Tříleťák se v noci hodně počůrává a je mu to jedno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
159
14.7.06 20:48

Jurino, a nezkousela ses poptat v lekarne, tam prodavaji podlozky pod prosteradla, vetsinou je to pro stare lidi upoutane na postel (mam bohate zkusenosti s babickou), byl to takovy igelit s gumickami okolo, jako prosteradlo. Vyrabeji se i bavlnene podlozky velikosti 90×200, ktere jsou vodotesne, ale bohuzel nevim, zda se dostanou i v CR. Ja porad jeste plinkuju, i kdyz ted, co je teplo, je maly pocurany tak jednou do tydne.
Drzim palce, jak to tak ctu, ani jedna nemate problem s holcickou. Chlapi jsou proste cunata.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
17.7.06 09:42

Koupila jsem už tu podložku z IKEA. Je to jakoby z jedné strany pogumovaná látka, takže nespí na igelitu, to mi vadilo u těch obyčejných podložek.
Jinak u nás pořád úspěšnost 0% - když ho zkoušíme budit, pláče, protože v těch 22-23 h má nejtvrdší spánek. Dvakrát se vyčural po cestě na záchod, aspoň jsem nemusela převlíkat postel.
Ještě chvilku to vydržím, doktorka taky říkala počkat do pěti let, ale mně to přijde pozdě. Souhlasím s tím, co jste už několikrát psaly, že když budu plínku dávat, nenaučí se to nikdy. Zatím zvládám, jen v noci z toho bývám špatná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
28.8.06 20:24

Ahoj.
Tak já se hlásím asi s první holčičkou, která má tento problém. Je jí 3 1/4 roku a mohu se podepsat pod to, co napsala Jurina. Chování jejího chlapečka v noci je stejné jako u dcerky.

Pleny přes den odložila plenky ještě před druhým rokem, bez nátlaku, bez nějakého hrozného učení.
A proto jsem to nyní začala řešit. Močový měchýř už má rozhodně vytrénovaný dost a rok a půl od odložení plen přes den mi přijde hloupé, že má pleny na noc. A nejde o ojedinělou událost, plena je úplně pročůraná, dcera se na čůrání neprobudí a pleny jí vůbec nevadí. Mnohokrát jsem jí zkoušela budit, to prostě nejde, buďto je tak vytuhlá, že jí na nočník nelze ani po:,–(it a nebo pláče a stejně se nevyčůrá. Zkoušela jsem látkové pleny, mezi nožkami měla balík jak novorozenec, ale vůbec jí to nevadilo, ráno byla úplně mokrá, to jí taky nevadilo a spala dál.
Dneska jsem jí na radu učitelky ze školky dala večer málo pít a ležet šla s holým zadečkem, bez plenky i bez kalhot od pyžama. Tak uvidíme.......

Jak jste na tom od července vy?
Zorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
28.8.06 20:35

Ta Ikeácká podložka je suprová. Neprotekla ani po noci.
Jinak krom prvního týdne, který byl najednou plný nočního počůrávání, se už malá počůrává jen jednou za dva týdny cca.

No, ale nevim, ale ve 3 letech bych to asi s dr fakt řešila. Jak to vypadá? Už nějaký úspěch?

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
29.8.06 11:34

Zorko, jak jste dopadli?

My jsme na tom teď tak, že za jsme překonali fázi, kdy se počůral třikrát za jednu noc. Teď se počůrá jen jednou :D Když jsme ho v noci budili, tak už byl dobrý a suchý. Jenže ho dáváme na záchod spícího, protože nemám šanci ho vzbudit. Po měsíci jsem si řekla, že bysme ho měli přestat budit, musí se to naučit sám. První dvě noci paráda, už jsem chtěla psát, že jsme za vodou… Teď už tři noci počuraná postel, někdy ještě předtím než jdeme spát. Pyžamko dávám schválně, aby cítil to mokro (stejně mu to nevadí). Napadá mě, že je teď trošičku nachlazený, jestli to nebude tím… Nebo se chci jen uklidnit :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
29.8.06 11:40

Hm, já také nemám žádné zlepšení, nyní opět tři noci po sobě mokrý (mezitím jedna noc suchá), ale on se podle mě počůrá těsně před probuzením, většinou tak v šest, ikdyž nevím, to se budí, jestli v tom už delší dobu spí a neprobudí se, fakt nevím.
Já už se na nějaké podložky chtěla vykašlat, manžel mi nosí z práce nemocniční podložky, když jsem mu ji tam dávala, bývala spíš suchá, tak jsem ji zas dala pryč a postupem času se zase počůrával. Mám 100 chutí koupit tu podložku z IKEY, je to fakt děs. Možná to i budu řešit s doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.8.06 12:22

Smokie ta z Ikey je fakt super. Vypereš i v pračce, nebo jen p řeráchneš a za chvilku je suchá.

Ještě si nepamatuju, ale co zkusit regulovat to pití před spaním?

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
29.8.06 12:25

To v podstatě regulujem, žádné velké napájení, jen tak, aby neumřel žízní :D . Chudák, když se probudí počůranej, tak mi slibuje, že vůbec nebude pít :) . No nevím, asi koupím tu Ikeáckou podložku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
30.8.06 20:17

Ahoj

ťukám na všechno kolem sebe, nechci to zakřiknout, ale dvě noci jsme bez plín a postel je úplně suchá :D
Víte, já když to tak čtu, tak u nás to bude asi trochu jiné než u vás. U nás je totiž asi problémem pohodlné dítko a k tomu pohodlní rodiče :oops: . Já ani dcera si totiž ničím nenecháme rušit sladký spánek a to je asi náš problém. Takže pro holku byla pohodlnější plína a pro mě taky.

Občas jsem se ale vždycky zastyděla a začala to řešit. Tentokrát se zdá, že máme úspěch.
A co dělám jinak oporoti předchozím pokusům?

1. omezit pití odpoledne a nedávat pití k posteli
  2. žádné kalhotky ani kalhoty - žádná guma v pase a v noci falešný pocit, že má plenu
  3. dřív jsem ji budila, než jsem šla spát já. Což bylo cca 2 hodiny od jejího usnutí. Spala hrozně tvrdě a taky to byla doba, kdy se jí ještě nechtělo čůrat. Teď tedy týrám sama sebe :evil: a dám si budíka na jednu v noci a to už nějaké čůrání v močáku má a taky se probere a spolupracuje. Dokonce si ráno pamatuje, že jsem ji budila! :)

No a možný je ještě jeden důvod. Manžel odjel na týden na služební cestu a my jsme se dohodly, že uděláme pro tatínka překvapení a přivítáme ho bez plíny! Tatínek je miláček největší, takže je to pro ní dost silná motivace.

No, doufám, že když je to černé na bílém, že to není zakřiknuté a že za dva dni nenapíšu, že je postel durchum durch 8O

Zorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
31.8.06 11:17

Ahojky,
já jsem včera koupila podložku v Jisku, a vypadá kvalitně - Marťas jí ještě nestačil počůrat. Takže problém s pročůranou matrací už mám vyřešený. Ale pořád nevím, jak uchránit peřinku a polštář. Nevím jak je to u vás, ale u nás je v případě nehody pročůrané úplně všechno - zatím testuji jen při poledním spánku, noc bez pleny si zatím netroufám. Neznáte nějaký fígl, jak přikrývky uchránit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
3.9.06 11:02

Ahoj.
tak vyhráno ještě nemáme. Šest nocí proběhlo dobře, dnešní noc jsem dala dcerku vyčůrat ve dvě v noci a ráno v půl sedmé stejně přišla, že je počůraná :( Asi jí to neprobudilo. To se jistě může stát, z toho se nestřílí. Říkám si ale, že tak za týden abychom začali zkoušet opět ty kalhoty od pyžama, aby si na ně do zimy zvykla. Jinak mi nastydne, protože je dost často odkopaná :( No a taky jsem zvědavá, jak dlouho si budu dávat toho budíka v noci 8O
 Zorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
3.9.06 22:01

Zorko, to už jste na dobré cestě, snad nebudeš muset čekat do čtyř let jako my :) Ba ne, holčičky jsou šikovnější. Míšovi je fuk, když se počurá, rozhodně mě kvůli tomu nepřijde vzbudit. Někdy se budí a chodí za náma, že mu je smutno, to ho posílám na záchod, ale někdy ani to nepomůže. Teď jsou kluci na čundru, tak jsem jim dala plínky, ať nepočurá spacák a až se vrátí, budeme zkoušet dál. Zajímavý je nápad spaní bez pyžama, to jsem ještě neslyšela a nevím, jestli mi to projde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
5.9.06 20:53

Tak ja se musim pochvalit, my jsme uz od cervence bez plinky!!! Ale jednou v noci budime na lulani (vetsinou nez jdu spat, mezi pul desatou a pul jedenactou).Polulal se mi za ty dva mesice trikrat, naposledy ho to i probudilo („Jano, ja jsem si cvrkl.“) Myslim, ze trikrat na dva mesice neni az tak spatne…
Preji pevne nervy a suche postele
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
5.9.06 21:27

Zerdo gratuluju! To si piš, že 3× za 2 měsíce je super výsledek! My cca jednou za 2 týdny, i když teď jela 2× za noc, z toho jednou ale totálně. A zlobí večer s pitím (zuby) a pak se počůrává a já nebudím, protože pak by musela ke mě do postele, takže už se obávám opět pleny.
Myslím, že nejvíc rozhodující bude zima.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
8.9.06 15:05

Tak já se musím přidat. Kvůli tomuhle tematu jsem se i zaregistrovala, jinak si sem spíš chodím číst.
Mám taky nočního počůránka, kterému už byly 4 roky a pořád žádný úspěch. Tak jsme byli na vyšetření, protože u nás to počůrávání bylo i přes den, dostali jsme Mictonetten, jak už tu taky někdo psal, ale u nás zatím žádný valný efekt.
V noci se snažím budit, ale i přes to je Honzík často ráno zase počůraný. Vůbec se nevzbudí, mokro mu vůbec nevadí, zkoušela jsem už i látkové plenky, zkoušela jsem bez plenky, nic. Tak si jdu pro radu k vám, zkušenějším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí