Tříleťák se v noci hodně počůrává a je mu to jedno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1637
24.4.12 21:43

doufám,že to dopadlo dobře :palec: :potlesk: ,my jsme se na dnešek nepočůrali,zrovna nechodí do školky,tak doufám,že to nebude tím :( ale začali jsme dělat puntíky,že když se nepočůrá,tak uděláme červený puntík a když jo,tak ho smažeme a když to za sebou dokáže 5× se nepočůrat,tak něco koupíme,takže jdu na něho trošku jinou cestou,takovou motivací,uvidíme co se stane :think:
na dovolené jsme to prozatím zamazávali plenkou,ale mám strach,když hlídá tchýně tak co se stane,ale večer se většinou vrátím,když ona hlídá,takže pak nic neví :roll: určitě se o tom nikdo nechce bavit,určitě je chápu,je to takový stud :( když jsou to ještě děti do 4 tak ještě,ale pak už asi každý to raději řeší sám,já se také za to stydím to říct kamarádce,nevím jaká by byla reakce :nevim: tak raději si poradím s mamkou nebo s manžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.4.12 16:26

Tak u nás všechno špatně. Večer jsem nebyla doma, takže jsem ji neuhlídala, když se po večeři nalila čajem :x Sice ještě ve 23:30 byla suchá, ale ráno boží dopuštění, obě látkovky protekly a všechno kolem durch. Zatím jsem totiž nestihla koupit žádné igelitové kalhotky, takže měla ty dvě plíny strčený jen ve větších kalhotkách po starší ségře.
Přes víkend ji zkusím v noci budit, přes prac. týden to totiž nedám......Nevím jestli je stud oprávněný, ale je fakt, že bavit se mě s někým, že má naše dítě ve skoro pěti na noc plínu moc nechce.
My máme suchou noc třikrát za měsíc, takže nějaké puntíky jsou zatím zbytečné :D
Ale teď jsem se divala na rodina.cz a řeší tam podobný problém s pětiletáky, tak se aspoň utěšuji, že je nás víc :roll:
A to ještě večer brečela, že ty plíny nechce, no je to celkem balík ty dvě hadrovky, kolíbala se v nich jako mimino.......
Ještě vydržím, něco přikoupím a pak uvidíme. Třeba někdo mávne kouzelným proutkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
2.5.12 09:30

ahojky,tak jak vám to jde,sehnala jsi někde ty igelitové kalhotky?
my zase nic,nevede se a 5 rok se blíží kvapem :( no nevím,co už na něj vymyslet :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
2.5.12 15:55

Díky za optání, máme za sebou testovací víkend s látkovkama a snahou o noční buzení.
První a druhou noc byla mokrá už o půlnoci, naštěstí to svrchní kalhotky udržely. Takže v noci dostala další dvě čistý látkovky a ráno zase pročůraná..... :( I když už ne tolik, takže aspoň postel zůstala suchá(stejně jsem to sychrovala pro jistotu igelitem pod prostěradlem) :lol: Vypadá to, že asi v noci čůráme vícekrát.

Třetí noc mokrá sice až ráno, ale v noci se mě ji za boha nepodařilo probudit do stavu, kdy by vnímala, že je vzhůru - je úplně tuhá a řve :(
Navíc večer jí teď musím dávat plíny až usne, protože brečí, že je nechce. Holt už to není batole, bude nám za chvíli pět......

Takže fakt nevím, co dál. Máme jet teď na víkend pryč a představa, že tam někde ráno budu prát a potom sušit každý den dvě až čtyři plíny mě celkem děsí.
Vidím to na návrat k jednorázovkám, stejně to zatím nemá efekt, protože ji nic a nikdo nevzbudí, ani totálně prodojená plína :?
Nechápu jak to můžete zvládat s jednou látkovkou ve slipech celou noc, obzvlášť mimo domov, asi budeme fakt divní :D
Docela by mě zajímali postřehy a rady podobně „postižených“ mamin, tedy jestli nějaké rady na toto vůbec existují :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
8.6.12 21:10

ahoj, tak ja ziju v Holandsku a tady se spousta 3,5 letych deti pocurava i pres den,. Je fakt, ze holandani jsou az moc v pohode, nic neresi nasilne. 3lete dite, ktere v noci nema plinku je tady spis vyjimka a zacina se to resit az kolem 6teho roku..Jenom jsem te chtela uklidnit, ze ve 3 letech to jeste opravdu nemusi nic znamenat, spis to je tim , ze v CR je vsechno urychlene. Kdyz mi bratranec v CR rikal, ze jeho 2,5lety syn ma jeste pres den plinu a jak vsichni v okoli nemaji, a ze uz nevi, co s tim ma delat…tak jsem ho docela litovala. Ten tlak okoli musi byt dost hrozny..

Moje 3leta dcera ma kazdou noc plinu, obcas ji ma uplne promocenou, jindy min, ale urcite ji jeste neseberu a resit to takhle brzo taky nebudu. U syna uz to ale resime, ale toho v noci nejsme schopni vzbudit. Ted byl nemocny, tak zase zacneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
11.6.12 15:52

Děkuji za podporu, ale u nás je problem ten, že už nám není ani 3 ani 3,5, ale v září 5......
Takže už jsem celkem nervozní, klasický jednorázovky už nám začínají být malý a noční buzení nefunguje.
Ale slyšela jsem od kámošky, že v cizině jsou v těchto věcech mnohem tolerantnější, než u nás. U nás jsou některé maminy silně soutěživé a pokud vybočuješ z normálu dají ti to někdy pěkně sežrat.
Navíc naše malá už plínku večer nechce, hroznej řev, protože se za ni slečna stydí.
V noci spíme tvrdě a zatím nevidím žádnou změnu na obzoru :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
11.6.12 21:23

hano klid, u nas to je taky tak a jak pisu v Holandsku se to resi az po 6. roce, do te doby myslim ne..Nevim, jestli to je v CR soutezivost, spis mozna dost hecovani od starsich generaci. To nucni buzeni nezabira? U svagrove to funguje, i kdyz ti kluci u toho napul spi..ale nejsem si jista, jestli to je ta spravna volba. Nektere deti naopak od 3 let uz zadrzi curani az do rana. To taky nechapu..No nic zase zacneme trenovat.
Horsi je, ze jestli syn pojede nekam na kamp, nebo u nekoho bude chtit spat, tak uz je to docela blby..i kdyz nedavno mel 6leteho kamarada doma (mmch. hodne chytry kluk), ktery ma plinu taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
11.6.12 21:25

Hano, tak to nikde po kamoskach nevykladej, ja to taky moc nehlasim..v CR uz urcite ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
11.6.12 22:26

Jasně, že se s tím nikde vyloženě nechlubíme, ale to máš dovolené se známými, přespávání u kamarádek, víkendy s více rodinami na chatě.......
Jednak tenhle problém stejně staré děti v našem okolí nemají a hlavně mě nebaví to každýmu vysvětlovat.
Buzení je aspoň unás k ničemu, vůbec neví, že ji někdo v noci budí a ráno je stejně durch.......
Asi bych chtěla bydlet v Holandsku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
11.6.12 22:27

Jasně, že se s tím nikde vyloženě nechlubíme, ale to máš dovolené se známými, přespávání u kamarádek, víkendy s více rodinami na chatě.......
Jednak tenhle problém stejně staré děti v našem okolí nemají a hlavně mě nebaví to každýmu vysvětlovat.
Buzení je aspoň unás k ničemu, vůbec neví, že ji někdo v noci budí a ráno je stejně durch.......
Asi bych chtěla bydlet v Holandsku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
12.6.12 09:18

@hana73 u nás je také stále vše při starém i když je to častější se suchou plínou.Teď mi malej marodil a dr. byla u nás doma,tak jsme se dohodli,že to jeho počůrávání budeme řešit až po 6 roku.Od mala byl trošku ve všem opožděnější a tak dr. nic nenamítala,takže jsem si trošku s nějakým běháním po doktorech oddechla.Doopravdy má tvrdé spaní,ale poradila mi aby jsme cvičily tím způsobem že když půjde čůrat,tak se má to čůrání pokusit zastavit a zase pustit,prý se tak trénuje močák
@lexxie doopravdy to tady lidi moc všechno řeší a nejenom to počůrávání,nevím vůbec kde to vlastně žijeme,když se ty lidi stále starají o problémy někoho jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
8.10.12 15:41

Oživuji diskuzi a prosím vás o radu.
Syn nemá plínky na noc cca 5měsíců, ze začátku stačilo dát vyčurat večer kolem 10-11h a do rána bylo sucho, teď dám vyčurat a stejně se počurá ještě jednou v noci :( Přemýšlela jsem, že se vrátíme k plenkám, alespoň těm natahovacím, aby to nebral, že je úplné miminko. Sám plínku nechce, ke konci už si ji i sundával. Přes den nemá problém, ani s kakáním, občas se stane, že má kapku na slipech, ale řekne si.
Otázka zní: vrátit plenky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kristynka1981
8.10.12 15:46

Určitě ne, vydržet, rychle to přejde, spíš vychytat kdy se počůrává..my měly také nehody, pak jsem jí řekla, že dáme plenku a zklidnilo se to, ted se počůrá v noci jen, když starší jede k babi tak ze stýskání, nebo když je jí zima

• Citovat
  • Upravit
3627
8.10.12 15:50

Ale u nás to trvá už těch 5měs., to že se počůrá víckrát za noc je už cca 2měs., přece nebudu vstávat v noci a dávat třeba 3× čurat :( Už jsem mu řekla, že plínku budeme muset znovu dát, nepomohlo, máme kalendář kam kreslíme sluníčka a mráčky, nezabírá. Přijde mi, že to opravdu neumí ovlivnit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
23.10.12 22:45
@Ewule0712 píše:
Ale u nás to trvá už těch 5měs., to že se počůrá víckrát za noc je už cca 2měs., přece nebudu vstávat v noci a dávat třeba 3× čurat :( Už jsem mu řekla, že plínku budeme muset znovu dát, nepomohlo, máme kalendář kam kreslíme sluníčka a mráčky, nezabírá. Přijde mi, že to opravdu neumí ovlivnit :(

Evi, řeší se to u hodně dětí (nevím, jestli mám jen takový pocit, ale zdá se mi, že se to stává víc klukům). Ptala jsem se na to kdysi jakéhosi urologa v Pze, rada zněla: prostěradla s gumou a trpělivost.

Kamarádka teď byla s chlapečkem taky na různých vyšetřeních kvůli počůrávání (5let), vyšetření všechna OK, závěr: nezralost.
Minulý týden mi jiná kamarádka hlásila „konečně se v noci nepočůrává!!!“ (chlapeček, skoro 6 let).

Taky jsem kdesi četla, že to souvisí i s mandlema. :nevim: Nevím.

Manželův bratranec se taky počůrávál, urovnalo se to v 7 letech.

Náš mladej s tím má taky problém, ne pravidelně, ale má. Spí tvrdě tak, že kdybych vedle něj zpívala hymnu s doprovodem národního orchestru, neprobudím ho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí