Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nám na noční počůrávání ( 5 let ) zabralo odpoledne pít hodně a nejdřív každou hodinu doprovodit na záchod. V 18.00 pít naposled. Před spaním jít 3krát během hodiny na záchod. A asi po hodině spánku úplně probudit aby dítě vědělo jak se jmenuje, kde zrovna je atd. dát vyčůrat. Sice je to první dny k zbláznění ale po pár dnech jsem prodlužovala intervaly na záchod a po týdnu jsem už dceru posílala samotnou na záchod. Samozřejmě jsem jí to všechno nejdřív vysvětlila proč se musí chodit často čůrat. To nikdy problémy s počůráváním neměla. Ale mezi 3 a 4 rokem dostala antibiotika a od té doby to začalo.
cacora4 my taky dostali léky tuším ditropan ale vůbec to nezabralo.
cacora4 píše:
Dobrý večer má dcera bude mit v březnu 5 a stále se v noci počůrává řešili jsme to s doktorem i psichologem ale vysledky žádné dostala prášky ale počůrává se dál pijeme do 17,30 a spát chodí v 20,00pokud ji budím po 1,30 tak se nepočůrá ale díl nevidrží.po dvou hod je mokrá.Co mám dělat? Dík Olina
Zřejmě to chce vydržet - nevytahovala jsem syna v noci z postele v určitou dobu, ale pokud ze spaní začne kňourat, tak to je signál že potřebuje na záchod. Občas bývá tak unavený, že se sám neprobere.
Postel sice už dávno nepočural, ale v průměru tak 1× týdně mě probudí kňourání a jdeme na záchod. (Je mu 6.)
Ahojky,my máme stejný problém,malému bude v srpnu 5 let a počůráváme se v noci pravidelně,jsou dny,kdy se mu to povede,ale převážně jsme počůraní.Dáváme i obyčejnou plenu,aby mu to mokro vadilo,ale on to vůbec nezaregistruje a v noci ho nedokážu pořádně vzbudit aby se vyčůral,spí mi na nočníku,už si nevím rady,doktorka nám řekla,že se to může zlepšit,že má tvrdý spánek,ale mě to trápí,každé dvě hodiny v noci stávám a dávám na nočník,ale ještě se nám v noci nepovedlo se vyčůrat.Poslední pití má v 18:30 a chodí spát 20:30-21:00
Ahoj,já když byla malá,tak jsem s tim taky měla problém…do 3 let mi museli na noc dávat plínky a i v 9ti letech se mi stalo,že jsem se počůrala…doktor mi řekl,že je to tvrdym spanim,ale nakonec jsem přišla nato,že mám problémy s močovym měchýřem…naštěstí už to teď nemívám,ale na močák hodně trpim…nakonec se přišlo nato,že jsem to nejspíš zdědila po tátovi…takže zkusit jít na nějaké vyšetření,jestli to tak taky nemáte ![]()
@Katka92 píše:
Ahoj,já když byla malá,tak jsem s tim taky měla problém…do 3 let mi museli na noc dávat plínky a i v 9ti letech se mi stalo,že jsem se počůrala…doktor mi řekl,že je to tvrdym spanim,ale nakonec jsem přišla nato,že mám problémy s močovym měchýřem…naštěstí už to teď nemívám,ale na močák hodně trpim…nakonec se přišlo nato,že jsem to nejspíš zdědila po tátovi…takže zkusit jít na nějaké vyšetření,jestli to tak taky nemáte
děkuji za radu,určitě by to něco potřebovalo,sice je do 5 let ještě čas,ale stejnak bych s tím něco chtěla dělat ![]()
Dcera mněla také dost často nehody. Chodí už na WC a přišla jsem na to,že se jí v noci nechce z postele na WC tak má u postele nočník (jen přes noc) a ráno je vždy plný a nehoda se zatím nestala dělám to tak cca půl roku. Veronice je 3,5.
Ona sama na WC prostě nechce musím vždy asistovat jsem zvědavá co bude dělat ve školce docela se toho děsím.
@Blanka S tak to mi tvrdě spíme a je nám jedno že se počůráme,na dnešek spal i bez spodního oblečení a bylo mu úplně jedno že je pod ním mokro.Školky se bát nemusíš,oni si tam rychle zvyknou a když to dělají ostatní děti,tak to dokáží taky,také jsem měla ze školky strach,ale je to v pořádku a chodí od 3let
Ahoj, jsem tu nová. Mám holčičku 4,5 roku a noční počůrávání je pro nás už noční můra. Buzení bohužel nemá smysl, v noci je úplně tuhá.
Chtěla jsem se zeptat na zkušenost s obyčejnou látkovou plínou. Chtěla bych to vyzkoušet, ale mám strach, že to proteče, přece jenom hoka už je velká. Dáváš jednu nebo dvě ?
@hana73 píše:
Ahoj, jsem tu nová. Mám holčičku 4,5 roku a noční počůrávání je pro nás už noční můra. Buzení bohužel nemá smysl, v noci je úplně tuhá.Chtěla jsem se zeptat na zkušenost s obyčejnou látkovou plínou. Chtěla bych to vyzkoušet, ale mám strach, že to proteče, přece jenom hoka už je velká. Dáváš jednu nebo dvě ?
Ahojky,to máme asi stejný problém,plenka samozřejmě proteče,dávám jednu,ale ještě pod malého dávám obyčejnou starší deku,ale jinak mám pod prostěradlem nepropustnou podložku a to je fajn,jinak ho neprobudí ani ta mokrá plena ![]()
už mě přestalo bavit kupovat stále jednorázové pleny a tahat je domu,jelikož máme hrozné sousedy a určitě by si o tom vykládali,že mám tak velkého kluka který se ještě počůrává,takže spíš se stydím
ale co se dá jinak dělat,oni za to nemůžou,chtěla bych mu od toho nějak pomoci,ale co už jsem vše vyzkoušela,tak nám nic nezabralo ![]()
A dáváš mu tu jednu látkovku normálně do slipů nebo kalhotek nebo máš na tom nějaký igelitový kaťata, co tolik vlhka nepropustí ? Nebo dáváš igelit dovnitř plíny ?
Taky už u nás funguje stud, ale spíš od holky. Malá se večer při nandávání plíny brání, slibuje hory doly, že se nepočůrá, ale skutek utek a to každodenní praní se fakt nedalo…Navíc ráno bych ráda chodila do práce vyspaná a ne vyřízená z celonočního hlídání a vysazování.
Sousedy neřeším, bohatě mě stačí tchýně a její kecy o tom jak jsem neschopná…
A není jedno jestli tě někdo uvidí s balíkem jednorázovek nebo ti budou vlát plíny na balkoně, co ? ![]()
dávám mu jenom látkovou plenu,dřív jsem dovnitř dávala igelit,ale to stejnak moc nepomohlo promočení,dávám mu to jenom do slipíků,malej se zato nestydí,začal mluvit pořádně až v 3,5 letech takže si to přisuzuji i k tomu,dr nám řekla že je odmala opožděný o necelý rok,tak uvidíme jak to bude dál,ale každý den peru
já si myslím,že neschopné mamči nejsme,jenom to našem drobečkům moc nejde,a tchýni bych za tohle asi někam poslala,naše to raději ani neví ![]()
taky mě někdo dokonce řekl,že když se dítě v noci počůrává,že je bezstarostné,no nevím třeba je na tom něco pravdy
udělám pro něho hory doly,je trošičku rozmazlený,ale někdy se mi zdá také že je líný se ráno vyčůrat do nočníku,když ho v noci budím tak mi odpoví na otázky(proberu ho),ale stejnak mi spí a padá mi z nočníku no uvidíme
Tak my to asi dneska večer vyzkoušíme s těma látkovkama, třeba ji to mokro vzbudí.Si fandím, co ?
Ale dám asi pro sichr dvě plíny a koupím nějaký gumový kaťata, protože nechci mít ráno všechno durch. Nemáte někdo nějakej typ na igelitový kalhotky pro takhle velkou dámu ? ![]()
A jak to řešíte třeba při návštěvách přes noc nebo nebo na dovolené, kde se nedá prát ? My se ten náš „problem“ snažíme tajit, protože se malá stydí. Ale onehdá jsme přišli na to, že známí se kterými jsme byli teď přes víkend po dlouhé době na akci mají stejný problem s podobně starým klukem. Takže v tom asi nebudeme sami.......Jen se s tím nikdo nechlubí.
doufám,že to dopadlo dobře
,my jsme se na dnešek nepočůrali,zrovna nechodí do školky,tak doufám,že to nebude tím
ale začali jsme dělat puntíky,že když se nepočůrá,tak uděláme červený puntík a když jo,tak ho smažeme a když to za sebou dokáže 5× se nepočůrat,tak něco koupíme,takže jdu na něho trošku jinou cestou,takovou motivací,uvidíme co se stane ![]()
na dovolené jsme to prozatím zamazávali plenkou,ale mám strach,když hlídá tchýně tak co se stane,ale večer se většinou vrátím,když ona hlídá,takže pak nic neví
určitě se o tom nikdo nechce bavit,určitě je chápu,je to takový stud
když jsou to ještě děti do 4 tak ještě,ale pak už asi každý to raději řeší sám,já se také za to stydím to říct kamarádce,nevím jaká by byla reakce
tak raději si poradím s mamkou nebo s manžou