Tříleťák se v noci hodně počůrává a je mu to jedno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
118
26.5.06 09:01

Osmo

aktuální je to pořád, čtyři roky bude mít za dva měsíce, tak má ještě čas. Občas se mu povede suchá plínka, ale spíš mimořádně. Snažím se aby šel na záchod ještě před usnutím, co dělá v noci, neovlivním. On se ještě večer rád napije, trápit žízní ho nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
26.5.06 09:05

Známá měla problém taky se svým synem, kterej se počurával dost dlouho. Zdravotní problém v tom prý nebyl,asi spíš psychyckej-nebo možná tvrdý spánek. Doktorka doporučila po páté hodině nepít, před spaním vyčurat a pak ještě vzbudit třeba kolem 10 hod. Tak yzkusit dítě motivovat třeba kreslením sluníčka když se nepočurá a mráčku s dešrtěm když ano. Třeba to nezabere,ještě nějaký čas na to má.

Domča chodí spát bez plínek a občas se stane že se počurá-pokud ho neuhlídám avypijke toho večer moc.Ale jak je počuranej,tak se vzbudí a ještě toho dost načurá do nočníku.....co ho zkusit dát spát bez plínky?Takhle má jisotu že to ta plínka chytí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
26.5.06 09:34

My dáváme za odměnu puntíky, má to v pokojíčku na stěně. Až bude mít pět puntíků, může spinkat bez plínky. Zatím měl maximálně tři za sebou, když se počurá, puntíky škrtám.

Byli jsme teď měsíc v lázních, tam měl pitný režim, pořád pil, podle toho ta plinka vypadala. Než jsme odjeli, vypadalo to slibně, tak doufám, že se nám to taky brzy podaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.5.06 23:04

Jurino,
jestli bude chtit spat bez pleny, tak to zkus. Ja jsem se taky desne bala, jak to dopadne, kdyz si o to kluk rekl. A dopadlo to dobre. Do pleny se proste pocuraval, prave proto ze asi vedel, ze je to v pohode, a u nas teda nevydrzela plena po noci sucha ani jedinkrat. Kamosce na urologii dr. rekl, ze se ji kluk v noci bez plen nenauci, dokud mu je bude davat. Tak mu je davat prestala, aby to zkusila (taky temer ctyrletak) a slo to. To prave inspirovalo i me, ze jsem klukovi oznamila, ze to sundame ve ctyrech a povedlo se driv. :) Ctyri mu budou za mesic a uz 2 mesice je bez plen a bez nehody. Nase dr. me stejne rikala, ze dle WHO je cas na nocni pocuravani do 5ti let, tak jsem byla v klidu a jeste se ani nestacila zajimat o to, jak bych to pripadne resila. :) Jinak pleny na den mel muj kluk do 3 let presne, pak jsem je z nej rozhodnym zpusobem stahla. Neurolozka mi v dobach krize, kdy kluk jecel ze chce pleny poradila, at ho na to vubec neupozornuju a necham tomu cas bez povsimnuti a pak na to jednou za cas bez emoci upozornit. Treba kdyz mu das pauzu, tak si o to pak rekne sam a bude to dobry. :) At se vam to brzo podari! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
29.5.06 09:05

V noci to asi neovlivní, spíš mám podezření, že si přičurá ráno, když je líný jít na záchod. Dnes jsem ho přinutila se převléct ještě před snídaní a byl suchý. Uvidíme, když tak bych mu je opravdu zkusila sebrat, jestli to s ním něco udělá. Já mám spíš zkušenost takovou, že se počural a spal v mokru, neprobudí ho to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
31.5.06 20:15

No snad, Osmo, za dva mesice mame ctyri a porad jsme v noci pocurani…
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
31.5.06 21:10

My jsme na tom obdobně :? , synek bude mít za 3 měsíce 4 roky a v podstatě je to úplně stejné, jako když jsem to tu popisovala na začátku :| . Manžel ho občas zapomene dát vyčůrat, ale stejně se občas počůrá, ikdyž ho vyčůrat dáme. Už do manžela hučím, že ho musí probouzet na to čůrání, jak radila Radina :) , no ale je to obtížný ho probudit.
Zato mladší synek se krásně naučil bez plínky i v noci, vlastně téměř ze dne na den, no bohužel mu to občas taky ujede a počurdí se do postele :? , ale spíš vyjímečně, no ale má na to nárok, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
11.6.06 19:48

Synovi jsou 4 roky a tři měsíce a taky řešímě noční počůrávání, s tím rozdílem, že jsme ještě nedávno řešili i počůrávání denní. Honzíkovi jsem vzala plenku přes den ve dvou čtvrt letech, během týdne si začal hezky říkat, ale nehoda byla sem tam pořád. To bylo přes léto, na podzim se nehody staly častější, někdy se počůral i pětkrát za den a bohužel většinou to nebylo jen malé učůrnutí, protože když to na něj přišlo nedokázal to zatavit. Noční plenka byla samozřejmě mokrá vždy. Ve třech a čtvrt letech Honzíka vyšetřili na nefrologii a diagnóza zněla dráždivý močový měchýř. Prostě se měchýř rozhodne vyprázdnit aniž dá do mozku příkaz o potřebě čůrat. Dostal lék Mictenotten a pro mě se stal zárak. Počůrávání přes den postupně úplně ustalo, Honzík mohl nastoupit do školky a po potupném snižování dávky je od čtyř let bez prášků a přes den v podstatě v pohodě, kromě pár nehod z nastydnutí.
Jinak je to v noci. Když mu bylo 3 a třičtvrtě, nefrolog mi doporučil přestat mu dávat plenku na noc, jinak se jí nezbavíme, dokud mu sama nezačne vadit a to může být třeba taky až v šesti letech (Honzík je v tomto směru dost flegmatik). Nejdřív jsme ho měli v noci budit na čůrání a asi po třech měsících, kdy se v noci počůral už jen výjímečně, tak dr. doporučil přestat v noci budit, protože jinak se bude stále spoléhat na nás a sám se nevzbudí. Navíc se mi stejně nikdy nepodařilo ho úplně vzbudit, byl schopen dojít v polospánku na záchod i zpátky. Takže teď jsme ve fázi kdy v noci nebudíme a Honzík se počůrává tak dvakrát, třikrát do týdne. Počůrává se až k ránu tak okolo páté a dost často ho to ani neprobudí a klidně spí dál mokrý. Bohužel večer po páté hodině už se nesmí moc napít, kdyžtak dostaně jen trochu obyčejné vody na žízeň, jinak by bylo počůrání ve spaní jisté. Teď přes léto nás čeká dost cestování, kdy bude muset mít na noc plenky, tak jen doufám, že se zase nevrátíme na začátek. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
10.7.06 08:56

Tak já jsem tady zase :) . Čtyři roky slavíme za čtrnáct dní, teď to zkoušíme týden bez plínek…
Katastrofa! V jedenáct, když jdeme spát, je už počuraný. Tak ho probudím, převleču, pošlu se dočurat na záchod, převleču postel… Celou tu dobu pláče, je rozmrzelý.
V noci pláče několikrát za noc, přišla jsem na to, že někdy pláče že cítí že bude čůrat, tak ho nutím na záchod. jenže on nechce a vzteká se. Nakonec jsme ho tam dostali.
Jenže ráno před sedmou mě vzbudilo,jak se počural do mojí postele (v noci přelezl) :x
Nemám daleko k tomu, abych mu zase ty plínkáče dávala.
Přečetla jsem vaše rady, Radina psala, že se to upravilo po měsíci… nevím jestli to vydržím :D . Snažím se před ním vypadat, že o nic nejde, ale drásá mě to.
Teď, když je horko, asi pije víc než jindy, ale navečer se mu to snažím omezovat, jak jen to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
10.7.06 10:08

Jurino,

dík, že jsi to zase otevřela, předběhla jsi mě, já to chtěla udělat taky :D .

Zkusím tě povzbudit. My syna už nebudíme, poněkud omezujeme pití na večer (ale nijak drasticky samozřejmě :) ), těsně před ulehnutím do postýlky se musí vyčůrat, a ono to snad funguje! Počůrává se snad míň, než když jsme ho budili a nebo se spíš přičůrá (dneska se teda přičůral). Takhle to děláme zhruba měsíc, ale už skoro od začátku se to zlepšilo.

Držím palce, ať to tvé nervy vydrží :D a synek ať to rychle zvládne!!!
 Katka

P.S.: Máte tu podložku z IKEY? Ať to nemusíš furt převlíkat :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
10.7.06 12:54

Smokie, dík.
Nějaký igelit máme - je to jen takový pruh v místě, kde předpokládám že bude mít zadek. Většinou ho tam nemá… :)
Pak jsme dávali i igelitový koupelnový závěs (vymyslel manža, že je to levnější), ale vadilo mi, jak to šustí a taky, že když je na bříšku, tak dýchá do igelitu.
Co ta IKEA? Já tam asi ve čtvrtek zajedu, tak bych se podívala, co je to zač.

Nepodívám, je to moc malé. Míša už spí na velké posteli, ta podložka je malá. Je to ona, ne?
 http://www.ikea.com/…oductDisplay?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
10.7.06 13:01

Ano, je to ona, mě se zdála docela veliká, ale my ji neměli, dlouho jsem se chystala ji koupit, až už nebylo třeba :) . Ale myslím, že vy byste ji určitě ještě užili, hlavně to není neprodyšný igelit, přesně nevím, co to je, ale maminky si ji hooodně chválí. Já být tebou, tak ji ještě koupím.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
10.7.06 13:10

Jurino, a co koupit ty podložky dvě a jen je lehce překrýt, aby tam nebyla mezera? Zatím má malá postýlku, ale do velké postele jí budu dávat obě.
Malá se dlouho v noci nepočůrávala (spala v plíně, čůrá před spaním a v 5 se budí na UM, tak jsem ji v tu dobu posazovala na nočník, vyčůrá se a do rána spí bez nehody až na výjimky), tak jsem je koupila a že to zkusíme. Jako na potvoru se počůrala 3 dny p osobě, tak jsme zas na plíně.
Ale vychytala jsem, že se počůrává i třeba po dni v bazénu, kdy hodně pije, nebo když jí dám UM před spaním, protože pak už čůrat nejde. Takže UM dáváme dřív, pak se vyčůrá, aby mohla dostat pyžamko a kalhotky, popř plínu a jde spát. Počůrává se taky podle toho, jak se budí - když spí klidně, je bez nehody, když se vrtí, počůrá se, záleží, jak moc se u toho vzbudí. V těc h5hodin ráno (někdy v 7, jak kdy) jí posazuju na noční, než se vyčůrá, připravím UM, lehne do postele, vypije a spí nahatá už bez nehody.
Kamarádka tohle vyřešila tím, že měla druhé dítě, miminko, takže při kojení dávala maou holčičku na nočník, budila. Ovšem jak, když tam to miminko není a já spím…Každopádně v noci jsem zjsitila, že na to, že je v mokrém a vzbudí se, spoléhat nemohu.
Včera mi plínu naprosto odmítla, sundala, tak jsem řekla k alhotky a je to. Jenže byla výhoda, že v noci řádila (zuby) a tak byl čas se vyčůrat a tak byla suchá.
Ale my máme času dost, tak to moc neřeším. To spíš člověk má nutkání to zkusit, když je plína suchá.
Dávat pití naposled v 17hod mi přijde hovadina, ale stejně tak už večer holku nenalejvám.
A když ráno vstanu později než malá (trvá mi se probudit, nebo je chvíli potichu), tak se počůrá.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
11.7.06 23:15

Tak já nevím…
Včera jsem Míšu vzbudila v deset, nechala ho vyčurat (v polospánku), do rána byl suchý, paráda.

Dnes jsem ho budila v deset, pak v jedenáct, nevyčural se ani jednou, jen se strašně rozplakal a uklidnil se až v postýlce.

Těsně před spaním měl samozřejmě obrovskou žízeň, hodně toho vypil. To mu nezakážu…

Zase mám dilema co je pro něj dobré…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
11.7.06 23:20

Jurino,

zkus to vydržet, po nějakém čase uvidíš, zda to bude mít nějaký výsledek, jinak bych se asi pak obrátila na doktorku, nevím :? .

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect