Nosíte venku roušky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Alriga
25.10.20 15:01

Především silné pochybuji, že většina lidí si roušky pravidelně a včas mění, případně sterilizuje, či vůbec jen pere. Když občas cítím ten smrad z lidí v obchodě, tak je mi jasné, že mají problém s pravidelnou sprchou, natož pak rouškou.

• Citovat
  • Upravit
14725
25.10.20 15:01

Venku nenosím vůbec, jsem těhotná a každá vycházka je pro mě s tím břichem teď už jako sport. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Navíc si vazne nemyslím, ze se muzu nakazit tím, ze se s někým minu na chodníku. V obchodě a MHD nosím samozřejmě. Ale venku s tím saskovat nebudu, nehodlám sebou ještě někde seknout, špatně se mi v tom dýchá celkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.10.20 15:09
@Kelsey píše:
Ja taky. Jinak by mi bolelo v krku.

To je u mě sichr… Studený vzduch a krk, moje smrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.10.20 15:12
@Alriga píše:
Především silné pochybuji, že většina lidí si roušky pravidelně a včas mění, případně sterilizuje, či vůbec jen pere. Když občas cítím ten smrad z lidí v obchodě, tak je mi jasné, že mají problém s pravidelnou sprchou, natož pak rouškou.

Což je ale jejich problem. Ustenka je prostě permanentní kapesník před držkou, který snizuje pravděpodobnost, že tě dotyčný nakazí.

Jakou ji má ti může být jedno. Pokud ji nemá mokrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
25.10.20 15:12

Venku roušku nenosím a nebudu. Výjimka je, pokud procházím třeba kolem autobusáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
25.10.20 15:14
@Bábrdl píše:
Což je ale jejich problem. Ustenka je prostě permanentní kapesník před držkou, který snizuje pravděpodobnost, že tě dotyčný nakazí.Jakou ji má ti může být jedno. Pokud ji nemá mokrou.

No tak to teda nevím. Jakože rouška nošená několik dní je stejně účinná???

• Citovat
  • Upravit
36556
25.10.20 15:14
@Baba píše:
Hm, hele automaticky ne. Záleží na konkrétním člověku a způsobu podání. Ve špitále ústeku nosím, i v hospicu, když chtěj. Placebo :nevim:Proti Elekové se ohrazuju, že ústenky nefungujou si může úplně každý ověřit sám - odkazy pod mimořádným opatřením o ústenkách. Žádné silné důkazy pro plošné nošení ústenek nejsou. A to se bavíme o 12-16 vrstevných, ne o těch sranda hadříčcích, co se tu nosí.

A paní doktorka Eleková má řadu odkazů na studie, že vakcíny zabíjí nebo nefungují, nebo co já vím. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.10.20 15:16
@Alriga píše:
No tak to teda nevím. Jakože rouška nošená několik dní je stejně účinná???

Jasně. :D Když není mokrá.

Není to sterilní zdravotní pomůcka. Je to kapesník. Ale takový, co máš před hubou furt. Nic víc, nic min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.10.20 15:19
@Bábrdl píše:
A paní doktorka Eleková má řadu odkazů na studie, že vakcíny zabíjí nebo nefungují, nebo co já vím. :mrgreen: :mrgreen:

V Lancetu určitě ne.
To se snažíš marně, to je fakt nesrovnatelné.

@Bábrdl píše:
Což je ale jejich problem. Ustenka je prostě permanentní kapesník před držkou, který snizuje pravděpodobnost, že tě dotyčný nakazí.Jakou ji má ti může být jedno. Pokud ji nemá mokrou.

Jo a tím kapesníkem opatlá kde co v okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
25.10.20 15:21

@Zdeněk IV Nosím ji tam kde mám, když jdu ráno do práce nikoho moc nepotkavam. Behem dne si ji nasadím když je někdo u mě…Ale abych ji měla a kolem mě nikde nikdo tak ji určitě nemam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.10.20 15:23
@Baba píše:
Jo a tím kapesníkem opatlá kde co v okolí.

A proto v tom opatření, že si máš mýt ruce :mrgreen:

Nebo na mytí rukou taky nevěříš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.10.20 15:28
@Bábrdl píše:
A proto v tom opatření, že si máš mýt ruce :mrgreen:Nebo na mytí rukou taky nevěříš? :think:

Mytí rukou dává největší smysl. Plošné nošení hadříčku je nesmysl. A není zcela bez rizik.
A kolik lidí si viděla, že vytáhli ústenku z kapsy, umyli si ruce, sáhli na madlo v MHD, umyli si ruce před tím, než si zase sáhnou na ústenku, upravili si brejle, gumičku, umyli si ruce…
Praxe je - příjde na zastávku, vytáhne z kapsy, kabelky, nasadí, šmátne na tlačítko, madlo, vystoupí, sundá, ústenka do kapsy a před obchodem nebo další jízdou MHD repete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
25.10.20 15:53
@Amalthea píše:
Hrotíš to ad absurdum, nakoupit jim nerovná se jejich izolace doma, ven snad můžou chodit, proč by nemohli? Když se tedy bojíš, že je někdo na parkovišti, kde se lidé míjejí na vteřinu, nakazí, tak jim prostě nakup, nikdo ti tady neříká, ať je zavřeš doma a upoutáš na lůžko proboha :roll:

Hele, soc. sítě plný ostrejch a mnohdy vulgárních výkřiků, ať se rizikoví zavřou doma a nevylejzaj, přece se „my normální lidi“ nebudem kvůli nim nechávat omezovat rouškama a nařízeníma… a JÁ to hrotím?

Pravda, naštěstí se to neděje tady (zatím), přiznávám, že mě docela popudila nějaká ta četba na FB dneska ráno, proto tady asi reaguju tak, jak reaguju. Ale spousta lidí si to tak představuje - roušky jsou nesmysl, přece nebudeme dejchat přes hadr, ať se ti, co se jich to týká (jako by to byla nějaká jasně předem daná skupina - ha ha!) zavřou doma a vyřízeno. Hroznej přístup :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4u
235
25.10.20 17:10

Ja se teda taky pridam.

V soucasne dobe mne nejvic vadi to osocovani kdo za co muze a neustale hodnoceni jinych lidi. Kazdy je jiny a kazdy ma na veci jiny nazor, povahu a chovani. To, ze ja mam na vec jiny nazor jako on z nej nedela troubu. Vadi mne, kdyz clovek, co chodi po lese s rouskou je nazvan ovci, stejne tak jako kdyz clovek, ktereho potkate na ulici bez rousky je za nepritele naroda. Covid a cela tahle epidemie neni nici chyba - je to holt priroda.

Myslim si, ze je v teto situaci vhodne starat se sami o sebe. Nebrat to tak, ze za moje zdravi jsou zodpovedni ti druzi, ale ja sama. Nebyt nastvani na cely svet za to, ze Cinani na trzich rozsirili vir, politici to nezvladaji, pani Novakova byla na jare v Italii, pan v cerne bunde jel autobusem a zakaslal tam a ja kvuli tomu vsemu trpim.

Verim tomu, ze pokud clovek chce, muze se nyni chranit prakticky temer na 100%. Obzvlaste lide, kteri nemusi do prace. Mame tady dostupne nanorousky, respiratory ffp2, stity na oblicej, bryle, rukavice, desinfekce rukou.. A mimo materialni veci muzeme take zmenit chovani - rozestupy, kdy, kam a jak casto chodit na nakup a jestli vubec, kam chodit ven a jestli vubec, s kym se stykam a jestli se pritom chranim (muzu mit rousku i doma, kdyz prijde nekdo z rodiny), nepojedu MHD ale autem.. A urcite jsem zapomnela na spoustu veci. Ale urcite bych nebyla nastvana na souseda odnaproti, ze nedela stejne veci jako ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.20 17:21
@4u píše:
Ja se teda taky pridam.

V soucasne dobe mne nejvic vadi to osocovani kdo za co muze a neustale hodnoceni jinych lidi. Kazdy je jiny a kazdy ma na veci jiny nazor, povahu a chovani. To, ze ja mam na vec jiny nazor jako on z nej nedela troubu. Vadi mne, kdyz clovek, co chodi po lese s rouskou je nazvan ovci, stejne tak jako kdyz clovek, ktereho potkate na ulici bez rousky je za nepritele naroda. Covid a cela tahle epidemie neni nici chyba - je to holt priroda.

Myslim si, ze je v teto situaci vhodne starat se sami o sebe. Nebrat to tak, ze za moje zdravi jsou zodpovedni ti druzi, ale ja sama. Nebyt nastvani na cely svet za to, ze Cinani na trzich rozsirili vir, politici to nezvladaji, pani Novakova byla na jare v Italii, pan v cerne bunde jel autobusem a zakaslal tam a ja kvuli tomu vsemu trpim.

Verim tomu, ze pokud clovek chce, muze se nyni chranit prakticky temer na 100%. Obzvlaste lide, kteri nemusi do prace. Mame tady dostupne nanorousky, respiratory ffp2, stity na oblicej, bryle, rukavice, desinfekce rukou.. A mimo materialni veci muzeme take zmenit chovani - rozestupy, kdy, kam a jak casto chodit na nakup a jestli vubec, kam chodit ven a jestli vubec, s kym se stykam a jestli se pritom chranim (muzu mit rousku i doma, kdyz prijde nekdo z rodiny), nepojedu MHD ale autem.. A urcite jsem zapomnela na spoustu veci. Ale urcite bych nebyla nastvana na souseda odnaproti, ze nedela stejne veci jako ja.

Konecne normalni nazor a ne jen ubohe urazeni ostatnich. Trapne ovce jsou spis ti, co o ovcich nejvic vykrikuji, protoze chteji byt duleziti.

Jsem kratce tehotna (anonym nebo smazat). Ted jsme se plne izolovali i doma, abych to nechytla. Manzel v praci nakazene ma. Jsem v uzkem kontaktu jen s dcerou, chodime jen ven do prirody, kde nepotkame zadne nebo temer zadne lidi, popripade se jim vyhnu velkym obloukem. Nakup mi vozi manzel pred dvere. Az pujdu na gyndu kontrolu, vezmu si respirator. Pouzivam dezinfekci i kdyz si v bytovce dole oteviram klikou, hned se odezinfikuji. Nehodlam riskovat, ze to bude mit vliv na miminko. Ted se holt nejaky cas neuvidime ani s rodici, delaji v rizikovych povolanich. Neda se nic delat, ale proste to jeste ten cca mesic a pul zvladnu, aspon at prekoname prvni trimestr bez ujmy. A jestli si o me nekdo mysli, ze jsem ovce, je mi to srdecne u pr.dele. Jde mi o zdravi moje a meho nenarozeneho ditete!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA