Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Heivka píše:
Já si hlavně říkám aby stihli na prosinec a leden navýšit kapacitu porodnic
no to nevím, není zrovna rozumné otěhotnět zrovna teď, nikdo neví, co to udělá s plodem, pokud se těhotná nakazí - v Číně radili preventivní potrat, tak se s tím moc nemažou a lidí i dětí mají dost
@Anonymní píše:
Prala bych si mit ten luxus, aby mi „kol…vir“ (:roll: to to vazne neumis vyslovit?) mohl nechavat chaldnou, ale vechvili, kdy mate mamku nemocnou na srdce pred operaci a dite s vadou, kdy je jasne, ze dostat tento vir = smrt, tak si asi byt klidni moc nemuzete dovolit![]()
zasoby nemam, o sebe se fakt nebojim.
Ale tak to není, onemocnět neznamená umřít. Takhle vznikají ty paniky. Uvedomujes si, že i z těch ohrožených skupin zemře maximálně nějaké procento? Jsem v klidu a patřím do ohrožené skupiny věkem i zdravím. A jde to mimo mě. Respektuji opatření, která jsou, nejsem z nich urvana, ale beru. Nakonec není to proto, aby mne to naštvalo. Zásoby nemáme, léky které potřebuju mám, a jsem klidná. Nesil. Nejhorší je smrt z vyděšení.
@Gabiiinka píše:
Taky nepanikařím, jestli je v Itálii 11 000 nemocných a země se 60 000 000 obyvatel, tak je to pořád nějakých 0.02%, to samé Čína, to samé všechny ostatní země. Navíc smrtnost je nízká. Chápu lidi, co mají nemocné nebo staré příbuzné, že mají strach, na druhou stranu, když to řeknu na rovinu, ti staří a nemocní nemusí chodit ven mezi lidi a tím budou zcela ochráněni… Myslím že s jarem a létem vše přejde a zas bude klid. Hysterie, zavírání všeho, hranic, obchodů, kin, sportovišť… podle mě zbytečně vyhrocená situace. Vždyť i v tom Iráku, Íránu atd., kde si myslím, že zdravotnictví a hygiena a opatření vlády zdaleka nejsou na takové úrovni jako u nás, je počet nakažených strašně nízký a smrtnost je okolo 5%. Nechápu to šílenství a strach tady, i u zcela zdravých lidí…
Hezky napsané, upřímně. Taky to tak vidím. Tady se lidi blazni a přitom je nějakých 150 nakažených z deseti milionů. A úmrtnost? Ta je fakt malá. To jsou opatření jak u dýmějového moru. Ty dopady na ekonomiku, to bude něco. Třeba pro firmy, co dělají pro cizinu, a teď jsou v háji. A ještě třeba zaměstnávají Slováky. No a zavřít obchody na dva týdny taky žádná výhra, nájem se platit musí. Ale tak jo, smirim se s tím. Ta hysterie mne děsí stokrát víc než celá Corona.
@inkakřivák jsi v rizikové skupině věkem i zdravím a nebojíš se? A co máš za chronické onemocnění?
Nebojím se. Není chronické, DG neuvedu. Držím se toho, co radi doktoři. A vážně neblbnu, nebojím se. Onemocní kolik 10% lidí? Ani Čína nemá tolik A z těch zemře kolik? Jedno procento? Nebo půl procenta? když vezmu, že se snad zachytilo jen deset procent nemocných, tak jaká je úmrtnost? Ne nebojím se. Bojím se něčeho úplně jineho
Příspěvek upraven 14.03.20 v 18:27
@inkakřivák píše:
Nebojím se. Není chronické, DG neuvedu. Držím se toho, co radi doktoři. A vážně neblbni, nebojím se. Onemocní kolik 10% lidí? Ani Čína nemá tolik A z těch zemře kolik? Jedno procento? Nebo půl procenta? když vezmu, že se snad zachytilo jen deset procent nemocných, tak jaká je úmrtnost? Ne nebojím se. Bojím se něčeho úplně jineho
no, nakazí se nejspíš mnohem mnohem víc a ve skupině nemocných seniorů asi každý 10. zemře
O sebe se nebojím, bojím se o jiné. No, ale je lepší se nebát, psychika udělá hodně, to asi jo
Vidíš a já to nevidím tak černě. Máme 150 nakažených a taková opatření. Itálie nedělala nic jak dlouho a kolik má nakažených a kolik mrtvých. Jsem optimista, takže to vidím optimisticky. Kdybych nebyla, už nějaký ten pátek visim na stromě. Neboj se tolik, fakt ne.
@inkakřivák píše:
Vidíš a já to nevidím tak černě. Máme 150 nakažených a taková opatření. Itálie nedělala nic jak dlouho a kolik má nakažených a kolik mrtvých. Jsem optimista, takže to vidím optimisticky. Kdybych nebyla, už nějaký ten pátek visim na stromě. Neboj se tolik, fakt ne.
díky
@inkakřivák píše:
Máme jich 175, zítra jich bude přes 200.
@MartinaIrena dala bych tam normálně muškáty třeba v kombinaci se surfinii. Vždyť tam bude prat sluníčko celé odpoledne.
Já jsem si dovezla dnes kompost, nakrmim jahody a naseju si mrkev a hrášek. Hodím na to geotextilii a uvidím
@inkakřivák Když mně právě surfinie nepřijdou moc nenáročné. Každý rok mi chcíply
@MartinaIrena tak udělej kombinovanou výsadbu to je krása. Nějaké petúnie nebo muškáty a mezi to zeleň.