Nočník

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kolicek95
7.8.21 06:40
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, kdy se Vám, prosím, podařilo odbourat plenky? Malý má 17 měsíců, ale nejde nám to. Posazuji, hačá, ale neudělá nic. Natáhnu plinku a šup-je uděláno hned. Nejvíc mě ale s..e skoro tchýně. Pořád se ptá, jestli už to umíme, každou fotku komentuje s tím, že ta plinka je ostuda, že její děti uměly od roka a teď naposled se strašně nenápadně ptala maminek na hřišti, jestli i ony ještě plinky používají, že my jo. Podle mě ještě nehoří, jak jste to měly vy? Děkuji předem za názory a odpovědi

Nervová soustava na tohle dozrává mezi 20. a 24. měsícem. Někdo je snad rychlejší, ale průměrné dítě se odplenkuje kolem dvou let.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
7.8.21 06:46

Nic si z toho nedelej. Moje dcera si seda na nočník ochotně a rada. Bere to formou zábavy. Nicméně neudělá nic. Jakmile ji to tam přestane bavit, uteče o kus dál a pocura se. Má 19 měsíců. Nespěchám. Jen mě štve nátlak okoli. Když jsme sní byli v nemocnici v 15mesicich, už se ptali a divili že nechodí na nocnik. Pak naše pediatra je skvělá…, ale dotazy a podívání se proč nechodí na nočník mě rozciluje. Do dvou let bych ji chtěla mít bez plenek přes den. :)

• Citovat
  • Upravit
53518
7.8.21 06:47
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, kdy se Vám, prosím, podařilo odbourat plenky? Malý má 17 měsíců, ale nejde nám to. Posazuji, hačá, ale neudělá nic. Natáhnu plinku a šup-je uděláno hned. Nejvíc mě ale s..e skoro tchýně. Pořád se ptá, jestli už to umíme, každou fotku komentuje s tím, že ta plinka je ostuda, že její děti uměly od roka a teď naposled se strašně nenápadně ptala maminek na hřišti, jestli i ony ještě plinky používají, že my jo. Podle mě ještě nehoří, jak jste to měly vy? Děkuji předem za názory a odpovědi

Dlouho. Čůrání zvládl lehčeji a hned na záchod. U kadění plena musela prostě být. Babičky lomily rukama, mluvily o nějaké poruše. Dítě naprosto zdravé, strčí je do kapsy, jen bylo prostě prasátko a pleny si muselo užít. Nehroť to a nech tomu volný průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
7.8.21 06:52

Tchýni bych ignorovala. Ja naopak dlouho neviděla dítě pod rok a půl bez pleny 8o Naopak, většina děti ji má ještě dlouho po druhem roce. Ja teda děti posazovala na nocnik od roka, ale efekt to mělo až tak od těch 18m…
U starší si to uz nepamatuju dopodrobna? Nějak okolo 20m byla bez pleny.

Mladší (kluk ) vypadal ze s plenou budem bojovat hodně dlouho, nocnik v podstatě bojkotoval, tak jsem ho nechala být. ALE najednou mu to proste docvaklo samo. Úplně sám od sebe se rozhodl, ze půjde na záchod, vyčural se a od te doby chodí. Na malou, na velkou, do pleny od te doby proste nechtěl. Takže se odplenkoval vlastně sám přes přes den, na ven a na odpoledni spánek ve 22mesicich 8) Na konci srpna mu budou dva a máme plenu jen na noc a to ji má ještě většinou do rána suchou.
Ještě dodám ze nechodí na nocnik ale od začátku na wc s redukci, venku se úplně v pohodě vycura u stromku :)
Jediná rada je vydržet a ignorovat názory okoli. Tvoje dítě na to není zralé. Zkusila bych měsíc nocnik úplně vypustit a pak to zkusit zas. Tohle chce hodně nervů a řídit se dítětem, ne tchýni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
7.8.21 06:53

Starší kolem 2 a půl roku, mladší má 26 měsíců a zatím zkoušíme, někdy to vychytá, někdy ne, na ven a noc má ještě plenu. V 17 měsících je to u nás scifi, ono na ten nočník musí dozrát, to nenaučíš, musí to tomu dítěti sepnout v hlavě. A tchyni pošli kam slunce nesvítí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.8.21 06:54

No, jeste se muzes zeptat manzela, jestli si pamatuje, jak to s tim nocnikem mel.
Dost casto pak vyleze najevo, ze dite jeste do peti let zadrzovalo stolici nebo se pocuravalo v noci. To byvaji caste nasledky brzkeho natlaku na nocnik. Jen to tchyne uz vytesnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
7.8.21 07:14

Neodnaucila jsem ji z plen ja, nybrz ona sama.. kdyz chtela na nocnik jsem posadila.. nikdy jsem nenutila, zadny dlouhy vysedavani… rikala jsem ji ze az se bude citit pripravena, ze to muzem zkusit bez pleny..ve 25 mesicich prisla a rika mi, ze uz Nechce plenku, ze je velka.. rikam ji, ze ale musi hlasit ( byla vzdy hodne nestastna kdyz se pocurala) a ona ze tomu rozumi… nehoda se stala 2 x za rok a neco, plne bez plen od prvniho dne co to rekla. Bez nervu a bez place. Skvely to bylo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
7.8.21 07:25
@Lucie_Sx píše:
No, jeste se muzes zeptat manzela, jestli si pamatuje, jak to s tim nocnikem mel.
Dost casto pak vyleze najevo, ze dite jeste do peti let zadrzovalo stolici nebo se pocuravalo v noci. To byvaji caste nasledky brzkeho natlaku na nocnik. Jen to tchyne uz vytesnila.

Presne to jsem chtela jeste napsat…ono pak casto vychazi najevo, ze ty dost tech rocnich odplenkovanych deti melo dlouho problem s pocuravanim nebo zadrzovanim.

Mam znamou a ta posazovala od 13 mesicu. Co 5 min se ptala na curani, posazovala. Holcicka sedela a pak ji zvedla a ona ji pocurala. Dostala na zadek, servaka. Jsou ji 4 a holcicka ma pres den obcas nehody a v noci celkem casto, se stolici mela dlouho problem a jak jsi psala, prave to zadrzovala. Uz jen proto jsem se u dcery zarekla, ze tohle ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
7.8.21 07:34

Ježiši to vůbec neřeš.
Ono dřív na to maminky tlačily i z důvodu látkových plen a náročnou péčí o ně.
Dcera je bez plen od 18ti měsíců, od 2 let i přes noc, ALE rozhodně ne mojí zásluhou. Já jsem byla ultra líná jí vysazovat každou půl hodinu na nočník (dělala to moje kamarádka a teda malá byla pak fakt bez plínek od roku). Takže nočník byl na viditelným místě, řekla jsem k čemu je, občas jsem jí na něj posadila, ale málokdy s úspěchem, koupili jsme knížky „Co je to Hovínko“ a „Víš, co má v plínce myš?“, utírání loužiček po zemi taky nebylonzrovna moje hobby, takze bez plíny byla jen večer mezi koupáním a spaním… no a světe div se, jednoho dne jsem v kuchyni pekla večer buchtu a dcera za mnou přišla, chytla mě za ruku a s mamii mě táhla k nočníku, kde bylo načůráno. Od tý doby bez nehody.
Děti jsou chytré, jen my jim málo důvěřujeme. U nás na to hrozně tlačila moje mamka, no já jsem jí řekla, že je prostě ještě čas a plíny obstarávám já, tak co řeší - přišla pak s omluvným obdivem :lol: Tchýně teď tlačí na švagrovou, ti musí říkát, jak je malá bez plen a když se počůrá tak je hned čuně, prase a pod…
I tvoje dcera se to naučí, stejně jako se naučila lézt a chodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11135
7.8.21 08:06

Po druhém roce - a teď v první třídě už se na to nikdo neptá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.21 09:30

Maminky - moc všem děkuji za názory a příspěvky. Moc jste mi pomohly. Já na to nejdřív dala a posazovala a posazovala, ale nic. Malý seděl a asi opravdu nechápe, co po něm chci. Proč má sedět, když si může hrát. Dokonce jsme na nočníku pili a pili a jedli meloun s tím, že po něm se hodně čůrá a rajčátka, ale nic. A teď právě dochází k tomu, že malý už ho začíná odmítat a když ho na nočník posadím, tak okamžitě vstává, křičí a já mu rozhodně nechci vytvořit blok. Ale ta skoro tchýně mě točí až běda. Myslím, že ještě dvě návštěvy a vylítá to ze mě všechno a ne zrovna hezkým způsobem. Oni mají ještě jedno vnouče, mladší (necelý rok) a to je oblíbené. To si chovají, mazlí, hlídají, my tam nemůžeme ani přespat. To druhé vnouče umí všechno podle tabulek, je šikovné a naše jen zkoumají - „Ono ještě nemluví? Říká jenom gaga, a pořád tak pláče, proč pláče? Jen křičí. A boji se. To naše druhé vnouče se na všechny směje a je tak miloučké.“ A nezapomenou dodat, že jejich první dítě bylo do roka bez plen a druhé v 9 měsících chodilo kolem nábytku. Ale náš malý je ještě ke všemu o měsíc dřív narozený, takže opravdu ještě možná neurologicky k nočníku nedospěl. Oni se na něj hrozně těšili, ale jen do doby, než se narodil. Pak se za čas narodilo i to druhé vnouče a bylo. Někdy to ale vypadá, že když k nim malý přijde a chce pochovat, že vlastně obtěžuje. Ale přitom pořád řeší proč se jich bojí, že je nemá rád a odmítá je. Jakobychom ho doma snad štvali proti nim nebo co. Mě mít rádi nemusí, to je jasné, ale malého? Jako pění to ve mně a bojím se, že ještě jedna hláška a bouchnu. :? :,( :( Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
1339
7.8.21 12:29
@Anonymní píše:
Maminky - moc všem děkuji za názory a příspěvky. Moc jste mi pomohly. Já na to nejdřív dala a posazovala a posazovala, ale nic. Malý seděl a asi opravdu nechápe, co po něm chci. Proč má sedět, když si může hrát. Dokonce jsme na nočníku pili a pili a jedli meloun s tím, že po něm se hodně čůrá a rajčátka, ale nic. A teď právě dochází k tomu, že malý už ho začíná odmítat a když ho na nočník posadím, tak okamžitě vstává, křičí a já mu rozhodně nechci vytvořit blok. Ale ta skoro tchýně mě točí až běda. Myslím, že ještě dvě návštěvy a vylítá to ze mě všechno a ne zrovna hezkým způsobem. Oni mají ještě jedno vnouče, mladší (necelý rok) a to je oblíbené. To si chovají, mazlí, hlídají, my tam nemůžeme ani přespat. To druhé vnouče umí všechno podle tabulek, je šikovné a naše jen zkoumají - „Ono ještě nemluví? Říká jenom gaga, a pořád tak pláče, proč pláče? Jen křičí. A boji se. To naše druhé vnouče se na všechny směje a je tak miloučké.“ A nezapomenou dodat, že jejich první dítě bylo do roka bez plen a druhé v 9 měsících chodilo kolem nábytku. Ale náš malý je ještě ke všemu o měsíc dřív narozený, takže opravdu ještě možná neurologicky k nočníku nedospěl. Oni se na něj hrozně těšili, ale jen do doby, než se narodil. Pak se za čas narodilo i to druhé vnouče a bylo. Někdy to ale vypadá, že když k nim malý přijde a chce pochovat, že vlastně obtěžuje. Ale přitom pořád řeší proč se jich bojí, že je nemá rád a odmítá je. Jakobychom ho doma snad štvali proti nim nebo co. Mě mít rádi nemusí, to je jasné, ale malého? Jako pění to ve mně a bojím se, že ještě jedna hláška a bouchnu. :? :,( :( Zakladatelka

Tak na takový návštěvy bych se fakt vykaslala :nevim: Nenech se tím stresovat, ani sebe ani kluka. Jedním uchem dovnitř, druhým ven … A klid, máte fakt ještě dost času, na vše ;) Každý dítě se odplenkuje, někdo dřív někdo později a ve finále je to úplně jedno jestli mu byl rok a půl nebo dva a půl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.8.21 12:52
@Anonymní píše:

Nemusis bouchnout.
Staci jasne rict, ze nic takoveho poslouchat nebudes a at prestanou syna srovnavat.
Jakoukoliv snahu o „pomlouvani“ syna hned stopni. Chvili bude dusno, ale to se utrepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
7.8.21 15:30
@Lucie_Sx píše:

Tak tak. A jsou i tací, kteří kvůli předčasnému učení na nočník mají problémy s vyměšováním až do dospělosti. Jenže to už ty naše mámy a tchyně nevědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.22 09:37

Kazde dite to ma s nocnikem jinak. Nase mimco(skoro 7mesicu, podotykam uz sedi) ma od vcera nocnik a uz se tam nekolikrat vyvural i 1× vykakal. Od kamosky mimco ma skoro rok a nechce na nocniku byt. Takze to je tezko rict s nocnikem, ale urcite zkouset na nocnik az mimco sedi. A my to poprve udělali tak ze sme honposadili hned po piti a uspech byl na svete.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML