok.
Beriem vseliake vitaminy, kontrolujem D vitamin v laboratóriu lebo mam vysoke davky..budem vam vdacna za radu. Momentalne sme v brne v reprofite..prahu mame uz dost daleko 5 hodin
cesty ![]()
V Praze umi dobre stimulovat v Clayo..
Jinak bych zjusila ivf clinic asi..
A doporucuji cinskou medicinu.. vyplati se treba tri mesice uzivat bylinky a vitaminy.. a az pak jit do dalsiho kola..
Ahoj všem, díky moc za tuhle diskuzi, dodává mi naději 😊
Bude mi 39 let, AMH 0,28, měla jsem v Arletě v Kostelci n. Orlicí minimální stimulaci (Clostilbegyt 3×1 tbl. a Meriofert 225), 4 folikuly, 2 vajíčka, 2 embrya, obě dopadla na genetice špatně. Dr. už doporučuje darovaná vajíčka, nebo dokonce darovaná embrya, když naše jsou geneticky neperspektivní, že s našimi je šance na úspěch jen 15%. My bychom rádi zkusili ještě aspoň 1 cyklus s vlastními. Tak teď navrhl Letrozol 2×2 a Pergoveris 225 od 3. DC a od 7.DC Clostilbegyt.
Zvažujeme změnu CAR. Můžu se zeptat na Vaše zkušenosti a doporučení?
Děkuju moc za odpověď.
Příspěvek upraven 20.07.25 v 11:17
@Jaňulka38 píše: Více
Ahoj,
225 IU neni minimalni stimulace.
Nejprve jsem mela min. stimulaci (75iu merio+letrozol) + 2 nativy v soukromem caru v Praze (Gennet), kde byly vesmes doktorky, ranarky, chtely opakovat protokol beze zmeny nebo rovnou darovana vajicka. Delala jsem od 2. stimulace PGT. Nic ale poradne z toho nebylo.
Pak jsem presla do Motola, statniho, vse levnejsi (jsem od zacatku samoplatce), a samo chlapi doktori, pohodari. A i kdyz jsem 40+ a amh cca 0.8 (ted uz asi nizsi), tak kratky protokol merio 225+decapeptyl. Prvni stimulace 7 vaj., 6 zralych, 5 opl., 3 blasto, 1 proslo PGT. Druhy stejny protokol, z toho 1 blasto, prosla PGT. Posledni stejny protokol zacinam na konci cervence. Podotykam, ze jeste nez jsem sla na prvni stimulaci v Motole, tak uz jsem 3 mesice konzumovala kyble vitaminu, mineralu a doplnku stravy. Ted je bastim ca 9 mesicu a vedlejsi ucinky pevne krasne nehty, mnohem vice energie a po behani rychlejsi regenerace. ![]()
Takze urcite pokracujte, jen navic podpor svoje zdravi doplnky stravy. ![]()
@Jaňulka38
Jo, a jestli ti bude 39, tak mate jeste rok, kdy vam neco plati pojistovna. Bych ten rok vyuzila na maximum.
@B. H. Ahoj, děkuju moc za Tvoje zkušenosti. Doktor to bral jako mini IVF i s těma 225 Meriofertu, nevím, jestli třeba i kvůli hmotnosti skoro 100 kg ![]()
Užívám vitaminy na plodnost od Verry a vitamin D.
Držím pěsti
@Jaňulka38 píše: Více
Bezva
, verra ma docela dobre slozeni. Beru podobne, ale trochu vyssi davky nekterych slozek a hlavne rozlozene v prubehu dne, aby se nebouchaly. Hlavne mineraly, jejichz nazev konci na -naty. ![]()
Navic beru jeste D3+K2, Q10, omegu a NAC.
Urcite kvuli hmotnosti ne. Mozna to souvisi s tou pojistovnou. Ale jsem samoplatce, tak fakt nevim😁
Take moc drzim pesti✊
Příspěvek upraven 20.07.25 v 11:46
@B. H. píše: Více
Taky beru navíc D3+K2, i kvůli zlomenině pánve letos po autonehodě. A tu Verru mám s omega-3.
Doktor to 1. mini IVF vykázal na pojišťovnu, teď to navrhuje taky, teď navrhl Letrozol 2×2 a Pergoveris 225 od 3. DC a od 7.DC Clostilbegyt.