Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lindii Taky jsem se divila, že jsou si tím jak jistí. Ale mám to napsané v papírech a můj dr. říkal, že tenhle doktor je na to jednička. Že když to není jasné, tak to neříká a už vůbec by mi to nenapsal do nálezu. Tak mu budu věřit ![]()
Čaute holky. Jéje, vy ste se rozjely ![]()
@Lindii
Souhlas s tím, jak se všichni rozplývají jak je těhotenství krásné. Blbé řeči
V prvním trimestru jsem sice neblinkala, ale za to nemohla ani cítit vepřové maso, takže se mi navalovalo.Byla jsem jen na sýrech. Unavená taky děsivě! Druhý trimestr-ten šel, ale zase jsem musela neustále přemýšlet, co si oblíct. Čím dál menší hadry. A pocit nafukovacího balónu! Možná díky tomu, že jsem žrala jak Otesánek. Třetí trimestr, včil-aaaaaaa-ať už porodím. Sice se toho bojím, ale zároveň těším. Kříže bolí, kyčle bolí, žáha pálí i po vodě, spát nemůžu, dobře mířené kopanečky už nejsou zase tak roztomilé! A když si na sebe dám bundu, tak si připadám jak cirkusový stan!
@Mimise
To mě taky říkala, že horká vana ne.ALe já jsem prostě koupací a lenošící žena
Mě to bylo vcelku jedno, jestli holka nebo kluk.Ale naše mamina se modlila za holku a to hlavně proto, že nemá s klukem zkušenost, páč měli jen mě. A říkala, že by měla asi problém, když by jí synček řekl, že se mu chce čůrat. Prej radši bude česat culíky
A bude aspoň doma přesila na ty naše chlapi nezbedné ![]()
@Šalvějka @Tůmička
Smutno…mi vykládejte. Sice manžel pracuje do 2,ale doma se otočí na patě a hurá na nějaký ten sport. Když jsem nebyla těhotná a dělala to taky tak, tak mi to nepřišlo zvláštní. Teď mi přijde, že jsem fakt furt sama. A když je nejhůř, tak jdu k naší babi, která se stará o jednu přestárlou paní učitelku, tak se bavím jejíma historkama.
Mě na screeningu neřekli nic, protože paní dr byla divná. Řekla mi-dobrý den-v pořádku-nashledanou ![]()
Teď mě čeká vyšetření 7.února. A pak za 10 dnů myslím, pak zase tak nějak, a pak jestli neporodím, tak ob den nebo jak to ta sestřička říkala. Na netu velice psali, jak od 32.týdne chodíte každých 14 dní k doktorovi a jiné capiny.Tak asi ne…nebo u našeho pana doktora ne. Nejvíc je mi nepříjemné, že s tím pupkem musíme lozit na kozu a stejně se v nás prohrábnou. To je tedy best of!
Začala jsem si psát seznam na věci do porodnice.Jen papír-co do kufru a druhý, co přikoupit. Včera jsem si četla i recenze a postřehy rodiček z naší porodnice.Tak mě docela potěšilo, že na 10 pozitiv, je jeden negativ.
V čem budete prát ty dětské micro věci? Aviváž určitě ne. Já už totiž toho mám tak na dvě pračky a možná by bylo vhodné to přemáchnout. Říkala jsem si, že půjdu do té Lovely.Ale prý stačí i nějaký ten tekutý prášek, který obsahuje to Marseyské mýdlo nebo jak se to píše ![]()
@Talunka no presne…jinak ja peru v Lovele a avivaz mam od Batolete taky destkou, vse uz mam vyprano a dano v igelitu ve skrini, aby to bylo steril
jinak az bude mala vetsi, tak prejdu na ten Persil sensitive, ale uvidim, nekdo dava normos prasek po malu, zalezi jak to komu sedne, ale zatim nez spotrebuju 3 kilovou Lovelu je casu habadej.,oni tyhle prasky moc prat nebudou si myslim, uvidime, az neco poblije nebo pokajdi ![]()
@Tůmička no i mistr tesar..znas to
ale tim te samo nechci znepokojovat, bych taky cumela, kdyby na mne vykoukl pindik a ja plno zuzovejch veci ![]()
@Talunka Tak ten můj je v práci jako maj úředncí - do pěti - do tří - do pěti - do tří - do jedné. Ale taky právě většinou přijde a jde za sportem nebo zasedne k PC. Takže jdu dneska hezky procházkou do města ať furt nedřepím doma. Neba mě to. Jinak já jsem tam ležela asi 20 minut a pořád něco povídal - tady je měchýř, jedna ručička, druhá, jedna nožička, druhá, srdíčko nám pouštěl, ukazoval, Žďuchal do něj, aby se probudil a ukázal kotrmelec a tak.. takže fakt důkladný. Zkoumal ho ze všech stran, měřil všechno..
@Lindii No hele, ppořád menší zlo holka v modrém, než kluk v růžovém
ale však mě je to stejně jedno.. Ať to má pindíka nebo pipinu. Milovat to budeme úplně stejně ![]()
Jinak já koupím buď tu lovelu a aviváž mám softlan senstive, tu taky používám a pak přejdem na ten persil. Ten taky používám. Mám atopák a tohle jediný snesu.. Jo a ještě Ariel..
@Tůmička
Kluk v růžovém
Proto jsem ze začátku koupila jen třeba bílé, když jsem se nad něčím začala rozplývat hned ze začátku těhu. ALe je fakt, že ani teďka nemám nějak moc růžových hader. V kombinaci s jinou barvou to jo, ale čistě růžové nene.
Jsem si vzpoměla na dětství Járy Cimrmana, jak mu jakože do 14 let oblíkali holčičkovské šatičky a tvrdili, že je holka ![]()
@Lindii
Tak víš jak.Ze začátku budeme opatrné, a pak to strčíme do pračky s hadrama, co budume prát pro sebe
To peru v Persilu a aviváže z DM - ty, co mi krade tchýně ![]()
Já se doškubu! Další objev během těhotenství. Občas mrknu na diskuzi-Těhotenská cukrovka. Nejen, že už mají kole 800 stránek diskuze, ale teď jsem tam objevila, že ty ženské si dělají ranní testy moči a kontrolují si nějaké ketony nebo co. Zdá se vám to normální? ![]()
@Talunka no prave, ono jde jen o to, kdyz fakt miminko, pak si myslim, ze uz lze prat normalne..no ja nevim, nastesti mi tehu cukrovku nepotvrdili, coz jsem rada, tak tomu prdlacku rozumim
kazdopadne nad nekteryma diskuzema jde rozum strannou, to je fakt..
Jinak ja na zacatku taky kupovala vse bud bile, kremove, zlute, zelene, hnede..to jen moje mamina si nemohla pomoct
tak pak kdyz se to zjistilo, ze to je holka, tak par veci mam, jinak ja taky nejsem zastancem vseho ruzoveho, to fakt ne, ja miluju barvu bileho kafe apod..cili do porodky k odjezdu ma mala pripraveno v techto barvach a pak jeste zimni fleece cepicku v barve modre, jedinne co bude mit v tu chvili ruzoveho bude dudlik, pokud bude nezbytne ho mit ![]()
Taak konecne sem dozehlila tu hromadu, uf, uf…za chvili pujdu hodit sprchu, prijde pani na nehty a rano jedu jeste na krev, tak udelam maly nakup ve meste.
Nějak se mi to mrně pohrává se všema vnitřnostma. Dneska ty pohyby jsou faaakt nepříjemné. Hlavně jsem zjistila, že když si pčiknu, tak si cvrknu
Takže jsem si jela pro ty malé vložky na inkontinenci.Pro sichr, když půjdu mimo byt, tak ať jsem v klidu.Ale je to teda síla, to těhotenství ![]()
Teď si jdu udělat zemlbábu. Nějak mě zase chytá období sladkých jídel. Hlavně, že se mám vyhýbat cukrům. No nic, osladíme medíkem ![]()
Holky, až budete mít čas, tak se mrknite na toto. Já Výměnu manželek nesleduju, ale to mi poslala kamoška. Prý abych si při stěžování na život vzpoměla na toto:
http://www.youtube.com/watch?…