Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Nenosim, nechodim nikde kde jsou davy. Dam si pouze do obchodu nebo v miste, kde je husteji zalidneno. A jelikoz trpim fobii z nedostatku kysliku, tak to je pro me vzdy fakt o nervy🙈
Nenosím, protože jsme malé město a do lidí venku nevrážím, tudíž nevidím smysl v tom mít na hubě kus hadru, obzvlášť když je teď venku tak krásné babí léto.
Asi nejsem tupá ovce a přemýšlím nad tím, co logiku dává a co ne..
![]()
@Gemulka to ale neznamena, ze lidi nejsou bezohledni, jedine co se po nich chce, je rozestup a rouska na puse. A ani to nejsou schopni dodrzet.
Mám ji pod bradou a když někoho míjíme, tak si ji nasadím. Takže podle pravidel.
Rouška mi nevadí. Zazila jsem životní období, že jsme doma nosili roušku všichni. Jasně, mohla jsem tehdy říct blízké osobě „nejsem ovce, mám svá práva, zhebni“… Ale co už. Pozdě bycha honit.
![]()
Příspěvek upraven 25.10.20 v 12:35
@Gemulka píše:
@Ignácie ne kvůli takovým ne!! Kvůli těm co vystávali ty posr.. nekonečný fronty na testovani!!! Ti co se dobrovolně nechali testovat, ti co byli trochu nachlazení a pod… proc je tolik nemocných? Protože se tolik testuje!! Místo toho aby byli doma a vyleželi to!! Když cítí že jsou nemocní!!A žádný roušky nepomohli!! Tak jako je spousta lékařů nemocná, proč? Kdyz roušky nosili, protože tě 100%neochrani.
tak ono spoustu lidí nemůže zůstat doma jen tak, musí zavolat lékaři aby jim vystavil neschopenku a logicky, pokud si lékař dle příznaků myslí, že by mohl mít Covid, tak ho pošle na testy.
Me bavi to, jak si vsichni mysli, ze dodrzovani 2m rozestupu vsechno spasi.
Pokud nekdo po tom chodniku sel, kychl si a do rpstoru tim vyprskl hromadu covidu, tak si vazne myslite, ze vsechny ty mikrokapicky spadnou k zemi jako kamen behem par sekund? Ne, visi dal ve vzduchu a kdyz kolem projde za minutu jiny clovek, ktery dodrzuje 2m odstup a na chodniku neni ani nohy, tak si krasne projde infekcni zonou a ani o tom nevi.
Mne se nejake rousky komplet sumak. Nosim je, protoze to je narizene, ne proto, ze bych snad verila na ucinnost nejake rousky. Povazuju to za silenost, mor, otravu a lidi, kteri melou furt dokolecka dokola, jak se to musi nosit, ty povazuju za stadove ovecky, nepouzivajici mozek. A fakt se musim smat, kdyz je dokolecka dokola stale rec o 2m rozestupu. Predstavuju si, jak vzduchem viri mikrokapenky a virusy a bakterie jsou doslova vsudepritomne, ale hlavnze ze 2m rozestup. ![]()
Příspěvek upraven 25.10.20 v 12:38
@Zwetta píše:
Nenosím, protože jsme malé město a do lidí venku nevrážím, tudíž nevidím smysl v tom mít na hubě kus hadru, obzvlášť když je teď venku tak krásné babí léto.Asi nejsem tupá ovce a přemýšlím nad tím, co logiku dává a co ne..
![]()
A se čtením problém nemáš?
Máš dodržet odstup, nebo roušku! Nikdo po tob nechce mít roušku všude.
Kdyby si aspoň lidí ty pravidla přečetli, než začnou o ovcich
![]()
@warita píše:
Me bavi to, jak si vsichni mysli, ze dodrzovani 2m rozestupu vsechno spasi.Pokud nekdo po tom chodniku sel, kychl si a do rpstoru tim vyprskl hromadu covidu, tak si vazne myslite, ze vsechny ty mikrokapicky spadnou k zemi jako kamen behem par sekund? Ne, visi dal ve vzduchu a kdyz kolem projde za minutu jiny clovek, ktery dodrzuje 2m odstup a na chodniku neni ani nohy, tak si krasne projde infekcni zonou a ani o tom nevi.
Mne se nejake rousky komplet sumak. Nosim je, protoze to je narizene, ne proto, ze bych snad verila na ucinnost nejake rousky. Povazuju to za silenost, mor, otravu a lidi, kteri melou furt dokolecka dokola, jak se to musi nosit a nepouzivaji mozek, ty povazuju za stadove ovecky, nepouzivajici mozek. A fakt se musim smat, kdyz je dokolecka dokola stale rec o 2m rozestupu. Predstavuju si, jak vzduchem viri mikrokapenky ale virusy a bakterie jsou doslova vsudepritomne, ale hlavnze ze 2m rozestup.
Možná jsi to nezaznamenala, ale vzduch venku proudí…
Ano, i na dva metry tě někdo může nakazit, ale ta pravděpodobnost prostě snižuje.
@Markétka111 píše:
@Gemulka to ale neznamena, ze lidi nejsou bezohledni, jedine co se po nich chce, je rozestup a rouska na puse. A ani to nejsou schopni dodrzet.
Ne- bud rozestupy 2metry nebo rouska. Takové je narizeni:-)takze ja kdyz jdu na vesnici ven, roušku s sebou mam jen proto kdyz bycj nekoho potkala a chtela prohodit par slov. Jinak je to kontraproduktivní. Však ti rousky noste porad, pak vás sejme něco horsiho nez covid díky silene oslabené imunite. Místo nadechu čerstvého vzduchu:-) selský rozum by měl být vždy na prvním místě.
@Bábrdl píše:
Možná jsi to nezaznamenala, ale vzduch venku proudí…Ano, i na dva metry tě někdo může nakazit, ale ta pravděpodobnost prostě snižuje.
Však jestli chcete dýchat to co vydechujete i když kolem vás nikdo není, nikdo vám v tom nebrani:-)to je svobodná volba. kazdeho mit.to.na puse pořád. Ale mě už nikdo nedokáže nakazat abych to mela na hubě venku kde ted metrů kolem mě nikdo není.. prostě ne, svého zdraví si vážím. vic nez nějakého nařízení prymulu a babisu:-)ostatně.. asi ani oni z toho nemaji strach kdyz poctivě konzumuji, sedí spolu kde nemaji a. preci rouska byt nemusí kdyz je konzumace.. škoda že to neplatí pro nás pro všechny, my teď nic moc nikde konzumovat nemuzeme:-D
@NicknackEK jsem zdravotnik a premyslim nad tim vic nez dost
a pardon, ze je na sebe tehotna zenska opatrna
nejde jen o me, ale take o dite, ktere nosim, pochopeni a ohleduplnost by proste podle me neskodila ![]()
@warita píše:
Me bavi to, jak si vsichni mysli, ze dodrzovani 2m rozestupu vsechno spasi.Pokud nekdo po tom chodniku sel, kychl si a do rpstoru tim vyprskl hromadu covidu, tak si vazne myslite, ze vsechny ty mikrokapicky spadnou k zemi jako kamen behem par sekund? Ne, visi dal ve vzduchu a kdyz kolem projde za minutu jiny clovek, ktery dodrzuje 2m odstup a na chodniku neni ani nohy, tak si krasne projde infekcni zonou a ani o tom nevi.
Mne se nejake rousky komplet sumak. Nosim je, protoze to je narizene, ne proto, ze bych snad verila na ucinnost nejake rousky. Povazuju to za silenost, mor, otravu a lidi, kteri melou furt dokolecka dokola, jak se to musi nosit, ty povazuju za stadove ovecky, nepouzivajici mozek. A fakt se musim smat, kdyz je dokolecka dokola stale rec o 2m rozestupu. Predstavuju si, jak vzduchem viri mikrokapenky a virusy a bakterie jsou doslova vsudepritomne, ale hlavnze ze 2m rozestup.
Příspěvek upraven 25.10.20 v 12:38
Myslím, že by neškodilo nastudovat si, jak se chova na vzduchu vir a kapenky:-)
Ee, nějak se mi daří chodit v hodinách, kdy okolo není živé duše. Takže ji nasazuji jakmile se přiblížím k lidem. A včera jsem si to sluníčko na čenichu opravdu užívala ![]()
@Zwetta píše:
Nenosím, protože jsme malé město a do lidí venku nevrážím, tudíž nevidím smysl v tom mít na hubě kus hadru, obzvlášť když je teď venku tak krásné babí léto.Asi nejsem tupá ovce a přemýšlím nad tím, co logiku dává a co ne..
![]()
Já teď budu asi zlá, ale tady mi to nedá nereagovat. Ovce asi nejsi, ale jak by jsi označila člověka, který si ani není schopen přečíst a pochopit současnou vyhlášku? Roušku máš nosit uvnitř budov, na zastávkách a tam, kde se potkáváš s lidmi. Nemusíš ji nosit všude a pořád. Tohle nepochopit mi přijde tupý…promiň. Příště to chtělo se nejdřív zamyslet a pak teprve něco vykřikovat…